Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZamyslonaZyciem

CHRZEST I ŚLUB W JEDNYM - DORADŹCIE CO KUPIĆ !

Polecane posty

Gość ZamyslonaZyciem

Witam moja siostra robi chrzest córki i ślub kościelny w jednym Mała uroczystość obiad itd Doradźcie co kupić bo totalnie nie mam pojęcia

Gość ZamyslonaZyciem
????

Na ślub kasa chyba że młodzi jednocześnie idą na swoje to po prostu zapytaj co by się im przydało, na chrzest masz do wyboru pamiątkę chrztu, jakąś zabawkę, coś praktycznego dla dziecka ( zależy od wieku i tego co rodzice mają) lub też kasa

Gość ZamyslonaZyciem
Z kasa to wiadomo trzea dac wtedy wiecej i na slub i chrzest dlatego stwierdzilasm ze cos kupie tym bardziej ze teraz mi sie nei przelewa bo rowneiz zostalam mama i mam wydatki

Gość chodząca porażka
slub i chrzest za jednym zamachem.. lol :o az chcialabym to zobaczyc, jak panna mloda do ołtarza idzie od razu z niemowlakiem ... :o

No jak Ci się nie przelewa to siostra pewnie o tym wie, jak już chcesz i kasę i prezent to coś skromnego, przydatnego lub pamiątkowego... najlepiej zawsze jest zapytać. Ja świadkowałam koleżance która była w ciąży i przyznała że kompletuje wyprawkę dla malucha to sama jej zaproponowałam co mogę kupić i żeby wiedziała już że to dostanie i zaklepuje ;) Kupiłam wanienkę, zestaw pościeli, pierwsze bodziaki i kaftaniki, jakiś podstawowy zestaw butelek, kilka pieluch tetrowych, chusteczek... nawet nie pamiętam co tam jeszcze w każdym razie wypchałam tym tą wanienkę i koleżanka dostała to na prezent a w kopercie 300zł - dla mnie to nie mało i ona również bardzo to doceniła i naprawdę była zadowolona Moja córka na chrzest dostała zloty łańcuszek z zawieszką, złote kolczyki ( chociaż nie ma uszu przebitych do tej pory) i kasę. Akurat to był taki wiek że wydatkami był chodzik i krzesełko do karmienia Jakbym brała ślub to w obecnej sytuacji chyba tylko kasę chciałabym dostać bo mieszkamy razem od dawna więc ogólnie wsio mamy, ale na urządzenie w postaci nowych mebli by się przydało a przecież nie powiem "kupcie mi kanapę" ;) . Uniwersalnie możesz kupić coś w rodzaju pościeli, ślubnego albumu

Może po prostu w jednym dniu to robi? Chrzest rano a ślub po południu - nie koniecznie wszystko w czasie jednej uroczystości w kościele - po prostu jako jedna uroczystość w domu może :O

Gość ZamyslonaZyciem
chodząca porażka to tak nie wyglada ze panna mloda idzie do slubu z niemowlakiem ale ty biadolisz :)

Gość ZamyslonaZyciem
No wlasnie tak myslalam o albumie jakims takim ladnym ladnei zapakowac no i malej kupic jakis komplecik i zabawke ja ide jako siostra nie chrzestna

Gość ZamyslonaZyciem
???

eee album to może nie. chyba, że jako dodatek. ja bym kupiła dobrą pościel, zestaw obiadowy, zestaw kawowy, jakiś sprzęt do kuchni, którego nie mają. ale najlepiej i tak pieniądze. dla dziecka jakaś zabawka, ubranko, czy np krzesełko do karmienia, huśtawka...

chodzaca porażko- to nie wygląda tak, że panna młoda idzie do slubu z niemowlakiem na rekach. moja znajoma teraz własnie brała slub i chrzcili dziecko na jednej mszy. najpierw był ich ślub tzn przysięga wymiana obrączek. a później chrzest chodziło o to, żeby chrzcili dzidziusia już jako małżeństwo. chrzestni siedzieli z dzieckiem obok w ławce całą msze, a młodzi tak normalnie przed ołtarzem, za nimi świadkowie. pozniej chrzestni wyszli z małym na środek i tyle. nic nadzwyczajnego.

Gość ZamyslonaZyciem
co jeszcze polecicie

Gość ZamyslonaZyciem
?????