Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z mieszana cera

krem do cery mieszanej

Polecane posty

Gość z mieszana cera

poszukuje kremu do cery mieszanej niestety nie mam nikogo z podobna cera i nie mam sie kogo poradzic, a ekspedientki w sklepie to wcisna byle co aby sprzedac chwalac ze bardzo dobry. Tak wiec ponawiam pytanie... Czy jestescie posidaczkami jakiegos dobrego a nawet bardzo dobrego kremu do cery mieszanej?

Gość opryszczkawargowa.
ja też mam cerę mieszaną. w strefie T jest tłusta, a na policzkach sucha. Do tego mam nierówny koloryt skóry. Stosuje krem nawilżający garniera z długotrwałym efektem matującym. Prawda, matuje, ale nie na długo.

Gość bo te
kremy możecie sobie wsadzić. Zapytajcie w aptece o coś dobrego, tam was nie oszukają, bo mają preparaty dla cer, a nie tylko te kremy.

Gość z mieszana cera
no a do tego mam skłonnosc do pojedynczych krostek... Z garniera slyszałam ze takie sobie...

Poczytaj: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Podstawa to odstawienie wysuszających żeli, kosmetyków z alkoholem i wszystkich "matujących", bo one tylko będą powodowały większe przetłuszczanie partii tłustych. Postaw na noc na krem z kwasami (zacznij np. od 5% Bandi, toników z Biochemii Urody, z droższych: Neostrata z AHA), na dzień coś z antyoksydantami (serum Flavo C), do nawilżania prościutkie rzeczy typu Cetaphil MD czy Iwostin przywracający nawilżenie.

Gość z mieszana cera
kiets jak mieszkałam po za domem to przez pol roku nie myam twarzy a jedynie sppradycznie maseczki a tak to mleczkiem zmywalam makijaz, ziolami szwedzkimi na bazie spirytusu oczyszczałam i krem nivea po tym... skore mam zniszczona trohce przez trzadzik kotriy kiedys przechodziałam... i tak stalam sie posiadaczka cery mieszanej.

Gość matylda0000000
Owszem. Posiadam bardzo dobry krem do cery mieszanej Firmy Hildegard Braukmann z serii Jeunesse "krem balansujący". Dba o suche jak i tłuste partie fajnie nawilża i jest rewelacyjny pod makijaz

Do cery mieszanej trudno jest dobrać odpowiedni krem. Trzeba patrzeć na skład i uważać na "zapychacze" bo one tylko pogorszą stan cery. Ja tak miałam z drogeryjnymi kosmetykami. Zamiast pomagać to tylko szkodziły... Warto używać naturalnych składników, lub szukać takich preparatów, które mają jako podstawę właśnie coś naturalnego, np. aloes, szałwia...

Gość Ola

Miałam nie równy koloryt skóry na twarzy i najlepszym zabiegiem na niego okazała się peeling chemiczny. Ten zabieg to rewelacja i bardzo pomaga więc polecam. Mogę polecić klinikę w której wykonywałam zabieg Klinice Medycyny Estetycznej i Kosmetologii NUVU Kraków