Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama_Lilianki22

Odpadl pępuszek, co dalej>

Polecane posty

Moge czyms smarowac tą pielinke, która została po odpadnieciu pępka?? Z jednej strony został taki duzy strupek i nie wiem czy powinnam go oderwac

Gość mama tez liliany 11
mi kazala polozna przemywac spirytusem.

rozumiem, ze mam po tej cienkiej pielince przeczyszczac pałeczką nasączona?? zadaje głupie pytania, ale jak zobaczyłam jak to wygląda to wcale mnie nie uspokoił fakt, ze juz odpadł pępek bo dalej to wyglada okropnie

nie boj sie tego ruszac bo nic zlego nie robisz trzeba przemywac az sie calkiem zagoi mojemu malemu nawet krew podchodzila ale to wszystko jest normalne przecieraj az do calkowitego zagojenia

Gość mama tez liliany 11
tak rozcienczonym oczywiscie-- idz z małą do pediatry na zdrowe dziecko najlepiej zobaczy i powie co zrobic.

szczerze to nie wiem co to jest ten Osta.... cos tam ja uzywalam spirytusu ale jesli uzywalas tego aby pepek odpadl to uzywaj tego nadal az sie zagoi:)

Gość Do Mamy Lilianki
Witaj......wszystkim Nowym Mamusiom bardzo polecam: http://tnijurl.com/c70732f1d93a/ na teraz i za chwilę i na przyszłość..............powodzenia

Gość Poł. Ania
Pępuszek, przemywaj nasączonym 70% spirytusem, gazikiem. (spirytus rozcieńczony w stosunku 2:1) Rób to kilka razy dziennie, również wtedy, kiedy mały go "zasika" ;) Jest to szczególnie ważne w profilaktyce zakażeń. Bądź obserwatorką. Pamiętaj o unikaniu wilgoci w okolicach pępka, wywijaniu pieluszki w celu uniknięcia podrażnienia tych okolic. Pępek już niedługo całkowicie się zagoi :)

Gość O co ci kobieto chodzi????
Przecież pępek nie odpada!!!!! i co to jest ta "pielinka"?????

Gość kokos czysta
co za idiotki!!! ja mam 3 dzieci i zadnemu NIC tam nie robilam, sama pepowinka odpadla strupek sam sie zagoil i odpadl, po co tam babrac jakimis ustrojstwami, jezu :O

to ty dzieci mialas chyba w sredniowieczu jak jeszcze nie znali spirytusu w dzisiejszych czasach to normalne ze sie przemywa spirytusem "idiotko"

Gość do autorkiiiiiiiii3455
przy wyjsciu ze szpitala polozna nie poinstruowala cie co robic?! nie przychodzi do ciebie do domu polozna?!!?! mi w szpitalu powiedzieli ze po odpadnieciu pepka gencjanowac przez 3 dni, potem przeciez polozna oglada wszystko i bylo ok