Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minnie Mouse

Odstawiam tabletki po 12 latach..

Polecane posty

Gość Minnie Mouse

Nie planuje jeszcze dziecka. Myslicie ze dobrze chce zrobic zeby je odstawic? Uwazace ze organizm potrzebuje roku na powrot do normalnosci? Jak sie zabezpieczalyscie po odstawieniu tabletek?

Gość Minnie Mouse
podnosze

Gość mamusieńka..
moim zdaniem rok to za mało po takim czasie brania tabletek...ja na twoim miejscu bym się przebadała czy w ogolę będę mogła miec dzieci

Gość ja 10 lat brałam
i po 4 latach przerwy jeszcze nie zaszłam...

Gość Minnie Mouse
Dziekuje za odzew:) Hm na razie nie bede sie badac bo nawet nie planuje dzieci. A Ty ile czekalas po tabletkach i jak dlugo bralas?

Gość Minnie Mouse
ja 10 lat bralam- przykro mi ze tyle czekasz ale nie poddawaj sie:) co bralas? ja biore brevinor, kiedys bralam novynette i mercillon

Gość mamusieńka..
nie chce straszyć ale moja koleżanka również brała ok 10 lat i teraz nie może mieć dzieci. Ale nie wiem jakie tabletki brała więc nie martw się . Al co ci zależy się przebadać??

Gość Minnie Mouse
Szkoda ze nie wiesz jakie brala tabletki kolezanka. A moze moglabys ja zaytac? Nie chce sie badac poniewaz jeszcze nie planuje wiec po co mam sie denerwowac. A Ty jakie bralas? Czy robilas dluga przerwe? Ja biore 12 lat bez przerwy, teraz od marca chce odstawic

Gość Minnie Mouse
Ewentualnie jakie badaia radzisz zrobic?

Gość Minnie Mouse
Piszcie:)

ja bralam 10 lat i po odstawieniu dwie ciąże w pierwszych cyklach "starań" (w cudzysłowie, bo co to za starania :D). przestancie straszyc dziewczyne.

Gość Minnie Mouse
Taajasne- gratulacje:) a co bralas?

Gość mamusieńka..
Microgynon czy jakieś takie. Zbadaj sobie hormony no i przede wszystkim piesi

Gość Minnie Mouse
Piersi? Czemu?

Gość smrodek
bratowa brala 7 lat bez przerwy i zaciazyla w 2m-c po odstawieniu... ja biore 5ty rok (z pol roczna przerwa) i po usg dopochwowym gin powiedziala ze przez anty jajniki sie zmiejszyly (maja mniej pecherzykow) co wystepuje przy hormonach badz nie, jest normalne, ale bede sie dluzej starac potem o dzidzie (jajniki musza sie "obudzic", powiekszyc produkujac wiecej pecherzykow)

Gość mamusieńka..
bo tabletki powodują rak piersi

Gość Justynnnaa
Trzeba zawsze pamiętać, że ludzki organizm to BARDZO delikatny mechanizm i - bez względu na to, że wydaje nam się, że już ogromnie dużo o nim wiemy i możemy bezkarnie przy nim majstrować - KAŻDA substancja przyjmowana latami może mieć na niego negatywny wpływ. Myślę, że ten wpływ jest tym większy, im wcześniej rozpoczęto przyjmowanie hormonów (zdarza się, że lekarze zapisują różne środki hormonalne nawet 12-letnim dziewczynkom, żeby ustabilizować im cykl albo poprawić wygląd skóry czy włosów) i im dłużej ono trwało. Istnieją nawet pewne badania sugerujące związek pomiędzy niepłodnością córek a przyjmowaniem preparatów hormonalnych przez matki.ALE warto też pamiętać, że przyczyny niepłodności są złożone i nie można za to obwiniać jedynie pigułki.

Gość Minnie Mouse
Smrodek -czy gin powiedzial ile trwa to przebudzenie jajnikow?

tego sie nie da okreslic bo to bardzo indywidualne. ale generalnie do MAX roku powinno byc juz wszystko uregulowane do stanu naturalnego.

Gość dgtbfryujt
ciekawe ile istnien ludzkich przez te 12 lat zabiłaś :O w ewłasnym ciele..

Gość mamusieńka..
dgtbfryujt hehh dobre:0

Gość smrodek
na ten czas (po 5. latach) mowilam ze moze to potrwac z rok, ale ja planuje je jeszcze 3 lata brac.... wiec musze sie uzbroic w cierpliwosc. autorko czy masz jakies skutki uboczne odstawienia?? mi strasznie przetluszczala sie cera i wlos po odstawieniu, wlosy wypadaly, zaczyly wychodzic pryszcze....

Gość dgtbfryujt
proponuje NAJPIERW PORZĄDNĄ SPOWIEDZ!!!!!!!! oczyszczenie duszy z brudu tego cięzkiego grzechu a potem zadbanie o ciało... :O

Gość mamusieńka..
dgtbfryujt lecz się:)

Gość smrodek
tzn lekarka mowila ;P

Gość dori9
ja bralam tabsy 5 lat.Teraz staram sie o dziecko 3 cykl i nic!zaczynan zalowacze bralam tabletki

Gość smrodek
;] AŻ 3. cykl ;] kobiety ktore nawet antybiotyku nie braly w zyciu czasem po rok sie staraja zanim zajda, a Ty po 5ciu latach brania sie przejmujesz ze po 3 mies nie zaciazylas....

Gość Minnie Mouse
ciekawe ile istnien ludzkich przez te 12 lat zabiłaś w ewłasnym ciele.. Po taki postach zastanawiam sie ile ma lat osoba ktora to wypisuje, 10 czy 150 .. wczesna mlodosc albo choroby starcze

Gość Panikara jakich mało
Ja brałam tabletki jakieś trzy lata - głównie Regulon Zaszłam po 1,5 roku "starań" Miałam problemy z hormonami, po ich ustabilizowaniu zaszłam chyba w trzecim cyklu