Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Homolek

Czy ginekolog może stwierdzić czy kobieta już wcześniej rodziła?

Polecane posty

Gość Homolek

Poznałem dziewczynę, chcę być z nią, bo jest nam naprawdę dobrze. Doszły mnie jednak słuchy, że moja partnerka jest lub była matką. Pytałem, rozmawiałem z nią i ... nic. Twierdzi, że nigdy nie była w ciąży. Stąd moje pytanie: czy dobry ginekolog może podczas badania stwierdzić, czy pacjentka przeszła już poród? Dodam tylko, że interesuje mnie okres sprzed ok 2 lat. Dzięki za odpowiedź.

Gość szczera jędza1
Tak. Inna sprawa, że obowiązuje go tajemnica lekarska i i tak Ci nie powie.

Gość Mama 3 coreczek :)
No nie wiem ja bedac w trzeciej ciazy podczas badania uslyszlam zapytanie czy juz rodzilam czy mam juz dzieci czy to moja pierwsza ciaza :P

Gość kkkkkklll
jesli podczas porodu byla nacinana lub popekala to moze miec blizny po szyciu, podobnie jak przy cesarskim cieciu lekarz rozpozna blizne Jezeli rodzila naturalnie i nie popekala ani nie byla nacinana ( co jest rzadkoscia ) to wcale nie musi rozpoznac

jezeli miała cc ,t o moze nie zobaczy - chociaż ... ? Moze samo badanie położenia macicy pozwala to ocenić ? Nie wiem . Jeżeli rodziła naturalnie i była jeszcze rozcinana to bank to pozna . A dlaczego masz takie podejrzenia i co sie niby miało stać z jej ewentualnym dzieckiem ?

Gość kkkkkklll
zweryfikuj plotki , bo ktos moze specjalnie je rozsiewac

Gość ciekawska karolina
będąc w szpitalu i leżąc na fotelu ginekologicznym pan doktor dyktował dane do karty i patrząc na moje narządy powiedział "krocze nieródki" czyli doświadczony lekarz może gołym okiem to stwierdzić, pozdrawiam

Gość lekarz po wyglądzie
szyjki macicy moze stwierdzić czy kobieta rodziła czy nie. jeżeli nie rodziła szyjka zamyka się w w okrąg, tzn ujscie ma dziurkę w kształcie kółeczka, a jezeli rodziła to zamyka sie w owal i otworek jaki zostaje to kreseczka. nie potrafie tego inaczej opisać;) miałam to kilka lat temu na anatomii;)

Gość gość
Mam teraz 19 lat. Czyli gdybym rodziła w gimnazjum, podstawowce poród przedwczesny dajmy na to 23 tydzien bez pomocy lekarza przy porodzie to teraz chodzac do ginekologa lekarz zauwazylby?

Gość gość
Brak cnoty już o czymś swiadczy

Gość gość
Kolejny raz ta sama kobieta zaklada podobny temat. Dokonalas aborcji i teraz sie boisz???!!

Gość gość
Nie. Nie dokonalam aborcji.

Gość gość
Przecież kosmici ja porwali, urodziła dziecko na statku kosmicznym, dziecko zabrali a ją odesłali na Ziemię.

Gość gość
Mam nadzieje ze dziecka do smietnika nie wyrzucilas.... tak. Lekarz pozna. Szyjka sie rozwiera i ma inny ksztalt. Macica tez zmienia swoja budowe,ulozenie.

Gość gość
Haha do smietnika? To dobrze ze pozna chodze do ginekologa od roku wiec gdybym rodzila to by mi to powiedzial

Gość gość
????a to ty nie wiesz czy rodzilas??

Gość gość
Nie odpisujcie nawet. Ta dziewczyna ma problemy psychiczne, przyznała się w innym wątku (pisała w kilku podobnych). Pisała, że jej się wydaje, że urodziła ale nie wie jak to się stało (czy coś w ten deseń). Chyba serio rodziła po porwaniu przez kosmitów;) X Do psychiatry!!!!

Gość gość
I co z tego ze przyznalam sie do choroby psychicznej ? To takie śmieszne? Nawet nie potrafiłas dokladnie przeczytac a przekazujesz dalej błędne informacje.

Gość gość
Niech ci psychiatra pomoże na problemy z głową. Na urojenia są leki.

Gość gość
MOI DRODZY. Po porodzie narząd rodny kobiety "wewnatrz" zmienia się. Zmienia się ujście szyjki macicy - u nieródek okrągłe u kobiet które rodziły przyjmuje postac szparki. Zmienia się rownież struktura pochwy - jej powierzchnia. Pozostałości po błonie dziewiczej które u nieródek są - tworzą uwypuklenka u kobiety która rodziła ich nie ma. Macica jest również większa. Nie ma znaczenia czy poród był w terminie czy to poród przedwczesny kiedy dziecko jest 'małe' Mianem porodu określa się przecież zakończenie ciąży po 22 tygodniu-poród przedwczesny a nie poronienie. Serdecznie pozdrawiam. PRZYSZŁA STUDENTKA MEDYCYNY.

Gość gość
Po ciazy sutki sa ciemne, brazowe Przed ciążą rozowe☺

Gość gość
Jeśli chcesz utrzymać się na tej medycynie, zakładając że zdasz, to zacznij myśleć samodzielnie. Co to znaczy macica szersza, w stosunku do czego, do wcześniejszego stanu? A jaki on był? A cesarka? Przecież niweluje niektóre ze znamion, o których piszesz... Ech, fantaści tu bredzą jak ten od koloru sutków.

Gość gość
Nie powiedziałam że macica jest szersza tylko większa ale owszem do poprzedniego stanu. Długość, szerokosc i grubosc zmienia sie od 1 do 1,5 cm. Mowa tutaj o porodzie naturalnym więc odwołałam się tylko do tego. Nie jestem jeszcze studentką więc moja wiedza jest znikoma. Interesuje mnie m.in anatomia, czlowiek wiec duzo czytam na ten temat stąd moja wiedza. Mam nadzieje ze od przyszłego roku akademickiego będę już na swoim miejscu- kierunek lekarski.

Gość gość
21.01 moje sutki koloru nie zmienily. Tzn po coazy bezpośrednio mialy zmieniony kolor ale teraz sa jak wcześniej :)