Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Egg77

pęknięta prezerwatywa

Polecane posty

wczoraj kochałam się z moim chłopakiem, to był nasz pierwszy raz, niestety po czasie zorientowaliśmy się, że prezerwatywa pękła... to koszmar, bo akurat wypada mi owulacja (13 dzień cyklu)!!! nie wiem za bardzo co robić, cała się trzęsę od wczoraj. mamy po 18 lat. uważam, że to duże prawdopodobieństwo na ciąże, ciężko mi o tym myśleć, a co dopiero to napisać... nie dopuszczam myśli, że mogę zajść, to koniec świata dla mnie po prostu. mam nadzieję, że znajdę tu kogoś do rozmowy

Gość UFO 1200
spko, dzieci to szczęście :) niestety jedyna rada to sie nie kochać jak się nie jest gotowym na dzieci, stare ale prawdziwe....

Czemu nie pójdziesz do lekarza po receptę na postinor? Masz jeszcze czas, bo to jest do 72 h po stosunku.

szczeście... ale nie w moim przypadku. jestem w klasie maturalnej, dla mnie to koniec świata, modle się teraz tylko o to, żebym nie zaszła. chciałabym wiedziec czy ktoś też był w takiej sytuacji

Nataliee, wystarczy z tym iść do zwykłego lekarza? czy ginekolog to konieczność? orientujesz się w cenie tych tabletek?

Zwykły lekarz też może Ci to przepisać w kryzysowej sytuacji, tylko oni to zawsze głowami kręcą i niechętnie to robią. Ale jak poprosisz, to na pewno Ci da taką receptę. Ja kiedyś, kilka lat temu płaciłam 70 zł Podejrzewam, że cena za wiele się nie zmieniła.

Gość scrabbledable
Powiedz chłopakowi, niech Ci pożyczy kaski i leć do apteki jak najszybciej... czas tutaj Cię ratuje. Może w aptece Ci sprzedadzą, a później powiesz, że przyniesiesz im receptę, poproś, powiedz nawet jaką masz sytuację.

Nataliee, a Ty byłaś u zwykłego lekarza, czy ginekologa? możesz mi coś więcej jeszcze napisać o tych tabletkach?

dziecko ty sie lepiej ucz do matury a nie zajmuj sie tym na czym kompletnie sie nie znasz to sa zabawy tylko dla doroslych

Ja dostałam receptę od mojego lekarza rodzinnego ;) Bierze się je właśnie w takich sytuacjach kryzysowych. Tylko ważny jest czas. Im wcześniej wezmiesz tym mniejsze ryzyko ciąży. "Ocenia się, że skuteczność preparatu zmniejsza się z upływem czasu od stosunku (95% po przyjęciu w ciągu 24 h, 85% po przyjęciu w ciągu 24-48 h a 58% po przyjęciu w ciągu 48-72 h)" Więc leć do lekarza, bo czas ucieka.

Mam podobną sytuację ;/ Ja mam 18, on 21 i nie wiemy co robić..

Gość papakdjfdbhj
jesli to byl wasz pierwszy raz to male prawdopodobienstwo ze zaszlas w coaze (tzn jesli wczesniej bylas dziewica) no a jak nie to szybko do ginekologa( najlpeij prywatnego co prawda zaplacisz ale czekac nie bedziesz musiala jak to u panstwopego... mi rodzinna nie chciala przepisac od razu poiwedizla do widzenia;/ ) no i kupuj to 72 innego wyjscia nie amsz

papakdjfdbhj - ale wymyslilas...tu nie ma znaczenia czy pierwszy, pietnasty czy 50 raz....

Gość tez mam proble,
hej czy w ciaze mozna zajsc tylko kiedy peknie prezerwatywa? czy np. bywaly przypadki, ze nie pekla a i tak sie zaszlo. Bo ja zawsze z chlopakiem robie to w gumce nigdy nie pekla zawsze po psrawdzamy bo ja mam obsesje, a okresu nie mam juz 2 miesiace... moglam zajsc w ciaze? nie zwracalam na to czy robimy to w dni plodne czy nie.

teraz postinor ok 50zl kosztuje:) jeden gin mi zapisal z pomoca a inny to na mnie spojzal jak na wariatke jakas. Masakryczni bywaja ale mysle ze jak powiesz ze wam pekla prezerwatywa, ze to woj pierwszy raz to pomoze:)

Gość JacieNieMoge
hahaham nie raz idzie się tu uśmiać na forum, jak wszystkim pękają prezerwatywy :D :D :D i to zawsze tym, co dopiero rozpoczynają współżycie. Ja nie wiem po co to udawanie, w końcu na Kafee jesteście anonimowi, więc zamiast napisać prawdę, że gumka się jeszcze niedawnemu prawikowi zsunęła i sperma wyciekła, albo że po zdjęciu gumki facet upaprał łapska w spermie i dotknął babę nie tam gdzie trzeba, to piszą wszyscy namiętnie że guma pękła. Gumy tak łatwo nie pękają, już dawno byłoby tyle skarg do producenta że wycofaliby prezerwatywy z użycia. Co wchodzę na Kafe, to temat o pękniętej gumie. Kosmos!