Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuśka1966

Ciśnieniomierz

Polecane posty

Gość anuśka1966

Jaki ciśnieniomierz do zwyczajnego, domowego pomiaru dla osoby dorosłej?

NARAMIENNY!!!!!!!!!!!! nie kupuj nadgarstkowego bo się nie nadaje.A czy osoba ta ma problemy z nadciśnieniem ?????????????

Gość anuśka1966
Pozdrawiam, to dla mnie... Miałam mierzone ciśnienie (mam 44 lata, do tej pory raczej niskie niż wysokie) a tu - 150/90. To nie są wielkie wartości, ale lekarka kazała mi mierzyć codziennie przez kilka dni. Będę wdzięczna za każdą poradę.

to tak jak napisałam tylko naramienny jest najbardziej wiarygodny.Ja mam taki w domu i tez choruje na lekkie nadcisnienie.

Gość znam_ten_problem
Najlepsze byly rteciowe, takie metalowe slypki i rekaw plus sluchawki, teraz juz takich nie widuje. Polecam rekaw i slychawki troche wprawy i nauczysz sie nawet sma mierzyc cis, ja taki mam. Mozna taki z rekawem i elektroniczny, podczas mierzenia nalezy byc bez ruchu, nic nie mowic i reka swobodnie oparta o jakies blat. Ruch powoduje zafalszowanie wyniku. Nie polecam tyc nadgarstkowych dla mnie to zabawki nie cisnieniomierze. Odnosnie podwyz cis juz tak nieznacznie trzeba kontrolowac, ono juz moze uszkadzac tetnice i prowadzic do powiekszenia w przyszlosci serca i niewydolnosci, Ogranicz sol, systematycznie sie ruszaj.

Gość tylko naramienny
ja mam taki i jest lepszy niz nadgarstkowy

Gość gość
ja mam nadgarstkowy i jestem zadowolona dokładnie mierzy mam typu OMRON R7 GW36M za 250 zł no jak się kupuje za 40 zł to nie jest Ciśnieniomierz tylko atrapa ciśnieniomierza

Gość Tomaszkot
Mój ciśnieniomierz SmartCardio jest z akumulatorem i muszę przyznać że długo pracuje na jednym ładowaniu.

Gość gość
Wygodnie mierzy ciśnienie nasz automat naramienny SmartCardio, wynik jest szybko, nie zniekształcony.

Gość gość
Mnie przekonał akumulator w SmartCardio, nie chciałam mieć już więcej ciśnieniomierza na baterie, polecam.

Gość daria9090
Ciśnieniomierze rózne teraz robią ja mam zintegrowany z mankietem Smartcardio, wygodny na pewno na tle klasycznych.

Gość gość
Bez kabla jest SmartCardio, jak ktoś nie lubi jak mu się przewud ploncze pod ręką to ten będzie wygodny.

Gość gość
Oryginalny jest na pewno nasz SmartCardio bo raz że ma akumulator do ładowania, a dwa że kabla z powietrzem nie ma bo wszystko jest połączone ze sobą na styk.

Gość gość
Dość innowacyjny jest mój SmartCardio bo raz że wsadzili akumulator do środka, także odpada problem z zasilaniem bateryjnym, a dwa, że zintegrowali mankiet z urządzeniem, więc kabel się nie plącze pod ręką.

Gość gość
Wg. mnie ciśnieniomierze automatyczne są bardzo dobre, ostatnio taki kupiłam na http://rehabeat.pl i jestem zadowolona z tego zakupu

Gość gość
Zadowolona jestem ze Smartcardio sam model ciśnieniomierza jest dość oryginalny bo po pierwsze urządzenie przylega do mankietu bezkablowo a po drugie jest zasilanie z akumulatora.

Gość gość
Bardzo jestem zadowolona z SmartCardio ciśnieniomierz jest z akumulatorem w komplecie, i powiem że faktycznie można długo na jednym pełnym ładowaniu pomierzyć sobie

Gość gość
Parę dni temu dotarł do mnie model Senior i po pierwszych użyciach jestem zadowolona, nie naciska na rękę ten mankiet tak żebym czuła jakiś dyskomfort pod koniec pompowania.

Gość gość
Wygodnie napełnia mankiet SmartCardio, pewnie duża tutaj zasługa całej konstrukcji bez kabla, który tylko mnie przy takich urządzeniach denerwował...

Gość gość
Ja sobie chwalę nasz SmartCardio, o tyle wygodne rozwiązanie że jest tutaj zasilanie z akumulatora, nie trzeba paimętać o wymianie baterii

Gość gość
Nam się sprawdza ciśnieniomierz SmartCardio, tutaj maniet bardzo dobrze leży na ramieniu, nie przemieszcza się podczas badania, nie uwiera.

Gość gość
Senior z zasilaczem to ja dostałam nie tak dawno od wnuka. Dobry wygodny model wcześniej miałam na bateryjki i to była męczarnia.

Gość gość
SmartCardio mi też służy, nie ma mocnego docisku mankietu na ręce, nic nie boli i nie uwiera. Dodatkowo świetnie jest tutaj pomyślana sama budowa gdzie mankiet od razu przylega do przyrządu, nie jakiś łączeń przez rurkę czy inne przewody. Dużo łatwiej można sobie poradzić z badaniem przy takiej konstrukcji.

Gość gość
Mi też służy SmartCardio bezproblemowo jak na razie. Dużą wygodą jest brak przewodu na powietrze tutaj, łatwiej jest mi poradzić sobie z zapięciem mankietu.

Gość kinga

Osobiście używam ciśnieniomierza Easy Med. Zaletą jest to, że jest on testowany klinicznie. Pomiar jest automatyczny. Jeżeli musisz mierzyć regularnie ciśnienie to idealne rozwiązanie.

Gość kinga

Osobiście używam ciśnieniomierza Easy Med. Zaletą jest to, że jest on testowany klinicznie. Pomiar jest automatyczny. Jeżeli musisz mierzyć regularnie ciśnienie to idealne rozwiązanie.

Gość adb
Dnia 30.10.2018 o 15:48, Gość gość napisał:

Mi też służy SmartCardio bezproblemowo jak na razie. Dużą wygodą jest brak przewodu na powietrze tutaj, łatwiej jest mi poradzić sobie z zapięciem mankietu.

Bardzo dobre w ciśnieniomierz SmartCardio jest to, że ma on pamięć dla dwóch osób. Bardzo fajną funkcją jest to, że podczas prezentacji wyniku jest pokazane czy jest on prawidowy czy też nie. To bardzo dobre rozwiązanie, zwłaszcza dla starszych.