Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orange __

KOSMETYCZKI czy wasza praca jest ciezka do nauczenia sie??

Polecane posty

Gość orange __

Jak dlugo sie uczylyscie (nie licze nauki w szkole) i jak szybko mozna dojsc do wprawy? Pierwsze dni sa stresujace??

To trzeba przede wszystkim lubić. Wtedy się szybciej wprawy nabiera... ja np. nie chciałabym dotykać czyichś stóp albow yciskać pryszczy :/ Wydaje mi się, że to ciężki zawód :(

Gość orange __
no sa mniej i bardziej przyjemne zabiegi np masaz twarzy, maseczki... tylko trzeba znac te wszystkie miesnie i ruchy do masazu. czy do salonu przyjmuja osoby co chca sie dopiero nauczyc? Napewno w wiekszosci wymagaja doswiadczenia ale moze ktos z was trafil na mily zaklad w ktorym mozna bylo sie poduczyc?

Ja też myślę o podjęciu zawodu kosmetyczki,w tym celu od września pójdę do policealnego studium kosmetycznego.Najpierw zrobię jednak kurs na tipsy,bo tego w szkole nie uczą. Ja myślę,kosmetyczka nie wyciska klientce zaskórników własnoręcznie,są od tego specjalne sprzęty (służy temu mikrodermabrazja).Żeby się spisywać w tym zawodzie,trzeba przykładać się do nauki,praktykować i doszkalać się na dodatkowych kursach.

pedicure i normalne czyszczenie twarzy też się robi narzędziami?:>

Gość orange __
tylko zeby sie czegos dobrze nauczyc potrzebna jest praktyka. A gdzie ja zdobyc jak nie w salonie... tylko jak sie do takiego salonu dostac zeby chcieli zatrudnic osobe uczaca sie A co do pedicure to chyba nie kazda kosmetyczka robi pedicure lub np typsy. Sa takie co tylko i wylacznie twarza sie zajmuja.

,kosmetyczka nie wyciska klientce zaskórników własnoręcznie,są od tego specjalne sprzęty (służy temu mikrodermabrazja hehehehe odpusc sobie nauke albo sie do niej przykladaj bo jak bedzies takie bzdury klientom wciskała to drzyjcie:D praca jest ciezka maseczki itp to pikus, ale trzeba miec talent do robienia pazurkow i makijazu a to nie takie proste:) ogolnie bedziecie mialy prace jak bedziecie dobre i przyciagniecie klientki

Drobne sprostowanie:być może,że się mylę,ale wydaje mi się,że takie zabiegi nie powinny być wykonywane własnoręcznie.

Gość v vhbhbhjmnbjmb
jak się cos lubi to wszystko jest proste

Gość jestem ,jestem tu
Jestem kosmetologiem po licencjacie i chemii kosmetycznej na uniwersytecie AM w Poznaniu czyli uczyłam się 5lat oprócz kursów i szkloeń .Nie zajmuję się paznokciami ,tipsami ,etc .A czyszczenie twarzy mechaniczne nazywa się kawitacją .W dobrych gabinetach nia "wyciska się" zaskórników i pryszczy rękoma

jestem dobrze wiesz ze kawitacja nie usunie tak dobrze zaskorników z nos ajak manualne, sama nie jestem zwolennikiem manuealnego oczyszczania ale jednak kawitacja jest mocno przereklamowana...i jezeli ktos ma caly nos zapchany to nic nie da:) justine mikrodermabrazja a oczyszczanie to dwie inne rzeczy

Dokładnie o to mi chodziło,bo nie wyobrażam sobie,żeby w gabinecie kosmetyczka wyciskała mi zaskórniki przy pomocy swoich rąk.Chyba,że do dobrych salonów nie przyjmują kosmetyczek po samym tylko studium..

Dokładnie o to mi chodziło,bo nie wyobrażam sobie,żeby w gabinecie kosmetyczka wyciskała mi zaskórniki przy pomocy swoich rąk.Chyba,że do dobrych salonów nie przyjmują kosmetyczek po samym tylko studium..

Gość urszula kochanowskaa
widziałam w ofercie salonów coś takiego jak "czyszczenie twarzy manulane" ,więc jeszcze robią nie wiem w ilu już byłam gabinetach i wiecie co? z żanej kosmetyczki nie byłam w 100% zadowolona,np. ostatnio zapisałam na serię mikrodermabrazji,czytam sobie o tym gabinecie na stronie i zauważyłam zabieg pod oczy,ale nie był dokładnie opisany,więc przy wizycie pytam kosmetyczki na czym dokładnie ów zabieg polega,a ona zdziwiona,dopytuje się czy na ich stronie,a później odpowiada,że nie wie,bo była na macierzyńskim :D

zabieg pod oczy to pewnie jakis płat kolagenowy albo maska algowa:) chociaz przyznaje ze platy bardzo dobrze nawilzaja skore takze pod oczy jak znalazł:) nie wiem w jakim celu robilas ta mikrodermabrazje? usuwalas jakies blizny badz przebarqwienia? czy tak poprostu chcialas wygladzic skore?

W porządku,Ameryka Południowa,mam błędne informacje:) Po prostu kiedyś ktoś mi kiedyś powiedział,żebym się wybrała na mikrodermabrazję,jeśli chcę sobie oczyścić skórę.To powiedz,na czym ona polega?

no oczywiscie ze mikrodermabrazja oczyszcza skóre ale nie moze byc traktowany jako glowna metoda oczywczania przedewszystkim dlatego ze mikrodermabrazje stosujemy tylko jesienia i wiosna...wiec jesli przyjdzie do ciebie pani w zimie na oczyszczanie to odeslesz ja z kwitkiem ? mikrodermabrazje uzywa sie raczej dla starszych szarych skór bo doskonale pobudza produkcje kolagenu, skora jest kepiej nawilzona, wiecej zabiegów pomoze splycic przebarwienia lub blizny, ale na to potrzeba duz tych zabiegów a mikrodermabrazja tania nie jest, to tez zalezy czy jest to mikrodermabrazja korundowa czy diamentowa, ale z moich obserwacji na spłycenie blizn potradzikowych np sa lepsze metody chcoiaz ze tak powiem nieco bardziej drastyczne:P