Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaaa2334

krotkowzrocznosc

Polecane posty

Gość bezradnaaa2334

mam 17 lat i wadę -2,5. Po domu chodzę w okularkach -2 - tak mi zaleciła okulistka, a do szkoły -2,5. Na imprezy i spotkania z przyjaciolmi nie nosze okularów wogole :p wiem, to zle. moje pytanie brzmi - co mam zrobic by wada mi sie juz nie pogłębiała ? Bo co roku mam więcej o jakies 0.5 dioprii :(. i czy wogole mam nosić te-2 po domu czy 2,5 ?bo na kazdym forum pisze inaczej i juz sie pogubiłam..

Gość Tak to wygląda
Jeśli okulista zalecił ci po domu -2 to noś -2. A wada będzei ci się posuwać, wprawdzie po osiągnięciu pewnego wieku wolniej, ale będzie - ja mam 30 lat i jeszcze mi się posuwa. Ty musisz zadbać o to, żeby posuwała się jak najmniej - ograniczaj komputer, od czasu do czasu możesz sobie pobrać jakieś suplementy do ochrony wzroku, jedz dużo czarnych jagód i ogólnie zdrowo się odżywiaj. I stosuj się do zaleceń okulisty.

Gość gość
-2 to żadna wada. Ja miałąm prawie -9 na lewym i -8 na prawym. Wiec szkła jak denka od butelek. Ale w zeszłym roku zdecydowałam sięna operacjęi teraz mam już normalny wzrok. Taki laser: http://www.polandoptical.pl/katalog,Lasery_okulistyczne.html pol godziny zabiegu i p osprawie. Jakby kto pytał - nie jest to bolesne. Nieprzyjemne ale nie bolesne.