Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca pytanka

Pokój dziecięcy tanim kosztem?

Polecane posty

Gość pytająca pytanka

Powiedzcie mi, jak urządzić pokój dziecięcy tanim kosztem? Bo typowo dziecięce meble strasznie drogie! Może jakieś konstruktywne podpowiedzi? Żeby pokój dziewczynki wyglądał dziewczęco, a chłopca chłopięco?

Gość a p s i k
samemu pomalować

Gość pytająca pytanka
z malowaniem problemu nie będzie, bardziej mi tu o umeblowanie chodzi :( Co np na komodę naklejki? Czy zmiana koloru mebla na ulubiony i jakiś namalowany na nim motyw?

Gość przegonić te kurvvy TUSKA
to wszystko bedzie tanim kosztem

Gość pytająca pytanka
miały być konstruktywne wypowiedzi

Gość to bylo konstruktywne
kurvvy z PO powoduja drożyzne

Gość Ja jestem plastyczka i malowa
lam meble dzieciom kolezanki. Mozna to zrobic np. farba ftalowa, na to wzory od szablonu ktory sama wykonalam albo decoupage.

Gość pytająca pytanka
dzięki, też nie cierpię Tuska Ale chyba już nic dzisiaj się na tym forum nie dowiem :( Miłej nocy Zaglądnę jutro

Gość pytająca pytanka
do ja jestem plastyczka wlasnie nie chcialabym spaprać sprawy, nie znam się na technice decoupage, na razie zaczęłabym od komody dla dziewczynki, tylko nie wiem jak się za to zabrać, mogę malować postacie bajkowe na ścianach i to mam opanowane ale meble już nie :(

Gość pytająca pytanka
mam nadzieję plastyczko ze jeszcze tutaj zaglądniesz

zaraz ide spac. Na meble masz maly wybor kolorow, musisz mieszac. A decopage to na razie robilam z pomoca kolezanki, bo sie dopiero ucze. Jest bialy podklad, klejem przyklejasz serwetke, zamalowujesz boki, utwardzasz i lakierujesz, mozesz uzyc lakieru do spekan. Instrukcja w necie Ale moze starcza wesole kolory i dziewczynce kwiatki, chlopcu tez jakies proste rzeczy, pilki,zaglowki na jasnych tlach roz zielen blekit zolty

ps jest pelno info o decoupage w necie ja kupilam lakier 3 w jednym za 14zl

Gość no co ty, takie dziecko
może lepiej kupić kolorowe naklejki na sciany np w castoramie, takie o jednej tematyce, a meble zostawiłabym w spokoju. jednak naklejki można zdjąć, a ściany przemalować, a meble już nie będą takie same. Za pare lat kolorowe meble wam się znudzą, albo dziecko wyrośnie z kubusia puchatka, najlepiej kupić mebelki w kolorze naturalnego drewna a zaszaleć na scianach;)

Gość ikekreww
mi matka też robiła takie rzeczy i nie podobało mi się to, inni mieli normalne ze sklepu

Moja młoda ma normalne meble a na nich naklejki, na zabawki niskie regaliki sprzedawane jako "szafka na buty" więc jak wyrośnie z zabawek to akurat będzie na buty ;) Łóżko ma "rosnące" http://www.imagic.pl/files//16441/LO%AFMINN.jpg Na ścianie na życzenie namalowałam jej świnkę Pepę

Gość pytająca pytanka
na scianach przerabialam juz ksiezniczki, lady, samoloty, obecnie mala ma fiola na punkcie hello kitty a syn roznych maszyn-co radzicie? Chyba racja z tymi meblami ze zaraz wyrosna :)

Gość paremo
Kupisz tanie meble to będziecie mieli mnóstwo problemów - mogą szybko przestać się do czegokolwiek nadawać. Kupisz wysokiej jakości meble to na pewno będzie lepiej. Przykład http://www.mebelki.pl/aranzacje/art3498,carpenter.html Pomyślcie nad tym.

Moim zdaniem skoro chcesz "małym kosztem" to znaczy że nie jesteś zbyt kasiasta i nie zmieniasz mebli co rok. A takie pomalowane meble szybko znudzą sie dzieciom, albo będą na nich nie takie obrazki...itd. Dlatego na Twoim miejscu skupiłabym sie na jakichś ciekawych dodatkach typu, dywan, zaslonki, ściany ozdobione postaciami z bajek, a nie na kolorowaniu mebli.

Gość paremo
Każdy widzi to co chce zobaczyć :P Ja tam widzę fajne i stylowe mebelki, a że ty coś innego ;-)

Gość Grzeska13522
Nie wszystkie sklepy oferują tak ogromne ceny. Chociażby zerknij tutaj: http://mebledladziecka.com.pl Bardzo dobra firma, meble śliczne a za niecałe 3 tysiące kupisz już spokojne fajny zestaw mebli. Ja kupiłam nawet tańsze i bardzo sobie je chwalę, bo są naprawdę solidne :)

Gość Marioneta
Polecam tani lecz jednocześnie porządny sklep z łóżkami dla dzieci. Osobiście polecam te piętrowe, ponieważ sam mam takie jedno. http://lozkapietrowe.com/lozko-pietrowe-eryk-b,p,10,2,2.html Bardzo wytrzymała konstrukcja łóżka oraz bardzo wygodne materace, polecam kieszeniowe.

Gość zasmarkany lew
zobacz system legoo nawet na allegro za 1300-2000 w zależności czego potrzebujesz i oczekujesz zrobisz super pokoik w abrze seria tez jest dostępna. meble na żywo prezentują sie super

Gość gość
sprawdz tutaj www.krainabarw.com maja bardzo ladne tapety idealnie nadajace sie do pokoikow dla malych dzieci

Gość gość
hmm, ja moge poradzic Ci w kwestii scian, ostatnio do pokoju swojego dziecka kupilam tapety tutaj www.krainabarw.com i musze powiedziec, ze sprawdzaja sie swietnie, nie niszcza sie, a wszystko to w atrakcyjnych cenach

Gość gość
tapeta przeznaczona do pokojow dzieciecych na pewno bedzie fajnym rozwiazaniem, sprawdz oferte www.krainabarw.com warto