Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivat biala

Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań - CZY JEST OBOWIĄZKOWY?

Polecane posty

Gość A do mnie nie przyszli
A Rok1984 to przeciez lektura. No przynajmniej jak ja do LO chodzilam to byla lektura.

Gość oburzacie się jak nie wiem co
A wystarczyłoby naprawdę tę wyszukiwarkę obsłużyć. Nie ma mowy o żadnych zarobkach - pytania dotyczą tylko narodowości (wolno udzielić odpowiedzi, że nie odczuwasz wspólnoty z żadnym narodem), a inne to w zasadzie są takie, na które nasze państwo zna odpowiedź bez twojej łaski, np. o obywatelstwo, stan cywilny (nikt nie pyta czy masz wieloletniego konkubina, pięciu kochanków czy kochanka geja - pytanie jest o stan cywilny, co GUS i tak wie, o ile nie rozwiodłeś się np. w ostatnich dniach). Pytanie jest też o to, czy przebywasz pod adresem zameldowania - jeśli wynajmujesz mieszkanie na czarno, to ten wpis i tak nie może być żadnym dowodem przeciw Tobie ani przeciw właścicielowi. Po co wygłupać się i robić z siebie ofiarę systemu totalitarnego, kiedy sytuacja tego nie wymaga? Może trochę szacunku dla ludzi, którzy NAPRAWDĘ musieli znosić inwigilację i to nie jest temat do żartów ani do zabawy w wojnę dla dzieci.

Gość PEUTETRE
CZY KTOŚ MI MOŻE POMÓC I POWIEDZIEĆ GDZIE MOGĘ ZGŁOSIĆ PODANIE FAŁSZYWYCH DANYCH DOTYCZĄCYCH MOJEGO DZIECKA PRZEZ MOJEGO BYŁEGO MĘŻA? TZN. CZY TO JEST PRZESTĘPSTWO ŚCIGANE Z URZĘDU I WTEDY PISZE PISMO DO PROKURATURY, CZY MOGĘ TO ZGŁOSIĆ BEZPOŚREDNIO DO GUSU?