Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Siemka dziewczyny ;) właśnie przeczytałam, że trzeba liczyć ruchy dziecka od 27 tygodnia ciąży ale kurcze jak...?? Przecież się nie da... ;/ hmm...

Gość Aaaanniiaaa
nie liczyłam powiem szczerze. A jakby było mniej niż powinno to zaczęłaby się panika. U mnie mały generalnie w dzień był mało ruchliwy, dopiero wieczorem jak się połozyłam dawał o sobie znać.

dziecko w ciągu dnia co 4-5h powinno się poruszyć, w czasie największej aktywności (zazwyczaj po południu lub wieczorem) powinnaś czuć min. 10 ruchów w ciągu godziny-liczysz ilość kopniaków.

Ja zaczęłam liczyć od 28 tygodnia. Najczęściej liczyłam rano, zaraz po przebudzeniu, ale to zależy kiedy dziecko jest najbardziej aktywne. Powinno być 10 ruchów w ciągu godziny. I na tym koniec, nasepne liczenie następnego dnia :)

Poważnie trzeba liczyć ruchy dziecka? Mi nikt w ciąży o tym nie powiedział i szczerze mówiąc nawet by mi to do głowy nie przyszło :D

Mój lekarz nic mi nie mówił o liczeniu, ale ja i tak liczyłam i raz dziennie (tak przeważnie wszyscy piszą) częściej to bym nie dała rady, bo bym tylko musiała siedzieć i liczyć i nic nie robić :) a liczenie jest możliwe, przecież jak jest wszystko dobrze to dziecko daje porządne kopy, wypycha się i rozciąga, nie da się tego nie zauważyć. Moja jest aktywna i tych 10 ruchów to ja szybko naliczam :) wiadomo czasami ma leniwy dzień więc.. ale w ciągu godziny zawsze.