Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfaniak cfaniak cfaniak

Czy zdrowo dziś zjadłam?

Polecane posty

śniadanie - 3 łyżki płatków owsianych + 100 ml jogurtu naturalnego + 100 g chudego twarogu + 1 jabłko (owsianka) II śniadanie - 1 pełnoziarnista kromka chleba tostowego z opiekacza posmarowana serkiem, z plastrem polędwicy z kurczaka i pomidorem obiad - 3 łyżki ryżu brązowego (przed ugotowaniem) + pierś z kurczaka smażona na oliwie z oliwek + 50 ml śmietanki 12 procent + pieczarki + surówka z pora podwieczorek - jabłko + 2 mandarynki kolacja - serek wiejski z kromką pieczywa chrupkiego z plastrem łososia

Gość yoox
umarłabym z głodu

Gość Smanna
Pewnie zdrowo, ale ten obiad wydaje mi się troszkę bezsensowny, po co dodałaś tą śmietankę i smażoną pierś? mało jedzenia i niewykorzystane kalorie, lepiej zjeść czegoś więcej i być w miarę sytym niż zjeść mniej i być mniej sytym skoro o te same kalorie się rozchodzi. I nie rozumiem o co chodzi z tym ryżem przed ugotowaniem? był w pół twardy, czy surowy, bo zabrzmiało jak surowy... Obejrzyj sobie kilka odcinków 'rewolucji na talerzu' robią tam bardzo zdrowe i smaczne posiłki, na których z pewnością też schudniesz i będziesz mogła utrzymać wagę, bo w pokazany wyżej sposób, wytrzymasz tydzień.

Ze śmietany i pieczarek zrobiłam sos, ryżu przed ugotowaniem było 3 łyżki, po ugotowaniu napęczniał. Pierś była smażona w kostce na dosłownie mniej niż łyżeczce oliwy z czosnkiem i na teflonie.

Gość Smanna
Aaa o miarę chodziło, źle zrozumiałam. Ogólnie wyszło dobrze, jeśli nie jesteś głodna, to tym bardziej.