Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylek 1021

anemia u 2 latka

Polecane posty

Gość motylek 1021

jak sie jej pozbyc nie stosujac tego okropnego zelaz w kropelkach?Mala juz raz miala anemie majac 3 mc teraznow dlaczego?

Do pokarmów o największej zawarości żelaza należą podroby (zwłaszcza wątroba cielęca i wieprzowa), czerwone mięso, drób i ryby oraz buraki. Należy pamiętać, że wchłanianie żelaza wzrasta w środowisku kwaśnym, dlatego zalecane jest spożywanie przy każdym posiłku produktów bogatych w witaminę C. Dobrym źródłem tej witaminy są cytrusy, czarna porzeczka, papryka, natka pietruszki. Z drugiej strony w trakcie leczenia niedokrwistości wskazane jest ograniczenie spożycia herbaty, mleka, które wpływają hamująco na przyswajanie żelaza.

Gość motylek 1021
rany mamunia dziekuje za posta herbata mleko nie mialam pojecia ona litrami pije te plyny .hemoglobina na poziomie 10.1

szczerze polecam Floradix Kindervital z żelazem, mi dr pozwoliła dawać już 2 latkowi, baaardzo podniósł pozion HGB z 10.1 na 12.00 Tonik jest smaczny, ja podaję w strzykawce 5 ml, tak mi najłatwiej i najwygodniej bo nic się nie rozleje.

Gość motylek 1021
a mozna laczyc to z kidabionem?

Po pierwsze zmiana diety, to koleżanka powyżej już napisała. U nas świetnie sprawdził się Ferrum Lek, nie zabarwił zębów, jest całkiem przyzwoity w smaku. Po anemii nie ma śladu, hemoglobina była ok 9,7, żelazo na poziomie 12.

Gość BeataI9062
Uzywaliscie preparatu o nazwie Floradix Kindervital? No bo wyszukiwalam komentarzy dotyczacych tego preparatu i nie wiem co myslec. Moze mozecie cos powiedziec mi o tym leku? Warto go kupowac, testowaliscie jakies zamienniki? Na tej stronie jest troche opinii o Floradix Kindervital: http://www.listalekow.pl/floradix-kindervital/ - uwazacie, ze to rzetelne informacje? Wolalabym sie nie i roztrwonic bezsensownie pieniadze, dlatego pytam Was. Dzieki za wszelkie porady.

Gość gość
beata starszych postów nie było ????

Gość Isaa_01

czy słyszałaś o floradixie i sokach salus? warto zajrzeć na ich stronkę, ale toniki i soki uzupełniające niedobory można łatwo kupić w aptece czy sklepach zielarskich, ja mam np. duzy wybór w osiedlowym