Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolkowa Mama

Po ilu dniach dziala Sab Simplex?

Polecane posty

Gość Kolkowa Mama

Witam :) Kupilam Dla Synka Sab Simplex na kolki. na razie nie widze poprawy, dostal dwie butle do kazdej dawalam 15 kropelek. po ilu mozliwa jest poprawa? Pozdrawiam :)

Gość Kolkowa Mama
Wydaje mi sie ze to zalezy od organizmu Malucha. bo jak ma tych gazow nie wiadomo ile w tym brzuszku, to trzeba poczekac na dzialanie pare dni.

Gość *****magda*****
sab simplex to nie jest lek, który leczy kolki, tylko działa objawowo, więc kiedy go podasz, to rozbija zgromadzone gazy, a kiedy przestaniesz podawać, to znowu zacznie się to samo. Kolki przechodzą samoistnie, a simetikon podaje się po to aby złagodzić objawy.

Gość sab siplex nie zadzialal...
na moja mala dzialal tylko termofor i cwiczenia...dodam ze kolki miala straszne i to noc w noc przez ponad 2 miesiace...wyprobowalam doslownie wszystko dostepne w aptece bez recepty i na, sprowadzane z zagranicy i z naszej kochanej polski...trzeba przetrwac, ale nie raz wylam razem z nia, bo nie moglam nic juz wiecej zrobic, a ona plakala i wila sie z bolu...

Gość Kolkowa Mama
U nas kolki trwają już 1,5 miesiąca i końca nie mają :( U was chociaż wieczorami, a mój ma 24/7 :( idzie kota dostać, on non stop się pręży, wije i w końcu zaczyna płakać :( Ja słyszę jego płacz nawet jak wychodzę z psem!

Kolkowa Mama - pisałyśmy ze sobą ostatnio na którymś 'kolkowym' temacie. Wtedy jeszcze synek strasznie cierpiał a ja razem z nim. Modliłyśmy się razem, że skoro szybko kolki się zaczęły to może równie szybko się skończą ;p i u mnie tak się stało! :D Młody nie ma jeszcze 3 miesięcy a kolek już brak. Także głowa do góry! Co nie zabije to wzmocni ;]

Gość Kolkowa Mama
Lapia - a no pamiętam, strasznie rozpaczałaś :) To gratuluję! Mam wielką nadzieję że i nam miną tak szybko jak przyszły ! Chociaż patrząc na to, że jest wcześniakiem to bardzo w to wątpię :( A ile maluszek już ma? :)

2,5 miesiąca. Trochę ponad. Teraz za to płacze sobie dla zasady ;] ale już przynajmniej się tak nie wykręca i nie męczy.

Gość bo tak naprawde wygląda
to tak że krople czy rurki pomogą ale kolki sie nie pozbędziesz!!!! może to tylko ulżyć dziecku,nie ma sposoby na kolke i niestety TRZEBA to przejść :( sama to przetrwałam i już zapomniałam :) głowy do góry!!!przeżyjecie! Po kolce przychodzi czas na ząbki :( i tak w kółko aż wreszcie dziecko wyrośnie.

A moje dzieci kolkowały : syn 2 miesiące prawie niezauważalnie,nie dawał opopalić córka 4 miesiące i dała popalić!!!to byly prawdziwe kolki masakra :( I wszystko mineło.

powinien dzialac odrazu ale to czysta chemia ... ja podawalem malemu na zalecenie dobrej lekarki - Carminativum Hetterich dzialalo lepiej dluzrej i predzej :-)

a próbowałyście Viburcol N???

tj.... sab simpl. tez uzywalem ale slaby efekt :o