Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczepieniaaa

czy mozna szczepic niemowle z katarkiem ?

Polecane posty

Gość szczepieniaaa

Czy mozna szczepic niemowle z katarem ?Moje dziecko caly czas ma zapchany nosek .Szczegolnie rano slychac jak cos w srodku gra , ale czesto pozniej tez . Nie moge zabardzo tej wydzieliny odciagnac , bo jest gdzies gleboko , jak juz uda mi sie odciagnc to jest albo gesta biala albo przezroczysta . To trwa juz 2,5 tygodnia . Mielismy termin szczepienia i z tego powodu przesunelam szczepienie , ale nic si nie poprawia . Nosek caly czas jest zapchany .Nawilzam nosek sola fizjologiczna i morska , pilnuje zeby w domu nie bylo za goraco w dzien i w nocy . Temp . pomiedzy 18-19 stop . W nocy zazwyczaj 18,3 Nie wiem co moze byc przyczyna.Nie wiem czy moge go zaszczepic . Dzisiaj charczal caly dzien jakby byl przyziebiony . Nie moge caly czas przesuwac szczepienia . Czy ktos mial podobna sytuacje lub szczepil niemowle , kiedy mialo katarek ,ub przeziebienie ? Na stronach o szczepieniach podaja ,ze przy lekkim przeziebieniu mozna szczepic . Nie wiem co o tym myslec :-(

Gość yyyyyyoooooooooouuuuuuuuuuu
oczywiście że nie mozna. Po co ryzykować?? jak zaszczepisz pózniej nic mu nie będzie.

zanim zaszczepisz dziecko najpierw musi go zbadać lekarz i to on zadecyduje czymozna

Gość a dlaczego nie do
ale nie mzna przy katarku czy przy przeziebieniu ? Ta wydzielina nie splywa tylko caly czas jest w srodku .Juz sama nie wiem czy taki zapchany nosek to normalne ? :-(

Gość a po co w ogóle chcesz
szczepić niemowlę ?? Co to da ?? Autyzm, albo powikłania typu :krzyk mózgu" :o

Gość Sitii
moj miesieczny synek mial tak dlugo utrzymujacy sie katar - mimo odciagania, ciagle cos w nosku zostawalo..probowalam chyba wszystkiego na katar i nic nie pomagalo. Wkoncu dostal zapalenia oskrzeli :( A co u Ciebie mowi pediatra na ten katar?

Gość Mama 3 coreczek :)
Dziecko do szczepienia,powinno byc calkiem zdrowe,wiem ze niektorzy lekarze szczepia dzieci z katarem jest to masakra jakas,co to w ogole za lekarze!!!! A potem dziwia sie ze wystapilo powiklanie poszczepienne....... Mamusie miejscie wlasne rozumy i nie ufajcie slepo lekarzom.

Gość szczepieniaaa
Moj tez mial wczesniej zapalenie oskrzeli jak mial ok 1, 5 miesiaca.Ale zapchany nosek mial ok tygodnia , a potem kaszeli oskrzela . Teraz ten zapchany nosek ma juz 2,5 tygodnia . Lekarz mowi ,ze taki zapchany nosek to normalne u niemowlat . Jutro mam isc na badanie i jesli powie ,ze moge szczepic mimo kataru to nie wiem co robi :-(

Gość szczepieniaaa
a ile najdluzej mozna przesuwac szczepienie ?

Gość aguuuuusss
kup w aptece wode morskom do nosk mozna ja stosowac od tygodnia zycia koszt to ok 16zl a zapchany nosiu ma bo jest za suchee powietrze i za goraco w nocy i zbiera sie cala flegma moja droga nie wiem czy wiesz ale dziecka nie wolno przegrzewac bo moze sie udlawic ta wydzielina powietrz mieszkanko kup wode morskom i obserwoj napewno przejdzie dzidziulce

Gość to wyżej to nie ja
można przesuwac, nie przejmuj się zapchany nosek to raczej nie norma a mam pyanie, w jaki sposób odciagasz i płuczesz nosek ? bo jak używasz gruszki czy za głęboko wkładasz końcówkę psikacza to totykasz śluzówki noska, która momentalnie puchnie, czasem po takim oczyszczaniu nosek jest bardziej zapchany niż przed a czy ulewa często ? może ma mlekiem zapchany lekarz musi przed szczepieniem dokładnie osluchac dziecko, ale z infekcja raczej się nie szczepi

Gość no ... masz
Zdecydowanie NIE!!!

Gość szczepieniaaa
uzywam gruszki , dzisiaj kupilam fride . Ta gruszk ciezko mi sie oczyszcza. A jesli chodzi o przesuwanie to jak duza moze byc roznica pomiedzy szczepionkami tzn chodzi o te dawki przypominajace

Gość pampa tornado
moja córeczka miała problemy do 3 miesiąca takie Na początku to było bardzo nasilone. Miała jak mowisz, zapchany nosek gdzieś głęboko i w dodatku charczała tak dziwnie, jakby miała właśnie taką zalegającą flegmę czy coś takiego. Oczywiście pytałam moją dr o to kilkakrotnie. Okazało się, że to nie był "katarek" w sensie żaden wirusek ani nieżyt noska - bo wydzielinę miała normalną, żadnego obrzęku ani zaczerwienionych sluzówek, a mimo to zapchane gdzieś głęboko. Mojej się po prostu mleczko zdarzało ulać aż do przewodów nosowych. U dzieciaczka są one bardzo wąskie i niewiele trzeba by się przytykały - czasem jak dziecko nie odbije po jedzeniu to tak bywa. Albo odbija czasem takim gęstym jakby zsiadłym (częściowo strawionym) mleczkiem - te gęste kłaczki mogą właśnie ulać się do przewodów nosowych jeśli dziecko leży na wznak. Rada jest taka - nie karm na leżąco, tlko tak by główka dziecka była troszkę wyżej. Po jedzeniu połóż się z dzieckiem i ułóż je sobie na swoim brzuszku. Niech częsteo będzie w tej pozycji nosek będzie miał szansę się odetkać. Pozdrawiam

Gość to wyżej to nie ja
to raczej na 100 % od używania gruszki obrzęk śluzówki kup nasivin soft i popsikaj ze 2 razy na dzień, ale nie dłużej niż 3 dni, żeby zmniejszyc obrzęk i nie używaj już gruszki !!! każde dotknięcie śluzówki noska powoduje jej obrzęk i nasilenie stanu zapalnego, staraj się oczyszczac nosek bez wkładania niczego do środka frida jest dobra, polecam

Gość szczepieniaaa
gruszki juz nie bede uzywac Pampa tornado , a ty szczepilas przy takim charczeniu i zapchanym nosku ??

Gość pampa tornado
tak, szczepiłam ale moją córkę badała lekarka przed szczepieniem i też nie swierdziła problemu z tą - jak to określiła - "charczką" Ale skoro Twój dzieciaczek przechodził zapalenie oskrzeli, to raczej powinnaś być ostrożna, bo nie wiadomo. Nic nie szkodzi poczekać ze szczepieniem tydzień czy dwa i troszkę poobserwować. Kupiłaś fridę, rób jej codziennie rano po nocy higienę noska wodą morską i fridą, dużo układaj na brzuszku i zobaczysz czy jest lepiej. Zwróć też uwagę czy ta charczka właśnie nie nasila po silniejszym ulaniu - mojej zdarzyło się noskiem mleko się wylać ze dwa razy, a potem zapchana.

Gość szczepieniaaa
dzieki , zastanawiam sie czy znowu nie przesunac szczepienia Ja juz dwa tygodnie obserwuje , a ta charczka i wydzielina caly czas zalega :-(

Gość gość
Dziecko może mieć wiotką krtań ona musi się wykształcić też miałem taki problem z synkiem nikt nie wiedział odstawilismy wszystko i z każdy tygodnie było lepiej

Gość gość
Lekarz zadecyduję. Moja córka była szczepiona gdy miała katar. Nic się nie stało.