Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaanka z ranka

Mam fatalne nogi:( cellulit, naczynka, rozstępy - KTO TEŻ MA TEN PROBLEM?:(

Polecane posty

Witajcie! Trafiłam na to forum kilka dni temu i postanowiłam założyć ten temat żeby wylać tutaj swoje żale i frustracje:( Otóż mam fatalne nogi:( naprawdę fatalne:( mam na nich wszystko co może być:( Mimo, że jestem w miarę wysoka i szczupła to moje nogi to tragedia:( ciągle je zasłaniam, od kiedy pamiętam:( nikt nawet nie podejrzewa, że coś z nimi nie tak, zawsze słyszę jakie to mam szczupłe i zgrabne nogi, ale jakby tylko wiedzieli...:( Ten problem spędza mi sen z powiek, marzę o pięknych, gładkich nogach, ale to chyba nierealne:( jak widze te laski w tv, te teledyski na których są pokazywane same gładkie nogi beż żadnych wad to mam ochotę wyć:( Nieraz widzeę na ulicach kobiety naprawdę ogromne, a na nogach zero rozstępów, zero cellulitu, zero naczynek i tak im zazdroszczę:( czuję się jak pasztet:( Całe życie muszę je zasłaniać, lato to dla mnie koszmarny okres, zastanawiam się czy jestem sama z tym problemem czy jednak może nie??????????????????? Kilka dni temu postanowiłam coś z tym zrobić, zaczęłam ćwiczyć, oprócz wf w szkole nigdy nie cwiczyłam, więc na początek zaczynam małymi kroczkami jakieś ćwiczenia na uda i pośladki żeby pozbyć się cellulitu, kupiłam tez sobie tabletki wspomagające walkę z cellulitem i krem na noc, choć wiem że głównie ćwiczenia i żywienie coś może dać, o ile w ogóle da:( Zapisałam się też na wizytę do lekarza, będę miała zabieg na naczynka za kilka tygodni, mam nadzieję, że choć trochę usunie mi tych naczynek:(

o włąśnie o tym nie pisałam;) dla polepszenia sobie samopoczucia właśnie przynajmniej golę te nogi zeby były bez włosków i kupiłam sobie karnet na solarium żeby nie były takie bladziochy bo to jeszcze bardziej wzmaga we mnie obrzydzenie do nich;(

Gość spalona żywcem
Nie ty jedna. Ja nigdy nie miałam na sobie spódniczki latem. Pomijając fakt, że ja akurat ćwiczyłam i nie miałam cellulitu, to oprócz rozstępów po okresie dojrzewania (za szybko rosłam, nie z nadwagi) to ja mam nie tylko naczynka, ale wielkiego naczyniaka na kolanie, a na drugim bliznę po wypadku, tego ani opalać, ani pokazywać. Jestem sfrustrowana, ale nie mogę jeździć nad wodę, opalać się i jeszcze muszę szukać spodni za kolano :( A to nie jest łatwe i się w nich grzać w upały...

Gość onnaaaa
jennifer8787*** -> Mam pytanie odnośnie tych rajstop w sprayu, czy to się nie rozmazuje? Jak to się trzyma nogi w ciepły dzień?

onnaaaa kochana to sie po minucie wchlania i dlugo trzyma ,ja latem nie codziennie bo nie mam problemow z przebarwieniami ani naczynkami itp ,ale na jakies okazje .Tylko trzeba uwazac bo niestety jak ubierzesz biala sukienkie albo spodniczke to troche barwi(jak sie psocisz) ale spokojnie plamy schodza w praniu;)

Gość spalona żywcem
Żaden tajny trik to nie jest o rajstopach w sprayu pierwszy raz czytałam będąc w liceum, a to było wiele, wiele lat temu. Jak ktoś ma duże i widoczne wady, to mu żadne mazidła nie pomogą.

Gość spalona żywcem
A rada z solarium była głupia, bo jeżeli ona ma naczynka, to pod żadnym pozorem nie może chodzić na solarium, bo tylko je pogłębi i w szybkim tempie pojawią się nowe. Taka jest specyfika problemów naczyniowych. Powinna zrezygnować z przegrzewania nóg, opalania, pójść na laseroterapię albo laser, na rozstępy i cellulit mezoterapia i mocne peelingi, jak ma dużo pieniędzy to jeszcze laser fraxel i wtedy po nałożeniu filtrów na nogi mogłaby się spryskać fluidem do ciała (bo tym są te całe rajstopy) i faktycznie miałaby wtedy piękne nogi.

Gość pani doktorowa
rajstopy w sprayu są super i zdecydowanie pomogą, ja również polecam bardzo gorąco

zastanowie sie nad tymi rajstopani;) co mi szkodzi;) tylko nie wiem jaki kolor wybrac;) a z solarium to wiem,ze na naczynka zle ale dlatego teraz miesiac bede chodzila na to solarium zeby troszke choc sie opalic i wtedy jak pojde za miesiac do tego lekarza naczyniowca to on mi usunie naczynka moze;) tak to sobie wykombinowałam;)

Gość spalona żywcem
Nie usunie Ci naczynek, ponieważ zarówno do skleroterapii jak i laseroterapii nie wolno mieć opalonej skóry. Zanim gdziekolwiek się wybierzesz, poczytaj. A miesiąc chodzenia na solarium tylko ci zaszkodzi, ale twój wybór.

autorko i tak 90% facetów nie zauważy celitu 4,99% będzie on nie przesadzał a 5% to homoseksualiści a wątpię abyś trafiła na ten 0,01% :P

nie wierze w takie cos, że poki facetowi sie nie pokaze to nie widzi...oni tyle tv sie zawsze naoglądaja ze potem swoje kobiety porownuja z tymi plastikowymi pannami, nie wiedza ze one sa godzinami szykowane do takich zdjec czy klipów tylko sie napalaja a w swojej widza zwykla brzydule z obwisłym tyłkiem:(

Gość upneeee
:)

Gość Levviatan to było wspaniałe
i masz rację - tylko te młode laseczki nie wiedzą jeszcze o tym :-D Ale ja- jako doświadczona kobieta :-P potwierdzam! Mężczyźni NAPRAWDĘ niewiele widzą!

autorko i tak 90% facetów nie zauważy celitu 4,99% będzie on nie przesadzał a 5% to homoseksualiści a wątpię abyś trafiła na ten 0,01% o matko :D fajnie, że się wypowiedział facet.. ale podobno jesteście wzrokowcami?? czyż nie??

Gość matylla
Wiesz co myślę, że to zależy od faceta. Znam wielu, którzy zauważają takie niedoskonałości na skórze zwłaszcza altem. jeśli chodzi o rozwiązanie tego problemu tu trzeba zawalczyć z każdej możliwej strony. Dieta + ćwiczenia + pielęgnacja. No i oczywiście zabieg. Z tego co się orientuję to teraz jednym z lepszych jest ten smooth shapes. W la perla w Warszawie go stosują . Wiadomo, ze tego rodzaju zabiegi muszą być indywidualnie dostosowane pod osobę .Dlatego lepiej wcześniej iść na konsultacje.

Gość ja też mam okropne nogi
Jestem szczupła, ale nogi sa tragiczne :O po pierwsze ich kształt - uda są szczupłe, ale łydki mam grube, to u mnie rodzinne, każda kobieta w rodzinie ma grube łydki :( przez to moje nogi są nieproporcjonalne. Do tego cellulit i wręcz ohydne kolana :O kolana mam bardzo brzydkie. Rozstępy też miałam, ale już na szczęście ich nie mam. Nie chodzę w spodenkach i spódniczkach, max dla mnie długość to do kolan :(

Gość revitaly
Oczywiście, że biadolenie nie pomoże, ale nie warto też przez całe życie ukrywać nogi. Według mnie jest tyle rozwiązań, że warto powalczyć o ładną skórę. Na przykład taka terapia może stać się bardzo pomocna http://vimed.pl/zabiegi/laser-i-fale-radiowe/ Dobrze dobrany zabieg daje fajne rezultaty. U mnie pierwsze zmiany było widać już po pierwszej wizycie. Jak dla mnie warto zainwestować.

Gość Navya
cellulit da się zlikwidować dietą ( mi znikł odkąd ograniczyłam niezdrowe jedzenie bez ćwiczeń! ) i ćwiczeniami , naczynka i rozstępy da sie usunąć lub ograniczyć jakimiś laserami itd . ale tu Ci nie doradze bo nie mam popęknanych naczyniek i rozstepów

każdy z tych problemów (cellulit, naczynka, rozstępy) wymaga innego traktowania, ponieważ bierze się z innych przyczyn. pokrótce: -- rozstępy: w całości nie da się ich wyeliminować, bo skóra zmieniła swoją strukturę. można (i należy) natomiast je skutecznie rozjaśniać, aż staną się prawie niewidoczne - naczynka: należy dbać o kruche naczynka od wewnątrz: dużo rutinoscorbinu pozwoli je uszczelnić. ponadto bardzo dobrze sprawdza się maść z wyciągiem z kasztanowca - cellulit: najbardziej kompleksowe działanie, bo to problem związany z przemianą materii w komórkach i usuwaniem toksyn. Dużo ruchu, wody mineralnej, zdrowa dieta, kosmetyk antycellulitowy (polecam Thiomucase) i regularne masaże to podstawa. Po kompleksowy program zapraszam na www.jaksiepozbyccellulitu.com W każdym z tych przypadków należy zadbać o prawidłowe krążenie krwi, czyli bezwzględnie unikać zbyt obcisłych rajstop i bielizny. pozdrawiam!

Gość gość
ja miałam straszne rozstępy na udach po ciąży, próbowałam wszystkiego co jest dostępne w aptekach i drogeriach ale efektów nie było widać, mąż wykupił mi grupona, klinika Amaryllis wystawiła w super cenie zabieg laserowy na rozstępy, na początku podeszłam do tego sceptycznie, teraz wiem że to jest najlepsza metoda na pozbycie się rozstępów, jestem już po 2 takich zabiegach i efekty przeszły moje oczekiwania, rozstępy są prawie niewidoczne a skóra jędrniejsza i gładsza, super polecam

Gość gość
Hej ja tez zmagam sie z celulitem od zawsze i naczynkami na nogach na posladkach ma rostepy po ciazach. Brzuch drabinka wystajacy pepek po drugiej ciazy male cycki od karmienia i mega miesnie rak. Ogolnie jestem szczupla w tali i gornej czesci ale te nogi sa straszne i kolana cwicze 3./4 razy w tygodniu i dupa. 444