Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo mamusia sebulka

Ilość butelek do karmienia

Polecane posty

Za tydzień mam cesarskie cięcie i właśnie się dowiedziałam, że po porodzie dostanę leki hamujące laktację z powodu mojej choroby. całą ciążę otrzymywałam sprzeczne informacje na ten temat ale dziś w szpitalu neonatolog rozwiał moje wątpliwości. Jestem już w szpitalu, nie mam butelek dla dziecka, dopiero jutro mąż pojedzie kupić. I w związku z tym moje pytanie - jaką ilość butelek ma kupić żeby starczały na cały dzień? I jakie rozmiary? czy na początek starczą 125 ml? Odrazu kupi też duże, bo jedzie do hurtowni, więc za jednym razem kupi wszystkie. Ile ma kupić dużych?

Gość A masz w domu zmywarke?
Jesli tak to kup wiecej, zebys zrobila z niej dobry uzytek i nie latala z dwiema na krzyz do zlewu co karmienie.

Gość A masz w domu zmywarke?
I nie kupuj najmniejszych, tylko srednie (okolo 250 ml).

Gość nie rozumiem zbytnio
nie bedziesz myla butelek? Dwie ci wystarcza zupełnie. Polożne ci je będa myly i wyparzały kiedy ty bedziesz lezała (zreszta pewnie one beda na poczatku karmić) a w domu to już sobie będziesz myla i wyparzała na bieżaco. Szkoda się zastawiać butelkami.

butelki w zmywarce? Bez sensu. Trzeba to umyć a nie żeby mleko kislo cały dzień. Co to za problem po karmieniu jak dziecko śpi umyć butelkę i rpzelac wrzątkiem? To trwa niespelna 2 minuty!

Chodzi mi o to żebym na każde karmienie miała butelkę czystą, a myła i sterylizowała je raz dziennie. Ile będzie dziecko jadło razy w ciągu dnia? Czy 15 butelek mi wystarczy? A czy może mąż kupić same 250 ml czy trzeba kupić też małe. W sumie nie chcę się zastawiać butelkami, więc wolałabym same duze.

Dziecko je modyfikowane co 3-4 godziny. Moim zdaniem to bezsens, nonsens kupowac naście butelek. Dlaczego po karmieniu nie umyjesz butelki?

Gość U mnie i 56 byl za duzy. Bez
A co dziwnego w butelkach w zmywarce? Pol swiata tak robi i zyja szczesliwie, bez zbednego zawracania sobie tylka zmywaniem. Ale wy macie problemy, rety.

Pamietaj ze sterylizuje sie bardzo krotko (zazwyczaj 1-2 miesiace i schluss) wiec nie laduj sie w sterylizator. Wykorzystaj kuchenke mikrofalowa.

Nic dziwnego. Gnojarstwo zwykłe i tyle. Butelki tanie nie są z 15 zł za sztukę liczmy to wyjdzie za same butelki 225 zl a wiadomo ze smoczki do niech trzeba dokupić co jakiś czas. Bez sensu zupełnie. Nie wyobrażam sobie żeby mi mleko kisło w butelce bo ja z lenistwa nie poświęce 2 minut na jej umycie i wyparzenie.

sterylizować nie trzeba wcale. Jak się myje na bieżąco i nie dopuszcza do rozwoju bakterii w starym mleku to wystarczy potem przelac wrzątkiem z czajnika i jest ok. Raz na jakiś czas wygotować.

A środki używane do zmywarki- odkamieniaczke, nablyszczacze, zmiękczacze wody itd to sama chemia i nic ponad to. Nie pakowałabym tego w noworodka!

Dokładnie, chodzi o to że mam zmywarkę i mycie mamy wstawiane raz dziennie. W sumie, nie jest to problem umyć butelkę i ja wysterylizować, ale ja nie chcę się po kilkanaście razy dziennie bawić w takie coś z jedną butelką, tylko chcę mieć odpowiedni zapas.

Ja mam 4 na 250ml, zawsze zalewam woda po uzyciu, jak sie zbiora 4 to je porzadnie myje i sterylizuje w sterylizatorze w mikrofalowce! chcesz kupic 15 butelek?!to musisz miec duzy dom zeby miec je gdzie schowac hehe Dziecko je co 3h bynajmniej moje:)

Mam gdzie schować butelki. Czyli takie dziecko je co 3 godziny, więc chyba 8 powinno starczyć. Na wszelki wypadek napisze mężowi żeby kupił 10 dużych i do tego 10 smoczków. Dziękuję.

Widac kto w zyciu nie widzial zmywarki i nie wie jak dziala. :o Niektore z was to 100 lat za murzynami sa (...nie obrazajac murzynow). Szkoda klawiatury na dyskusje. Ceny butelek sa rozne. Jak wszystko, trzeba kupowac je z glowa. Najbardziej oplacaja sie na promocjach i w wielopakach, oraz niekoniecznie same najdrozsze firmowki (wiekszosc smoczkow i butelek dostepnych na rynku pasuje do siebie nawzajem, wiec bez problemu mozna robic z nich rozne kombinacje).

taa nie widziałam zmywarki :D:D:D Kochana do zmywarki musisz włozyc w miarę czyste naczynia bez resztek jedzenia i skisłego mleka wiec te 15 buteklek trzeba najpierw wypłukać, potem ułożyc w zmywarce. I chyba ty nie wiesz jak ona działa skoro nie wiesz jakie syfy sie do niej wrzuca- tabletka, nablyszczacz, sól do zmywarki plus zmiękczacz wody jak ktoś ma twardą. I na 1000 procent to sie wszystko wypłukuje z naczyć=ń, sratata. Po 1 zadna oszczędność czasu, po 2 trucie dziecka i tyle.

Mleko to nie resztki, ja nigdy nie plucze i nic sie nie dzieje. Puszczam co noc i mam z glowy. Rano czysciutkie. Masz kosmiczne problemy. Moze masz jakas budzetowa zmywarke, ze tyle ci producent narzucil ograniczen? Dziwna rozmowa z toba doprawdy.

Skoro twoja zmywarka nie splukuje detergentu to przykro mi bardzo. Plynu do naczyn pewnie tez nie uzywasz bo truje ci dziecko? Hmmm... pewnie zmywasz piaskiem? :o

Nie wdawaj sie w dyskusje z trolem. :) Autorko, jak masz zmywarke to jak najbardziej z niej korzystaj. Jesli masz watpliwosci co do splukiwania przez nia naczyn, to po wyjeciu ich przeplucz je na szybko goraca woda prosto z kranu. Tyle w temacie. 🖐️

autorko nie planuj od razu 10 butelek dlatego ze nie wiesz czy dany typ ktory kupisz bedzie odpowiadal dziecku. Osobiscie polecam kupic na poczatek po jednej sztuce 3 roznych firm, i sama zobaczysz ktora dziecko bardziej lubi. A jak nie bedzie robilo roznicy to ktory typ TY bedziesz wolala obslugiwac

Gość Tata dziecka
My mieliśmy 20 butelek, wystarczyło na 2 dni, żeby zapakować zmywarkę

Really? Udowodnij? :) Chetnie cie poobserwuje i posmieje sie z twoich nieudolnych prob oskarzenia mnie tu o cokolwiek. No slucham wulgarna dziewucho? Pieknie sie juz dzis popisalas na innym watku przed dziesiatkami ludzi. Tak patologicznych postow nie widzialam jeszcze u nikogo, kto sie podaje za czyjegokolwiek rodzica. Zabolalo, ze zwrocilam uwage, co? :) A pewnie! I wiedz, ze jeszcze nie raz zwroce jak zobacze takie meliniarstwo na ktorymkolwiek z watkow.

Gość 15 butelek???
4 spokojnie wystarczą. kup od razu duże

Że niby to do mnie było? Nie pisałam dziś na żadnym innym wątku prócz tego. Napisałam co myślę na ten temat i tyle.

kup sobie zestaw startowy Tommee Teppee , tam są dwie mniejsze butelki, dwie większe i kubek niekapek, którego tez mozna uzywać jako butelki bo nakrętki i smoczki są uniwersalne, do tego jest mały smoczek uspokajacz i dwa dodatkowe smoczki do butli. Zamawiałam przez sieć i miałam po 3 dniach, cena 60 zł, a sa zarabiste, od początku używam tylko tych

Gość Naranja.
"Kochana do zmywarki musisz włozyc w miarę czyste naczynia bez resztek jedzenia i skisłego mleka wiec te 15 buteklek trzeba najpierw wypłukać, potem ułożyc w zmywarce. I chyba ty nie wiesz jak ona działa skoro nie wiesz jakie syfy sie do niej wrzuca- tabletka, nablyszczacz, sól do zmywarki plus zmiękczacz wody jak ktoś ma twardą." UMARŁAM! :D Z KTÓREGO ROKU TA ZMYWARKA? ALBO ZAPYTAM INACZEJ: Z JAKIEJ STRONY INTERNETOWEJ WZIĘŁAŚ TE INFORMACJE? :P

Gość 15 butelek???
ja też mam tommee tippee i jestem bardzo z nich zadowolona :) tyle, że ich smoczki nie pasują chyba do innych butelek. tak czy inaczej nie zamieniłabym ich na żadne inne i z czystym sumieniem polecam :)

Gość .................ludde
Miałam TT ale kiepsko mi się je trzymało. Są krótkie i pękate, przez co trudno je trzymać karmiącej osobie. Nie było mi wygodnie.