Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjaajjjja

Do kobiet : Po co używacie kosmetyków ? One i tak nie działają :D

Polecane posty

Gość jjjjjjaajjjja

Glupota kobieca jest przerazajaca a teraz coraz czesciej faceci dają sie nabierac na reklamy ,wierzą ze beda tak przystojni jak ci z reklam szamponów ,vichy itp :D Wiekszosc z was nie czyta składow tylko to co napisal producent .czy li czytacie ....reklame ! Skore mamy po to by nie wpuszczala w organizm substancji z zewnatrz, wiekszosc skladnikow w kosmetykach nie dziala poniewaz mają zbyt duza mase... :O nie chce mi sie tego tlumaczyc ... krem dziala na powierzchni skory , gdyby dzialal na skore wlasciwą tzn pokonywal bariere naskorka nie moglby byc sprzedawany bez recepty ! Wtedy stalby sie produktem leczniczym Podobnie szampony , tez byłam kiedys tak głupia , ludziłam sie ze bede miala burze wlosow na glowie :D dlatego przekomiczne jest gadanie niektorych : uzywam drogiego kremu dlatego wygladam młodo i ładnie HA HA HA :classic_cool:

Gość no ale co proponujesz zeby
nic nie uzywac?

i tu się nie zgodzę :) szampony działają... co do kremów czy balsamów to ja wyleczyłam swoja skórę stosując balsam :)

Gość szampon dziala
Jako facet wypowiem sie ze szampon jednak dziala. Jak umyje wlosy to juz nie sa tluste, czyli lepiej wygladaja, czyli lepiej sie prezentuje, czyli jestem przystojniejszy.

Gość gkfldkgdg
mam ulubiony szampon seboradin z żeńszeniem, działa! włosy po nim sa niesamowite

Gość szampon dziala
pchły ze mna złażą :classic_cool:

Gość jjjjjjaajjjja
ja nie uzywam niczego smierdze pieknym potem

Gość katjakatjusza
pomin juz to ze to rzeczywiscie jest pic na wode te dzialanie polepszajace a zwroc uwage na sklad np szamponow przeciwlupierzowych, podkladow matujacych do twarzy, kremow chroniacych przed filtrem uv, farb do wlosow, slodzikow itp... to co wymienilam powyzej, te produkty sa rakotworcze. smiejcie sie ale taka jest prawda, poczytajcie chociazby co wywoluje talk, z czym jest spokrewniony a znajduje sie on w fluidach do ryjkow

Gość jjjjjjaajjjja
Ja składy dobrze znam :) dzieki wizazowi i labolatoriumurody

Gość szamponu używa sie po to
aby nie miec tłustych brudnych włosów i nie mów mi ze szampon nie działa i nie myje włosów a co do balsamów, to ich nie uzywam,ale osobom z łuszcząca się skórą one bardzo pomagają

Gość nie-kura
Autor chyba nie do końca napisał co miał na myśli :) Nie sądzę, aby krem na zmarszczki je zregenerował, a krem na cellulit wyleczył z opresji. Po co kosmetyki, maski jak można twarz opłukać czystą wodą? Chciałby ktoś chodzić przesuszoną twarzą zimą np? albo mieć zatkane pory rzucające się w oczy? Moim zdaniem kremy nawilżające czy ujędrniające są jak najbardziej na miejscu

Gość nie-kura
brzuch mi wisi aż po kolana 😭

Gość nie-kura
zgadłaś/eś :P

Gość nie-kura
jestem jednym z moderatorów ,wiem wszystko :classic_cool:

Gość zielonooka88
oto co zawiera większość używanych przez nas kosmetyków: http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm A reklamy to tylko przykrywka, chwyt marketingowy by zwabić jak najwięcej konsumentów....Czysty biznes.

Gość jjjjjjaajjjja
PODszywy !! Czego uzywam ? Najzwyklejszego szamponu - z brudnymi nie chodze :D bez silikonu i SLS - tn płyn Hipp w duzej butelce 400ml - mam go jako szampon + żel pod prysznic Zamiast kremów itp - robię sobie sama sera z wit.C ,niacynamidem, kwasami, retinolem i zieloną herbatą wszystko do kupienia ,taniej i wydajniej - i dziala ,zwlaszcza wit C i niacyna

Gość ouuupss
poczytajcie na wizazu - dzial biochemia urody wspomniane forum : laboratoriumurody.pl sklepy to m.in mazidla.com tam sa przepisy zrobsobiekrem.pl i ekstrakty.com reszta zagraniczne ,za duzo wysylka kosztuje ale jak ktos chce to na ww.forach sa linki ja moge jeszcze polecic kosmetyki firmy Lavera ,maja sklep w internecie, w pelni naturalne :)

Gość dorotaaaaa[[[[[[[[[[[[
jjjjjjaajjjja,gdzie kupujesz składniki do kremu? używasz balsamu po kąpieli?

Gość drogo,
Kosmetyki naturalne-kupne są drogie :( Też szukam z netu,ale drogo,a nie chce mi się mieszać i robić w domu.

Gość atttteeete
lavera jest droga niestety ,dr haushka podobnie. Mi sie mieszac tego nie chce. A co do witaminy C - polecam !! Dziala lepiej niz wszystkie kremy ,rozjasnia i ogolnie swieza buzka :) tez kupuje w mazidlach , podobno dziala na zmarszczki ale zobaczymy - dopiero miesiac sie smaruje :P

Gość chemia to masakra
Ja sie nabralam na wiele drogich kremow kupowanych w douglasie :O Od 200 zl wzwyz, porazka. Ostatnio tez z loreal Derma Genesis mialam ponim skore jak wior.

Gość w kosmetykach jest sama chemia
to prawda 🖐️

Gość dfsfdsaf
czy to jest dużo roboty, czy tylko kupić skąłdniki i wymieszać?

Gość atttteeete
w moczu też jest sama chemia a mimo to świetnei działa na skórę

Gość atttteeete
slaby podszyw trzeba duzo poczytac zeby zrobic wlasny balsam lub szampon, skladniki moga sie zwazyc ,konsystencja , PH itd na mazidlach sa przepisy ,mi sie nie chce bawic w mierzenie ,warzenie