Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cyferkowa_;

Co na kaszel dla dziecka bo zwariuję!Daje mu pulmicort i flegaminę

Polecane posty

Gość Cyferkowa_;

I kaszle strasznie dużo:O teraz dałam mu Stodal i jest jeszcze gorzej. Od dzis ma antybiotyk ale ten kaszel jest straszny:(

Gość polecam z doświadczenia
a wiesz ze syropy typu flegamina podaje się tylko do 17.00 ??? bo one działają wykrzuśnie i dzieciak będzie ci tak szczekał

Gość Cyferkowa_;
Tak wiem, ale dzieki.

Gość ii9898
difergan -na noc na uspokojenie przed spaniem 3ml

Gość czy to kaszel od przeziębienia
czy od alergii???

musisz mu podawać coś PRZECIWkaszlowego na noc, np acifed, sinecod( ten ostatni polecam) można na noc podać też zyrtec w kropelkach

Gość Cyferkowa_;
Infekcja wirusowa.Od czwartku, dlatego dziś lekarz po konsultacji tel. kazał dac summamed. Tylko, ze ten kaszel zamiast ustępować to sie nasila.Kaszle i kaszle. a dziecko fakt jest alergikiem.dostaje xzal.

Gość ii9898
w cizgu dnia przelozyc przez kolano,glowa dziecka ku dolowi i oklepywac aby ta wydzielina sie oderwala nawet niech zwymiotuje!to tego masc rozgrzewajaca na piersi i plecy -pulmeks!-tylko na dzien

no ale stodal też działa trochę wykrzuśnie a piszesz że mu właśnie podałaś.....

Gość Cyferkowa_;
Boję się, że mu krzywdę zrobię:O Robię 2 x inhalacje z Pulmicortu, dostaje Neosine, Flegemminę 2 x dziennie. dałam mu Stodal teraz i natarłam Pulmex Baby i jest kaszle jeszcze bardziej.

Gość Cyferkowa_;
Na opakowaniu pisze,że jest przeciwkaszlowy. Kurczę :O

Gość czy to kaszel od przeziębienia
przy infekcjach ja mojemu oprócz syropu wyksztuśnego podawałam też salbutamol-żeby oskrzela nie były nadreaktywne i on pomagał,bez niego sam syropek wyksztuśny niewiele dawał

Gość Cyferkowa_;
Poprawka, nie ma nic, ale babka w aptece mówiła,że dział przeciwkaszlowo.

Gość ninjo
ja polecam pulneo ale niestety na receptę:(

Gość ii9898
po pulmeksie dziecko bedzie kaszlec wiec tylko do 16 ,ile dziecko ma lat???

no właśnie on jednak działa trochę wykrztuśnie jak masz możliwość to podleć do apteki po ten sinecod, pójdzie CI spać jak złoto.

Gość Cyferkowa_;
mam Pulneo, ale podobnie jak inhalacje i to było by za dużo. Kurczę jeśli ten Stodal działa wykrztuśnie, to go załatwiłam na noc kaszlem:O Mam nadzieję, że nic mu nie będzie .

Gość Cyferkowa_;
A ile tego sinecodu?? Kurczę, ale dół.Zła jestem na siebie:O

Gość zwykły syrop
przeciwkaszlowy Pini albo syrop sosnowy złożony działa

to zależy ile on ma lat bo jeśli poniżej 4 roku to kropelki sinecod, jak powyzej to syrop 5 ml mu podaj

Gość cegla1998
Dziecko nasmarowalas pulmex baby i teraz sie rozgrzewa stad kaszel. Jak bardzo kaszle to uchyl troche okno albo powies mokry recznik.

Gość Cyferkowa_;
Dostał antybiotyk , bo infekcja i kaszel się utrzymują plus powróciła gorączka:O Chociaż wolałabym, żeby go osłuchał, a nie przez telefon...

nie martw się tym ,że "załatwiłaś go na noc kaszlem", tylko doglądaj go przez noc, bo może się udusić flegmą... Nie chcę Cię straszyć, ale dziwię się, że Cię nie uświadomił pediatra, że leków wykrztuśnych nie podaje się później, niż do 17.00

Gość Co Ty pierdzielisz człowieku?
:O Krople są silniiejsze od syropu- dlaczego młodsze dziecko miałoby dostawać krople? :O Poza tym, krople są na receptę, na szczęście, tak jak i lepszy zdecydowanie levopront, bo pewnie by zaraz dziecko dostało jedno i drugie :O Faktycznie, po cholerę antybiotyk na infekcję wirusową? Choć mnie sie wydaje, że tutaj problemem jest mama przewrażliwiona i lekarz na odczepnego antybiotyk dał :O

Ja pierniczę, antybiotyk przez telefon? :O I Ty podałaś? :O A dziecko kaszlało w ogóle w nocy? A ten lekarz słyszał o tym, że teraz mase infekcji wirusowych jest z nawracającą gorączką? :O zamiast faszerowac lekami to może znajdź dziecku porządnego pediatrę? :O

Gość zwykły syrop
bez przesady jeszcze nocy nie ma jak teraz da dziecku syrop przeciwkaszlowy to powinno byc ok

Gość Cyferkowa_;
antybiotyk to on dostał już w czwartek, więc chyba jeśli czekałam do dziś to niezbyt jestem przewrażliwiona. Wkurza mnie takie osądzanie ludzi. Po prostu się zdenerwowałam tym kaszlem i tyle.Bo kaszle prawie non stop i tyle. Stodal podałam sama- i mój błąd.To tyle i nie będę się tłumaczyć więcej.

wolma i szczęśliwa :) można, można :) Sama to ostatnio przeszłam. 3 dni gorączki powyżej 39, potem spadek i stan podgorączkowy do 37,7, a potem znowu powrót powyżej 39. Tyle, że ja mam mądrego pediatrę i antybiotyk daje w ostatecznej ostateczności ;) Stąd moje alergiczne dziecko, a co za tym idzie zapadające co chwilę na zapalenie oskrzeli leci na inhalacjach i wychodzi bez antybiotyków :)

No toż mówię, że zmień pediatrę :O Antybiotyk przy wirusie :O A potem dzieciak będzie faktycznie potrzebował antybiotyku i będzie rozpacz, bo nie działa. A jak ma zadziałać? :O

Gość Cyferkowa_;
wolna i szczęsliwa - ja tez raczej unikam antyb. i raczej sie o nie nie proszę, ale w końcu medycyny to ja nie kończyłam i nie będe sie mądrować przed lekarzem. Raz mimo przepisanego tez nie podałam, ale teraz jest inaczej.