Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salma.,

ślub cywilny-sukienka czy garsonka

Polecane posty

Gość salma.,

Witam, mam pytanie. Niedługo zamierzamy z narzeczonym wziąć ślub cywilny i nie wiem co jest teraz na czasie, czy garsonki czy sukienki. Nie wiem co mam kupić, mam troszkę nadwagę i chciałabym to troszkę zatuszować.Może byliście u kogoś albo sami braliście ślub w USC.Doradźcie coś.

Sukienka!!! :))))))))))))))))))) Tylko i wyłącznie! :)

Gość sukienka górą!
zdecydowanie sukienkę nawet białą,delikatną prostą http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.wesela.ehost.pl/assets/katalog/imgs/243_img2_eve_suknia_slubna.jpg&imgrefurl=http://www.wesela.ehost.pl/Pracownia-sukien-slubnych-Eve.html&usg=__d_edotcQuaHUNFcIuSk5QDDZ6cw=&h=750&w=545&sz=94&hl=pl&start=30&zoom=1&tbnid=S9nd8F1F5-gthM:&tbnh=141&tbnw=102&ei=Fo9lTebXFMKAOqeRlNAF&prev=/images%3Fq%3Dsuknie%2B%25C5%259Blubne%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26biw%3D1024%26bih%3D407%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1 http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.modne-suknie.pl/wp-content/uploads/2010/01/suknie_slubne_05.jpg&imgrefurl=http://www.modne-suknie.pl/suknie-slubne,27.html/suknie_slubne_05&usg=__K_W7VjY751J3XJ757zuDwmu3xQw=&h=500&w=380&sz=84&hl=pl&start=23&zoom=1&tbnid=mRueKYJJtgAyeM:&tbnh=119&tbnw=82&ei=Fo9lTebXFMKAOqeRlNAF&prev=/images%3Fq%3Dsuknie%2B%25C5%259Blubne%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26biw%3D1024%26bih%3D407%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=771&vpy=50&dur=320&hovh=224&hovw=170&tx=110&ty=222&oei=EI9lTa_dI4-SOrHyodIF&page=3&ndsp=17&ved=1t:429,r:15,s:23

Ja bym wybrała sukienkę. Nie suknie ślubną oczywiście ale jakaś fajną sukienkę długości przed kolana w jasnym kolorze

Gość gosieńkaulaulaulala
garsonek się już nie nosi do cywilnego :) może być nawet skromna suknia ślubna :) Zresztą, gdzie jest powiedziane, że nie można iść w białej ślubnej sukni do cywilnego..? Byłam ostatnio na cywilnym..urzednik był zawołany do pałacyku, w którym też było wesele. Tam się odbył ślub i impreza :) panna młoda miała piękną suknię w stylu empire .. tą odciętą pod biustem :) pieknie wyglądała :)

Ładna, jeśli odpowiada Ci ten styl to ogólnie jak najbardziej się nadaje, chociaż troszkę szkoda że nie jest jaśniejsza

Gość dżjordżjo banani
zeby to byla garsonka to musialabys miec cialo jak z rozkladowki playboya, piekna klasyczna twarz, byc wysoka, a garsonka delikatna, kobieca i bardzo elegacka - co rowna sie bardzo drogo inaczej bedziesz wygladac jak wlasna ciotka lepiej brac sukienke

Gość salma.,
No wlaśnie tez szkoda, że nie ma jaśniejszej, nawet myślałam w kolorze ecri, też jestem raczej za sukienką.

Gość sukienka górą!
piękna polecam Ci ten styl sukni

Gość salma.,
no fakt śliczna

Gość sukienka górą!
dżjordżjo banani - super propozycja białej sukienki

Gość salma.,
suuuper te suknie , ale nie na moja sylwetkę ,poza tym ja już nie mam 8 tygodni, żeby czekac na uszycie ,za 4 tygodnie biore ślub.

Gość dżjordżjo banani
jako jedyna z calej gromady mi sie wlasnie podoba. ja bym proponowala wieczorowa kreacje, tylko w bialym kolorze:)

Gość dżjordżjo banani
co do sylwetki zdziwilabys sie, w takich sukniach kobiety okraglejsze wygladaja bardzo dobrze, wustarczy dobry kroj, wyeksponowanie biustu, wyrobienie talii

Gość salma.,
Super, dziękuję wszystkim za rady, A nie wiecie gdzie w warszawie można kupić nie drogo obrączki ślubne?

Gość dżjordżjo banani
może tak - napisz jaka kwota mozesz przeznaczyc. bo to istotne ograniczenie. ja bym w pierwszej kolejnosci kupila bielizne korekcyjna do sukni bez ramion i z glebokim dekoltem, wycietymi plecami - na wszelki wypadek i w takiej biezliznie dopiero mierzyla sukienki mierzyla, nie kupowala na allegro

Gość dżjordżjo banani
popytaj znajomych,czy nie znaja kogos, kto handluje zlotem czesto jubilerzy skupuja zloto i przerabiaja, czesto sa to osoby prywatne jesli macie jakas uszkodzona bizuterie, pojedyncze kolczyki, mozecie niewiele dorzucic i kupic fajne obraczki tylko czasami bardziej pokatnie:)

Gość salma.,
No tak myślałam coś w cenie do 500 zł chodzi mi o proste, płaskie klasyczne obrączki z lekko zaokrąglonymi bokami.

Gość salma.,
mam już bieliznę korekcyjną tzn taki gorset z potrójna regulacja na fiszbinach, tak ,że nie zawija się do góry tylko usztywnia przód i tył. Wyszczupla nawet o 2 numery.

Gość dżjordżjo banani

Gość dżjordżjo banani
Dziewczyno, wybywaj w miasto i mierz. nawet w innych kolorach, jak będą mieli w ofercie to ściągną dla Ciebie. nie ograniczaj się. cywilny, kościelny, pierwszy czy trzeci - ślub to ślub. bądź piękna i olśniewaj:) i nie bój się odważniejszych fasonów, czasami bardziej wyszczuplają od tych sprawdzonych, klasycznych, a już na pewno od babcinych. powodzenia życzę:) tylko nie bierz na zakupy złośliwej koleżanki ani półślepego faceta, któremu wszystko jedno byle szybciej.

Gość salma.,
Dzięki, będę szukała czegoś raczej w stylu prostym , coś niedrogiego, bo jesteśmy troszkę ograniczeni finansowo, dlatego tylko bierzemy cywilny, to ma być skromny ślub, a do ślubu już nie daleko, bo bierzemy 1.04.11.