Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zerka_do_lusterka

Dość wstydliwy, ale poważny problem

Polecane posty

Gość Zerka_do_lusterka

Mianowicie, wiele razy czytałam na różnych forach prześmiewki z mężów, którzy puszczają wiatry. I przyznam się, że nie rozumiałam tych śmiechów - czyżby panie tego nie robiły? W pewnym momencie przyszło mi do głowy, że może jednak panie tego nie robią, a w każdym razie nie z taką intensywnością, jak ja. Jestem samotna i sypiam sama i powiem, że stanowiłoby dla mnie ogromny problem, gdybym miała z kimś zacząć sypiać, bo ja nieustannie mam wiatry i to, że tak powiem, najrozmaitszej natury. I tu miejsce na moje pytanie: czy z tym można coś zrobić? Zastosować jakąś dietę, albo po prostu przestrzegać jakichś zasad żywieniowych? Pomóżcie, proszę.

Gość thtraha
nie jesc wzdymajacych rzeczy jesc spokojnie i powoli, nie lykajac pwoietrza wspomagac sie uglixem itp

Gość Zerka_do_lusterka
uglixem? co to takiego?

Gość movvom
tabletki na gazy i wzdecia. reklam nie oglądasz?

Gość Zerka_do_lusterka
Nie, nie oglądam.

Gość jak już to ulgix
chyba. ja też mam ciagle wiatry, ale przy mężu jakoś się powstrzymuję, choć jest trudno czasami

Gość a u jakiego lekarza byłaś?
przede wszystkim zbadać wątrobę, bo coś musi być nie tak skoro tak często masz te wiatry :)

Gość roladinia
to już taka natura też puszczam wiatry ,

Gość Zerka_do_lusterka
OK, zmienić sposób żywienia, ale na jaki?

Gość Zerka_do_lusterka
Czytam, że ten ulgix jest na wzdęcia, a ja tak naprawdę to wzdęć za bardzo nie mam... tylko te wiatry

Gość khymkhymkhym
Calkiem mozliwe, ze masz Zespol Jelita Wrazliwego - poszukaj w necie. Jest dieta - jakich pokarmow unikac. Sa tez calkiem smacznie ziolka do picia, jedzenia, ktore reguluja uklad trawienny - w tym "wiatrowy" problem ;)

Gość Zerka_do_lusterka
poczytałam, nie mam zespołu jelita wrażliwego. nie mam bólów brzucha ani biegunek.

Gość khymkhymkhym
Nie szkodzi, nawet lepiej ;) Ale zalecenia mozesz zastosowac, niektore potrawy wywoluja "efekty uboczne", wiem ze rodzynki na pewno. Najprostszym sposobem jest picie sproszkowanego siemienia lnianego - reguluje prace jelit, dodatkowo ma dzialanie oslaniajace. Nie namawiam a proponuje - zdrowo, bez wiekszego zaangazowania ni sil, ni srodkow - efekt za to super. Bo i dobrze dziala na skore i wlosy.

Gość Zerka_do_lusterka
ale jak to pić? gotować, czy jakoś na zimno?

Można zrobić, jak najbardziej-oczyścić jelita. Wejdź na wątek Lewatywa. Nie żartuję. masz zanieczyszczone jelito grube. Ponadto nie popijaj podczas jedzenia, co masz wypić to wypij na 15 min przed, albo 1-2 godziny po jedzeniu. itd

Gość khymkhymkhym
Wrrr... cholerna kafeta wykasowala mi wszystko, Siemie najlepiej zmielic, nawet w mlynku do kawy, bo cale ziarna moga "przeleciec", potem lyzeczke wsyp do szklanki i zalej przegotowana woda, po kilku godzinach - moze byc przez noc, pij. Ale ja nie przelkne glutow, a to niestety ma taka konsystencje, wiec po przebudzeniu biore lyzeczke tego i popijam woda mineralna. Dodatkowym efektem jest pecznienie w zoladku siemienia, co powoduje uczucie sytosci i nie musisz juz w ciagu dnia pogryzac ;) , czyli dieta MZ bez wysilku :D Poszperaj w necie, jest sporo info.