Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annr

Trwoga przed ciążą

Polecane posty

Cześć! Wybaczcie, że to kolejny taki temat. Przejrzałem wiele, ale żaden z nich mi nie odpowiedział... Poza tym, tego jest taka masa... :F Otóż, martwimy się z dziewczyną że zaszła w ciążę. Stosunek odbył się jakieś 2 tygodnie temu, chwilowy, bez "końca w niej/poza nią". Kilka dni temu zaczęła ją boleć dolna część brzucha. Dzisiaj bóle bardzo się nasiliły (podczas miesiączkowania ma bardzo silne bóle, w młodości też występowały), boimy się że to może być znak... Temperatura utrzymuje się na poziomie 36,6. Do następnego okresu zostało tak mniej więcej 11 dni. Błagam, niech ktoś po doświadczeniu mi sensownie odpowie, bo nas ten strach strawi... Jesteśmy za młodzi, żeby pozwolić sobie na dziecko. To byłaby krzywda dla całej trójki... Pozdrawiam!

Ciężko powiedzieć. Bóle brzucha są typowe dla wczesnej ciąży. Z drugiej strony nie ma co przesądzać. Odczekajcie do dnia okresu. Jeśli się nie pojawi, następnego dnia rano zróbcie test. Nie wcześniej bo wynik nie będzie wiarygodny! A do tego czasu dzień w dzień do najbliższego kościółka i zdrowaśki klepać... Może Wam się udało.

Ustaliliśmy, że zaczekamy do okresu - ostatecznie nawet jak się pojawi (lub, broń boże nie), i tak test ciążowy zrobimy. Akurat tutaj wole być pewien... Cóż, czekanie jest najgorsze xP

Tak, wiem coś o tym. U mnie to było w drugą stronę - chciałam dziecka, ale nie byłam pewna i te bóle brzucha mnie niepokoiły. Dopiero jak mnie lekarz obmacał, zrobił USG, zobaczyłam że serduszko bije to się uspokoiłam. A teraz skreślam dni bo zaczyna mi już ciążyć ten brzuszek...

Napisze ci tak, zawsze mam bolesna @ i na pare dni przed tez boli brzuch... Ale zauwazylam u siebie takie rzuty, ze niekiedy na @ brzuch pobolewa mnie juz nawet 2 tyg.przed niekiedy musze sie nospa ratowac... nie co kazdy mc... Moze akurat twojej dziewczynie trafil sie feralny mc, stres, choroba u mnie ma to duze znaczenie... Nie stresujcie sie tak, bo im wiecej o tym myslicie tym skutki sa gorsze...

Gość mloda23-26
W stosunku przerywanym ciężko jest zajść w ciążę. Lecz jednak jest to możliwe bo podczas stosunku jeszcze przed finiszem :P facet wydziela taki płyn w którym zawarte są plemniki i zapłodnienie jest możliwe napewno w bardzo mniejszym stopniu niż stosunek pełny ale zawsze coś. Poczekajcie do okresu. Ja też tak miałam... Bolało mnie podbrzusze przez około 2 tygodnie ... Miałam obolałe piersi i temp. 37 stopni. Okres spóźniał mi się dwa dni... zrobiłam test ale niestety wyszedł negatywny ... a tuż wieczorem dostałam okres ... Tylko że ja współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia w dni płodne nawet gdy przewidywałam owulke ... :P Bo my chcemy dzidziusia ... niestety jeszcze teraz nie wyszło:(