Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wagowa

jakie NAJWIĘKSZE DZIECKO urodziłyscie przez CC a jakie SN

Polecane posty

Moja szwagierka urodzila sn chlopca 4.300 i 4 lata pozniej dziewczynke 4800. Bez nacinania, bez komplikacji. Ponoc ma idealne warunki fizyczne do rodzenia dzieci :) Kolezanka urodzila corke sn 4650, musiala miec vaccum i bardzo ja porozrywalo. Najwyrazniej wszystko jest bardzo indywidualne.

Gość jołł
1 dziecko córka 4450 sn (o porodzie wole zapomniec) 2 dziecko syn 4400 cc - po 6h meczenia w bolach, myslałam że drugi poród bedzie łatwiejszy, oj sie mocno pomylilam i dziekuje Bogu za cesarkę... Lekarz podczas cesarki zartował sobie ze są kobiety do rodzenia albo do pieszczenia ;P ja juz dziekuje, komplet dzieci juz mam;)

ja chciaalabym miec jeszcze coreczke ale za porod naturalny juz dziekuje :( ale do konca zycia go nie zapomne dziekuje tylko ze moj synek urodzil sie zdrowy ze w ogole sie urodzil..... ale tak jak pisalam wyzej nie zycze nikomu takich meczarni a dla lekarzy to jest normale totalna znieczulica :(

Gość .ja.....
Kkilka dni temu urodziłam swoje drugie dziecko, to chłopiec. Miał 4200g i 60 cm. Dodam że nie jadłam witamin w ciąży w ogóle a moja waga jest raczej przeciętna. No i rodziłam SN bez nacinania, nic nie popękałam! Obwód głowki małego to 35 cm a kl.piersiowej 38, wiec dość duże dziecko. Pierwsze dziecko było mniejsze 56 cm i 3350g.

Gość .ja.....
i rodziłam niespełna 1.40min

no to gratuluje ci jak to zrobilas moj mial dokladnie tyle samo ale ja bylam totalnie porozrywana nawet mi szyjka pekla w ogole to byla jkas masakra moj maly musial byc wyciagniety przez wacum:(

ja 12 h............... moze dlatego ze to twoje 2 dziecko ale kazda kobieta ma inna budowe i kazdy porod jest inny niestety niektore kobiety rodza dzieci jak by to bylo pierdniecie i pyk juz jest a inne w strasznych mekach bo inaczej tego nie umiem nazwac

4120 g 56 cm poród trwał 7,5h zero sztucznych witamin

Gość Hawa2000
ja jestem w 35tc i synek wazy ok. 2800g, bedzie duzy i najprawdopodobniej urodze przez cc.

Gość synek 4,200 przez SN
bardzo łatwy poród , bo rok po pierwszym,ale juz stara byłam, 38

Gość zimna cola
mój malutki bo zaledwie 3350, 53cm. Też użyli waccum.

ja córcię w 2008 urodziłam sn jako pierwsze dziecko 4650 i 62cm poród wspominam ok :) dałam radę córka urodziła się 3 dni po terminie wywoływany poród syna urodziłam w styczniu 2011 przez całą ciążę nie brałam żadnych witamin tylko kwas foliowy i urodziłam na 10 dni przed terminem...poród sam się zaczął - 4600 i 61cm oczywiście sn...poród zdecydowanie gorszy od pierwszego bo synuś owinął się pępowiną i nie umiał wbic się w kanał rodny ale udało mi się go na siłę wypchnąc nie chciałam cc moja córcia ma 3 latka i jest śliczną wysoką i szczuplutką dziewczynką i rozwija się rewelacyjnie... synuś ma niespełna 3 miesiące i również jest fantastyczny :) obwody główki u dzieci 33 i 34 cm, nacinali mi krocze w obu porodac ale nie popękałam i w zasadzie zaraz po porodzie było ok siadałam, chodziłam nez problemu a po 7 dniach już nie pamiętałam że rodziłam :) ja mam 170cm a mąż ma 195cm i może dlatego dzieciaczki duuże pewnie gdybym syna rodziła w terminie o byłaby już waga ponad 5kg :) Pozdrawiam

Gość do mamy wyżej
fakt, że macie tyle wzrostu z mężem nie ma nic do rzeczy tutaj chodzi o wagę Waszą - Twoja i męża - URODZENIOWĄ zapewne Ty lub mąż też ważyliscie sporo przy urodzeniu

Gość dnejueiqedhnikq
Moja corka-porod w 40t.c.-4170 g i 60 cm-przez CC, po 10 godz. mi zrobili, bo kazali spróbować SN mimo za waskiej miednicy (ja mam 156 cm i 48 kg). Moj maz urodzil sie w terminie, wazyl 3900 a teraz ma 180cm/84kg. Ja urodzilam sie w 30 t.c.-wazylam 980 g i mialam 36 cm.

Gość mama 20 miesiecznego synka
Synek 4300 gr, sn.

Gość wigora
na patologi ciąży leżałam z kobietą, która urodziła sn wcześniaka w 35 t.c. - waga 4000g. !! :O dla porównania - ja też urodziłam sn wcześniaczka 34 t.c. ale waga 2300g!

mój maż wagę urodzeniową miał 2800 - urodził się na miesiąc przed terminem a ja 3800 - poród o czasie...więc nie mieliśmy jakiejś duuuużej wagi urodzeniowej :) teraz też nie jesteśmy ani grubi ani otyli tym bardziej...mąż przy wzroście 195 waży 91kg, a ja przy wzroście 170, 68kg ( na 2 miesiące po porodzie)

Gość no to ja..
1) poród ponad 13godz, w tym 4h bóle parte, pęcherz przebijany,mały praktycznie wypchnięty przez położnika - 3650, porozrywana,pęknięta szyjka,siedziec nie umiałam ponad mc i ból przy stosunku do ponad pól roku po połogu; 2) ok. 6 godz od odchodzenie wód, 45min parte, 4200 - jakoś bardziej znośnie, większość czasu przechodziłam, z nacięciem, po 2 m-cach było ok :)

Gość taka.jadna.ja
wg mnie waga mamy przy urodzeniu ma sie nijak do wagi jej dziecka przy urodzeniu mi polozna mowila ze waga dziecka zalezy od...lozyska :) niektore kobiety maja duze lozysko-wiekszy brzuch przez to w ciazy i rodza duze dzieci

Gość pietasia
1 syn- 3490 gr- poród 12 h 2 syn- 4590 gr- poród 30 minut jak widac nie ma reguły :0)