Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patat

Silny ból pleców ;/ ;/

Polecane posty

Gość Patat

Od 3 dni bolą mnie plecy - to nie dziwne pewnie, po 12 godzin przed komputerem praca a potem 2-3 godziny ślęczenia nad maszyną do szycia. Krzesło niewygodne, ale na lepsze mnie nie stac, a pracować trzeba. Boli mnie w połowie pleców kręgosłup i już ból staje się nei do wytrzymania. Próbowalam się przeciągac, ale nie pomaga (tylko się ból na brzuch przenosi). Nie stać mnie na masaż (5 dni do wypłaty) i jak pech pechem siedzę chora w domu, więc nikogo dookoła nie ma. Czy mogę coś doraźnie zrobić, aby się tego bólu pleców pozbyć?

Gość myślę, że
jeśli to nie dyskopatia, a bój męśniowy, to spróbuj saunę suchą i mokrą z biczowaniem rózgami brzozowymi. Jeśli masz mężczyznę, to niech Ci wymasuje plecy z użyciem wazeliny poślizgowej. Równocześnie stosuj wit. C 1000mg rozpuszczalną i wykonuj delikatnie ćwiczenia na kręgosłup aż do potu. Jeśli to nie pomoże to wal do lekarza, bo z dyskopatią nie ma żartów.

Gość chochliczek11
Doraźnie to jakieś leki przeciwbólowe, może wygrzewanie. Ale najlepiej byłoby pójść do lekarza z tym

Gość Vitalianka
ćwiczyć mięśnie pleców, robić przerwy w pracy,

Gość zespół empiro
według tego co opisujesz to masz nadwyrężone mięsnie grzbietowe(dosyć częste schorzenie przy takim trybie pracy) napięcia tych partii mięśni powoduje ból ,najpierw kręgosłupa a po jakimś czasie zaczynają boleć rece i nogi według mnie powinnaś udać się do salonu masażu na serie masaży które pozwolą zlikwidować napięcie,po pierwszym zabiegu powinna być poprawa,do całkowitego zlikwidowania napięcia potrzebna jest seria 3-5 zabiegów w tygodniowych odstępach i powtarzanie zabiegu co 6-8tyg masażysta z empiro

Gość Patat
Ja bym strasznie chętnie się na masaże zapisała, ale moj tygodniowy budżet na jedzenie, ubrania (po odjęciu rachunków) to 80zl, nie stać mnie na takie luksusy. A leków nie mogę brać z powodów żołądkowych ;/

Gość zespół empiro
napisz do naszej P.prezes fundacjaempiro@interia.pl

Gość izabelcia1979
jeśli boisz się o żołądek to wez pyralginę jest delikatna dla żołądka,ale przede wszystkim rób przery w pracy i kładżz się na twardej podłodze poćwicz kilka minut,powyginaj się na boki ,zniszczysz sobie całkiem kręgosłup tym siedzeniem i udaj si ę do lekarza

Gość chochliczek11
tak, pyralgina jest w porządku dla żołądka. I jak cię nie stać na masaże to spróbuj sobie w domu wygrzewać, to też rozluźnia mięśnie

Gość izabelcia1979
sama porób sobie takie delikatne ćwiczenia na rozlużnienie kręgosłupa bo jak dłużej to potrwa to nie bdziesz mogła w ogóle sieedzieć przd komputrem i tylee z tego,zdrowie jst najważniejsze a przeeciż cały czas łykać prochów też nie możesz ,co innego wziąć raz czy dwa jak mocniej boli ale nie non stop

Gość Ririjana
Z tego co piszesz to na 99% problem jest sposób siedzenia, nie dość, że pracujesz tak wiele godzin to jeszcze twierdzisz, że nie jest to wygodne. Skoro nie stać Cię na nowe krzesło to kup sobie taką specjalną piłkę do aktywnego siedzenia Actimed, nie jest droga :)

Gość Kacha Cecha
A ja polecam masaż

Gość jeśli to
nie dyskopatia, to spróbuj nacieranie roztworem czosnkowo-spirytusowym. Główkę czosnku pokroj zalej spirytusem na kilka dni. Takim roztworem nuech Ci chłop wymasuje plecy aż do sucha. Czosnek ponoć czyni cuda. Znajomy usunął reumatyczny ból w kolanie i dipitrena. Po wyleczeniu prowadź zdrowy tryb życia wg poniższych 5. punktów: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość HaniaT
A jakich metod używałeś by pozbyć sie tego bólu? Bo według mnie najbardziej opłacalnym sposobem jest wizyta w gabinecie masażysty. Ze swojej strony mogę polecić Ci ten gabinet http://www.manual-med.pl/ . Mają spore doświadczenie i wiedza co zrobić by pomóc pozbyć sie bólu.

Gość gość
Ja sobie ostatnio mocno nadwyrężyłam plecy w czasie świąt. Zakupy, bieganina itp. zrobiły swoje. Bolało jak diabli, a nie bardzo mogłam się gdzieś umówić na masaż. Trudno nawet było z łóżka wstać. Wzięłam paracetamol, ale nie pomogło. Dopiero po pyralginie mi ból odpuścił. Chyba muszę trochę bardziej się oszczędzać, żeby mi się to nie powtórzyło.

Gość gość
Trzeba znaleźć dobrego masażystę/chiropraktyka w swojej okolicy, który wymasuje, ale też odpowiednio nastawi zrotowane kręgi. Dobrym pomysłem jest też zmiana materaca na profesjonalny, odpowiednio dopasowany do indywidualnych dolegliwości. Ja z reguły polecam pacjentom Viscotherapy - wg mojej obserwacji jest najlepszy na rynku.

Gość gość
najrozsądniejszym wyjście będzie rozpoczęcie leczenie metodą McKenziego. Nie widzę innego wyjścia, serio… przy takim trybie życia, kręgosłup jest narazony na ciągłe przeciążenia i trzeba coś z tym zrobic. Wejdź na http://www.mckenzie.pl/ i poczytaj sobie o leczeniu bólów pleców właśnie metodą mckenziego.

Gość katerinka721
przyczyn bólu pleców jest wiele, ale najlepiej o tym poczytać, bo bagatelizowanie bólu prowadzi do gorszych problemów.. skąd to wiem? Poczytałam trochę artykułów na adamed expert i przynajmniej wiem na czym stoję.. dlatego badam się profilaktycznie!

Gość gość
Nie wiem, ale u mnie żaden masażysta nie pomógł, choć tu osoby polecają. Nawet cwiczenia w przychodni na takich salach cwiczen tez nie daly efektu. Dopiero jak zdecydowalam sie isc na terapię manualną do Fizjomedu w Krakowie, to poczułam różnicę. Dlatego moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie. Oczywiście na taką rehabilitację trzeba chodzić do dobrego miejsca, dobrego specjalisty, bo to jednak ten specjalista caly czas pracuje z Twoim ciałem, więc albo jest dobry i będą efekty, albo wiadomo...

Gość marzenkaa56
Ja bardzo często chodzę na masaże i basen i pomaga zresztą poczytaj sobie na adamed.expert tak jak pisze ktoś wyżej ciekawe teksty na ten temat można poczytać

Gość gość
W związku z bólem pleców jak wiadomo wiele może być dolegliwości. Sam osobiście nie mogłem dotrzeć do powodu mojego bólu, natomiast znajoma poleciła mi www.diskdr.pl/ i na dzień dzisiejszy czuje się o wiele lepiej.

Gość gość
według mnie też najskuteczniejszą metodą pozbycia się bólu pleców w tym przypadku będzie metoda mckenziego - warto sobie poczytać o niej na http://www.mckenzie.pl/ Życze szybkiego powrotu do zdrowia!

Gość gość
Ja za to polecam www.diskkdr.pl Na początku wydawało mi się to zbędne, korzystałem z wielu maści, ale niestety nie pomagały. Więc zaryzykowałem w program leczniczy danej firmy i dzięki temu na dzień dzisiejszy pozbyłem się uciążliwego bólu.

Gość gość
Mi pomogły masaże lecznicze w Natural Medical i rehabilitacja na basenie. Wiadomo przy takim zwyrodnieniu jak mam ból będzie powracał, widać to nawet na rtg ale przynajmniej po rehabilitacji mogę normalnie funkcjonować. Spróbuję jeszcze magnetoterapii bo sporo się o niej ostatnio mówi, może to pomoże na dłużej.

Gość mirunnnn
Czasami miałem blokady kręgosłupa po schyleniu się w robocie. Musiałem iść do domu, bo nie dałem rady pracować. Kumpel masażysta kupił mi arthroneo. Jak mam teraz coś podobnego to nakładam środek w sprayu na bolące miejsce, chwilę siadam, delikatnie masuję bolące miejsce i przechodzi. Dobra, doraźna pomoc. Po długich sesjach przed biurkiem na barki też używam. Głowa mnie w ogóle nie boli, a kiedyś to non stop. Oczywiście zalecam też dodatkową terapię od siebie, aktywność fizyczną, zmianę diety, żeby odbudować straty kolagenowe.

Gość awudis
Mnie też tak bardzo bolały plecy. Zwałszcza pod wieczór. Brałam tabletki przeciwbóowe, używałam maści i nic. W końcu poszłam do lekarza i zapisałam się na rehabilitację. Jak ktoś jest z Krakowa to mogę poelcić gabinety G&R http://www.rehabilitacje.org/ ja chodziłam do gabinetu na Piwnej i moje plecy odczuły dużą ulgę. Fajny mają sprzęt, nie czekałam w kolejce i rehabilitanci bardzo mili.

Gość szmariko
To prawda jak ktoś jest z Krakowa to gabinety G&R dr Więcka sa najlepsze. Ja chodziłam akurat do gabinetu na Słomczyńskiego i naprawdę gabinet na poziomie. Po kilku zabiegach czułam już poprawę z plecami. Dużo lepsza jest rehabilitacja niż faszerowanie się lekami.

Gość gość
Ja również pracuję po 8 godzin w pozycji siedzącej i również po całym dniu odczuwałam ból pleców. Próbowałam maści i plastrów rozgrzewających ale okazało się że niestety jestem uczulona. Moja mama kupiła mi koszulkę z wełną owczą na plecach i bawełną z przodu. Polecam każdemu wełna działa kojąco i daje uczucie ciepłego okładu. Mi bardzo pomogła.

Gość czembrikko
Wydaje mi się, że jak ból nasila się i nie pozwala na wykonywanie prostych czynności to nie ma co czekać tylko iść na rehabilitację. O tych gabinetach dr Więcka G&R w Krakowie dużo dobrego słyszałam sporo moich znajomych chodziło tam rehabilitacje. Ja teraz pracuję w Anglii na produkcji i plecy strasznie dają znać o sobie i zastanawiam się czy nie zapisać się chociaż na kilka zabiegów do któregoś z tych gabinetów G&R jak przyjadę do Polski w odwiedziny do mamy.