Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hej :) Moze powiecie w czym :D

Mamy ponad rocznych dzieci czym myjecie maluchy ?

Polecane posty

Gość Hej :) Moze powiecie w czym :D

Mydlo mojej malej wysusza skore chcialam sie dowiedziec czy moge juz uzywac takich plynow dla dzieci typu Bambi z biedronki czy dalej musz ekupiowac drogie dla niemowlat ?

polecam z czystym sumieniem całą serię baby dream z rossmana tanio, bez konserwantów i syfów, nawilża fajnie. Te kosmetyki jako jedne z nielicznych mają certyfikat eko testu, są zakwalifikowane jako sehr gut ;)

Gość mama LIVKI
mi dzisiaj doktorka kazala przestac uzuwaz mydla oraz innych rzeczy do mycia nawilzania ,takze zabronila uzywac chusteczek wilgotnych .No to ja sie pytam to czym mam ja kapac a ona mi ze w jakims grochmalu czy czyms takim czy ta kobieta jest normalna?

Gość mama LIVKI
nie zycze sobie zebys mnie obrazala! A niby skad mam wiedziec jak to sie pisze? Co ty myslisz ze wszyscy wszystko musza wiedziec? Na codzien nie jest mi niezbedne takie slownictwo.

Gość LIRKAmasa
głownie do mycia uzywam wody

Gość ******magda*****
Ja również polecam serię Babydrem z Rossmanna. Używam od urodzenia dla małej i jeszcze nigdy nie musiałam jej smarować balsamem z powodu wysuszenia skóry. Możesz kupić zwykłe mydełko Babydream, żel 2w1 z pompką lub płyn do kąpieli. A czasem posmaruję córcie mleczkiem do ciała Babydream i jest bardzo mięciutka i gładka skóra po tym. Możesz również kąpać ją w emolientach, jest seria Oillan. Ale to jest strasznie drogie, więc spróbuj najpierw Babydrem

Gość ******magda*****
Nie wszyscy muszą wiedzieć co to jest krochmal. Ja dopiero od położnej dowiedziałam się że jest coś takiego jak krochmal i że można czasem w tym dziecko wykąpać.

Gość buahahhhhaa
mamaLIVKI - do szkoły kapiściany łbie. niektórzy nie powinni sie rozmnażać, bez kit

Gość Piękne i naturalne
nadal uzywam całej serii kosemtyków z hippa

Gość kto takie glupoty o cytrusach
ja uzywam wciaz kremowego plynu do kapieli Weleda, wystarczy tylko odrobina a jakos lepiej sie sprawdza niz mydlo dla dzieci. W plynie z biedronki pewnie sporo SLS, parabenow i innego syfu.

Gość Kiedyś kobiety wiedziały,
co to krochmal, bo krochmaliły pościel, obrusy itp, że były sztywne jak dechy. Teraz to nie jest juz popularne, więc albo ktos nie wie, co to w ogóle jest, albo uznają to właśnie jedynie jako dodatek do kąpieli dla niemowląt. Krochmal robi się ze skrobii ziemniaczanej (podobnie jak kisiel): mieszasz mąkę ziemniaczaną z zimną wodą, trochę wody zagotowujesz i wlewasz roztwór do niej. Później taki kisiel wlewasz do wanienki z wodą do kapieli.

Gość xxxxxxyyy
Moja ma juz prawie 2 latka ale nadal uzywam plynow dla niemowlat i malych dzieci - koniecznie ekologicznych , gdzie wyraznie zaznaczone jest, ze sa pozbawione parabenow i jeszcze paru innych toksycznych swinstw - tymi samymi kryteriami kieruje sie przy wyborze kosmetykow dla siebie i starszych dzieci . Moze sa drozsze, ale po swojej skorze i wlosach widze ogromna roznice - szczegolnie wlosach -po ekologicznych szamponach mam naprawde super ladne wlosy:) A malutka nigdy nie miala problemow ze skora , wiec i jej ta ekologia chyba sluzy:D.

Gość Panna Natalia2
Ja zwykle staram się jednak kupowac naturalne kosmetyki, bo jak wiecie drogie mamy, nigdy nie wiadomo czy nie bedzie tak ze nasze dzicko dostanie uczulenia. Zreszta teraz mamy duży wybór jesli chodzi o kosmetyki eko - z natualnych składników. I jesli szukacie czegoś dla swoich pociech to z własnego doświadczenia mogę polecić te kosmetyki www.kobietaeko.pl/pielegnacja-dziecka/ekologiczne-kosmetyki-dla-dzieci

Gość gryczka
Tylko przez pierwszy miesiąc czy dwa kąpaliśmy syna w emolientach. Potem przeszliśmy na zwykłe mydło Bambino i do tej pory używamy (syn ma 15 miesięcy). Nigdy nic mu się ze skórą nie działo, a to mydło jest tanie i ogólnodostępne :-)

Gość starsze w emolientach bo ma AZ
a młodsze w szarym mydle w płynie bialy jeleń. Bardzo fajne jest i skóra po nim delikatna, nie ma żadnego uczulenia na nie. 4 zl za opakowanie wiec cena też przystępna. Są rożne opcje fajna jest z kasztanem przeciwbakteryjna i lagodząca.

Gość ja myję mojego 3,5-latka
na przemian raz w Oilatum, a raz w płynie z Rossmanna Babydream albo HiPP musimy używać emolientów, bo mały gdy był myty tylko w płynie z Rossmanna miał przeraźliwie wysuszoną skórę

Ja używałam Oilatum, J&J, Babydream, Nivea i mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że najlepsza jest Nivea i Babydream -płyn do mycia ekologiczny, zresztą wszystkie kremy mam Nivei, jak dla mnie to jest najlepsza marka dla niemowląt.

od urodzenia tylko Mustela i nie zamierzam zmieniać jeszcze bardzo długo :)

Gość olga.w
zrezygnowałam z codziennego oiliatum ,oliwek ,mydeł nivea i babino ,mój syn miał strasznie suchą szorstką skórę na plecach i na nóżkach miejscami ,kupiłam mydło biały jeleń ,i teraz po suchej skórze nie ma ani śladu .

Gość WandziaZ
Mojego dwu latka nadal myję w Elodermie tyle, że przerzuciłam się na żel do mycia i balsam, wcześniej używałam tylko emulsji do kąpieli. Ale Mała ma jednak bardzo wrażliwe i próba zmiany kosmetyków zakończyła się porażką, a po Elodermie wszytko super.