Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie mam pytanie

Kiedy zanika pokarm po porodzie?

Polecane posty

Gość takie mam pytanie

Wczoraj pytalam o tabletki na zanik laktacji, ale poczytalam o nich i prawdopodobnie nie bede mogla ich brak:( Musze sie wiec zdac na los i czekac az pokarm sam zniknie. Ile to trwa, jesli nie bede przykladac w ogole dziecka do piersi? I czy bede musiala odciagac mleko czy lepiej nie?

Gość itilinka
na poczatku na pewno bedziesz musiała odciagac zwlaszcza jak przyjdzie nawał pokarmu, tylko nie oprozniaj piersi do konca, odciagnij tylko tyle zeby nie były twarde co bys zapalenia piersi nie dostała, w miare upłwu czasu pokarmu bedzie coraz mniej

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja nie karmiłam i ok tydzień po porodzie pokarm zanikł, oczywiście odciągałam coraz mniej aż do momentu zaniku.

Gość ja mam turystyczne
raczej będziesz musiała odciągać, bo piersi będą tak nabrzmiałe ze będą bolały, jezeli nie odciągniesz!! mi przy odciąganiu co 2-3 godz zanikł po miesiącu.

Gość takie mam pytanie
czyli odciagac trzeba? Bo czytalam raz, ze trzeba a raz, ze nie i sama nie wiem.

Gość takie mam pytanie
ok dzieki. Tak bardzo sie martwie tymi piersiami po porodzie i ta laktacja:(

Gość a jak trzeba to jakim
a dlaczego nie zamierzasz karmic dziecka ? karmienie mlekiem modyfikowanym jest bardzo drogie i niewygodne

Gość takie mam pytanie
nie bede karmic, bo taka podjelam decyzje. To skomplikowane, a to, ze mleko modyfikowane jest drogie to sie nie zgodze.

Gość DRITA
karmienie mlekiem nie jest takie drogie przynajmniej mozna zaoszczedzic na pieluchach bo dziecko oddaje mniej stolca niz przy karmieniu piersia a poza tym karmienie mlekiem modyfikowanym jest mniej czasochlonne niz przy karmieniu piersia ja pokarmu mam duzo ale wybralam mleko sztuczne i nie uwazam sie ze jestem gorsza matka!

Gość gość
Tak jestes gorsza matka!

Gość gość
ja nie musiałam odciągać bo z dnia na dzień jeszcze jak karmiłam miałam pokarmu mniej. Po 5 dniach się poddałam i pokarmu nic a nic nie było. Zanikł odrazu

Gość gość
gość 13:15 idąc Twoim tokiem rozumowania to ja również jestem ZŁĄ MATKĄ i wiesz co.. dobrze mi z tym!