Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem jak się korzysta

ze służby zdrowia

Polecane posty

Witam , od kilkunastu lat praktycznie nie korzystałem z publicznej służby zdrowia, jednak zaszła potrzeba z niej skorzystać a mianowicie chciałbym zapisać się do pulmonologa. Te kilkanaście lat temu pamiętam , że miałem coś takiego jak książeczkę zdrowia, swoją rejonową przychodnię i lekarza rodzinnego. Teraz nie mam żadnej książeczki zdrowia, zmieniłem miejsce zamieszkania kilka lat temu. Co mam zrobić by się do takiego lekarza zapisać? Zameldowany jestem w jednym mieście , mieszkam w drugim. Jak to się odbywa? Jestem na zwolnieniu lekarskim i nie mam kogo spytać (przez ostatnie kilka lat korzystałem z prywatnej służby zdrowia , czy ktoś wie jak długo się czeka na wizytę np u takiego pulmonologa w warszawie? ). Pozdrawiam.

Gość siwa Gośka
idziesz do zusu i wyciagasz zaświadczenie o opłacaniu składek , albo zabierasz ten co miesięczny świstek wydawany prez pracodawce o odprowadzanych składkach:D i heja do lekarza :D

Gość mmnnio
nie ma książeczek zniesiono rejonizacje idź do najbliższego ośrodka zarejestruj się powiedz że jesteś pierwszy raz pielęgniarka założy ci kartę a i dostaniesz numerek

Gość mmnnio
a i jeżeli chcesz iść do lekarza specjalisty musisz mieć skierowanie od rodzinnego

najbliższy ośrodek w którym mam się zarejestrować to rozumiem miejsce w którym jest pulmonolog np szpital? Czy jeżeli dostanę skierowanie do pulmonologa od lekarza z prywatnej kliniki to czy będzie ono honorowane w publicznej placówce?

up

Gość andrzej w.
Musisz iść do lekarza pierwszego kontaktu najpierw czyli do przychodni.

Gość andrzej w.
On da ci skierowanie do pulmonologa.