Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nsnsnsnsnsnsnnsns

Miesiaczki co 23 dni

Polecane posty

Gość nsnsnsnsnsnsnnsns

pomocy!! Mam wizyte u gina dopiero 10 marca , takie kolejki wiek 33 lata i nie wiem co sie dzieje ze takie krotkie cykle, mialyscie tak? Co wtedy sie przyjmuje?

ja tak miałam tez w ieku 19-20 lat pozniej brałam miesiac tabsy anty to teraz to tak co 30 dni ale to jest normalne nie ma czy sie przejmowac ja mialam co 21 dni

Gość nsnsnsnsnsnsnnsns
wiesz tylko ze ja jestem pol roku po operacji tarczycy i biore letrox to nie wiem czy to normalne

nie wiem jak dla mnie to normal wiec nie ma sie czym przejowac byle by byly regularne a nie raz co 23 a raz co 33 dni wtedy bylby problem

Gość schatynkaaaa
ooo ja tez tak mam w sumie nie wiem czy co 23 dni ale co dzwadziescia kilka, mam 21 lat, w sumie u gina nie bylam, czytalam ze szczuple dziewczyny tak maja, ale to jest zle jeszcze jedna sie nie skonczy a za chwile druga, aaa wiece mam obawy co do tabletek nie chce przytyc....

Gość moim zdaniem powinnyście
to sprawdzić. Wszystko może być u Was ok, a może się okazać że macie za krótką drugą część cyklu - tę poowulacyjną i będziecie miały problemy z zajściem w ciąże. nsnsnsnsnsnsnnsns skoro masz problemy z tarczycą to one mogą wpłynąć na miesiączki - rozmawiałaś w ogóle o tym ze swoim endokrynologiem? Zlecał badania hormonów płciowych? schatynkaaaa idź do lekarza i zbadaj się. Jeszcze nie masz diagnozy a się boisz że tabletki anty dostaniesz.

Gość nsnsnsnsnsnsnnsns
a jak myslicie jakie hormony by zbadac, moze prywatnie pojde bo moj endokrynolog przyjmie mnie dopiero w kwietniu

Gość moim zdaniem powinnyście
W drugim lub w trzecim dniu cyklu estradiol, FSH, LH. W dowolnym dniu cyklu testosteron i prolaktynę test czynnościowy. No i progesteron - zwykle wykonuje się go około 20 dnia cyklu, ale jak w przypadku krótkich cykli to nie wiem. W przypadku prolaktyny nie wiem czy test czynnościowy można robic przy leczeniu tarczycy, z kolei sama prolaktyna do diagnozy może nie wystarczyć

Gość mala-chibi
ja mam miesiaczke co 21 dzien, zawsze tak mialam, taka juz mamy urode. co w tym dziwnego?

Gość asfg
ja też mam co 21 dni,owulacje mam zaraz po miesiączce.

Gość ja tez tak mam i wiem że
to przeważnie oznacza cykle bezowulacyjne - dlatego ta druga część się tak skraca. U mnie to jest m.in. sprawa niskiej prolaktyny