Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuku na muniu mamuniu

pytanie o lezaczek i bujawke

Polecane posty

mam w domu lezaczek i elektroniczna hustawke. dziecko ma 4miesiace i jak wloze go do ktoregos ze sprzetow to przybiera pozycje jak do siedzenie- unosi gowke i plecy. dodam ze i lezaczek i bujawka sa ustawione tylko lekko do pionu.

Gość ćwiczy sobie
to chyba normlane. Mój 4 miesięczniak nawet w wózku jak się chwycił rączkami to ciągnął głowę do góry. Znudziła mu się pozycja pozioma i się zabiera za siadanie. To moze troche potrwać, nawet z 3 miesiace zanim sam stabilnie będzie siedział, ale z dnia na dzień będziesz widziała większe postępy.

tylko ja sie boje czy to mu nie zaszkodzi. wiec ze strachy klade go na plaskim i wtedy jest placz:(

nie zaszkodzi, dziecko ćwiczy mięśnie . mój tak robił jak w wózku leżał też od ok 4 miesiąca życia, a usiadł sam dopiero jak 8 mies skończył :P

Gość 12345678qwertyu
a bym dziecka takiego malego w takich rzeczach nie kladla najlepiej na plasko

Gość przyszła mama ali
mój też tak robił a na takie rzeczy o których piszesz można kłaść dziecko po 3 miesiącu więc już można a nie jak któraś napisała wyżej że na płasko tym bardziej jak dziecko samo unosi główkę

Gość po 3 miesiacu?
Producent podaje ze od urodzenia. Przecież tam ten kąt nachylenia jest tak niewielki. Tak smao moje dziecko w łożeczku miało bo lekarka kazała kłaść na takim delikatnym spadzie bo ulewało dziecko bardzo.

Moja zaczela podnosic glowke do siadu ok 2 tyg temu. Lezy w bujaczku jeszcze na najnizszym poziomie i tez cuduje. W lozeczku tez mamy podniesiony materacyk, cwaniara chwyta reka o szczebelek i proboje sie podniesc. Ja jej pozwalam na wlasny wysilek sama jej nie sadzam :) Lezenie na plasko jest BEEEEEEEEEEEE :P

a mowia ze dziecko musi miec podparte plecki a on prawie tak mocno sie przygina do przodu i trzyma sie tak wiecej jak minuta ze nie wiem czy to do konca jest dla niego zdrowe. w tych rzeczach jest taki jak by maly dolek na pupe, bo w lozeczku to lezy calkiem plasko. i babcia ciagle mi powtarza zeby klasc na plaskiej rownej powierzchni a nie tak zeby jak to ona mowi w pozycji zgarbionej:(

up

skoro masz te "zabawki" to z nich korzystaj, nic dziwnego, ze dziecko probuje siadac, moja corcia ma 3,5 m-ca i takze w hustawce sie podnosi p.s. zapinaj pasy :) do 12345...- a w foteliku samoch to niby na plasko dziecko lezy? nie widze roznicy miedzy fotelikiem a lezaczkiem....

upup