Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgggaa

Objawy na poczatku Ciazy - wszystko ze mna ok?

Polecane posty

Gość olgggaa

Dzis zaczelam 5 tydzien, w czw jade 1 raz do lekarza. Objawow nie mam praktycznie w ogole oprocz kilkusekundowych skurczow brzucha pare razy w ciagu dnia i zmeczenia. Wiem ze kazda kobieta ma rozne objawy ale troche zaczynam panikowac... czy wszystko jest ok... Chce juz zobaczyc ta mala kropeczke na monitorze to bede pewnie spokojniejsza...

Gość olgggaa
upup

Gość kajaja
hej, jestem w 3 tygodniu. czuję ból w podbrzuszu podobny do tego przed @, kłuje mnie prawy jajnik, mam pełniejsze piersi, a w zeszłym tygodniu bez przerwy mi sie odbijało.

Gość olgggaa
w 3 tyg juz Ci test wyszedl?? czy liczysz od przewidywanej daty zaplodnienia? Ja licze od daty ost miesiaczki

Gość kajaja
powtarzałaś poziom hcg z krwi, żeby sprawdzic czy wzrasta?

Gość Panikara jakich mało
W 5 tyg jedynym objawem był ból brzucha i brak miesiaczki :) Później doszły bolesne i "nabrzmiałe" piersi, następnie senność i mulenie :o Jeszcze będziesz narzekać ;)

Gość olgggaa
nie, robilam 2 testy w domu. A w ten czw jade do lekarza

Gość olgggaa
aaa no tak zapomnialam o mega bolacych piersiach heh moze dlatego ze zawsze takie mialam po owulacji a teraz jak wyszly 2 kreski to bola dalej i to mocniej

Gość kajaja
w walentynki :) sprawdziłam testem paskowym - wyszła bardzo słaba druga kreska. na nastepny dzień poszłam zrobic poziom beta hcg, wyszło że jestem w 2-3 tyg. ciąży jutro powtarzam hcg, żeby sprawdzić, czy poziom wzrasta, wtedy się troszkę uspokoję

Gość olgggaa
oo ja walentynki tez juz bylam w ciazy:D zrobilam test 2 dni po nich, i potem za kolejne 2 dni,wyszly 2 piekne kreski:)

Gość kajaja
olgggaa, bierzesz kwas foliowy? najważniejsze są pierwsze tygodnie ciąży, im wcześniej zaczniesz, tym lepiej

Gość olgggaa
tak biore, mysle wlasnie czy sobie zrobic beta hcg czy juz poczekac na wizyte u lekarza

Gość kajaja
hah, no widzisz... troche mnie przeraża, że poród wychodzi "na skorpiona" :) to musimy założyc watek listopadowy. weszłam tu właśnie, zeby sprawdzić, czy sa jakieś świeże mamusie

Gość kajaja
ja bym zrobiła... będziesz miała potwierdzenie, czy poziom jest prawidłowy jak na 5 tydz, to też informacja dla lekarza

Gość olgggaa
no ja tez nie jestem tym zachwycona hehe ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe:) ja za duzo czytam a potem czarne mysli do glowy przychodza... badanie beta hcg jest platne prawda? rejestrowalas sie na nie? lub zapisywalas? czy odrazu idziesz i Ci robia?

Gość kajaja
idziesz tak normaalnie, z ulicy. sprawdź tylko najpierw przez internet, w którym laboratorium w Twoim mieście robią. ja zapłaciłam 28 zł, nie trzeba byc na czczo. niestety musiałam czekać do nastepnego dnia na wynik (w moim wypadku potwierdzenie, że w ogóle jestem w ciąży) i zapewniam Cie, że były to najdłuższe 24 h w moim życiu :)

Gość olgggaa
no ja w sumie pojde zeby upewnic sie ze jest ok. Bo testy wykazaly ze jestem w ciazy:)

Gość kajaja
to prawda, najwazniejsze, żeby było zdrowe. pod tym wzgledem strasznie schizuję. ale pierwsze 10 tygodni jest najwazniejsze dla rozwoju płodu. nie tylko ze względu na ryzyko poronienia ale też zagrożenie wadami genetycznymi.

Gość olgggaa
dokladnie... czasem zapominam ze jestem w ciazy bo czuje sie dobrze, jak brzuch zaboli lub dotkne piersi to sobie przypomniam:) Twoja ciaza byla planowana?

Gość Darjuii
olgggaa ja objawy zaczelam odczuwac od 10 tygodnia, w 5 jak pojdziesz do lekarza to na USG nic nie bedzie widac, jedynie pecherzyk, ani zarodka, anie akcji serca

Gość olgggaa
ja chcialam pozniej isc do lekarza ale dzwonilam do niego i kazal pokazac sie 25.02, w pt nie moge wiec jade w czw

Gość Darjuii
u mnie w 6 tc byl tylko pecherzyk , akcja serca gdzies po 8

Gość a co macie do skorpionów???
Ja bym chciała mieć dziecko z końcówki października :) Sama jestem skorpionem, w rodzinie same babki skorpiony, i kiedyś spotykałam się z kilkoma facetami-skorpionami ;) Ale na męża wybrałam inny znak :D

Gość olgggaa
skoro tylko pecherzyk to i tak bede spokojniejsza :)

Gość Darjuii
olgggaa co z tego ,ze pecherzyk? moze byc puste jajo plodowe, pisze ci ze zarodek pozniej widac

Gość olgggaa
no ale tak mi kazal przyjechac wiec tak jade

Gość kajaja
tak, moja ciąża była planowana, dlatego tak szybko się o niej dowiedziałam. po prostu rozchorowałam się i zanim zaczęłam zażywać lekarstwa postanowiłam upewnić się testem, czy mogę :)