Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo mamusia sebulka

Ilość butelek do karmienia

Polecane posty

u mnie Junior sam wybrał, bo miałam tez inne, takie bardziej klasyczne, medeli, conpola, ale zupełnie mu nie pasują klasyczne smoczki, a TT uwielbia :) dlatego kupiłam na początku jedną a potem cały zapas, teraz mam 6 i nie musze w nocy zmywac :)

Gość nie rozumiem zbytnio
Zmywarka Bosch rok 2010. Do żadnej zmywarki nie wkłada się naczyń z resztkami pokarmów i napojów. Poczytaj instrukcje.

Gość 15 butelek???
a u mnie nie był próbowania butelek bo kupiłam na samym początku TT i od razu małemu przypadły do gustu :) raz byłam zmuszona kupić Aventa i posłużyła nam tylko kilka dni (może akurat ta jedna butelka była felerna)

Ja używałam avent i niestety niektóre butelki sa wadliwe. Cieknie z nich tak jakby nakrętka była nieszczelna.

Gość .................ludde
Hmm... co do zmywarki do dziwne to co piszesz. Z dużymi resztkami się nie wkłada to prawda, ale wcale się ich nie spłukuje jak piszesz, ani nie ma wskazań by spłukiwać płyny (do których należy również mleko). Ponadto z całej tej niefunkcjonalnej menażerii środków czyszczących jakie wymieniasz, wystarczy jeden - tabletki all-in-one. Dziwne to co piszesz, ale ok, nie wtrącam się do tej waszej dyskusji... Moim zdaniem jeśli ktoś ma zmywarkę, powinien jak najbardziej korzystać z niej myjąc dziecięce akcesoria, bo nie ma przeciwwskazań. Miliony ludzi to robi.

Gość .................ludde
Nie wiem, czy się dobrze wyraziłam, a nie chcę wszczynać niepotrzebnej dyskusji - ale chodzi o to, że zrzuca się z naczyń duże resztki widelcem, a małe zanieczyszczania, typu jakieś poprzylepiane muesli i inne drobiazgi mogą na nich być, bo po to zmywarka ma filtr. Osadów po mleku, soku czy kawie nie trzeba nawet ruszać. To gruba przesada co tu wypisujecie.

Wyglada na to, ze pewna klotliwa pani dopiero co rozpoczyna swoja przygode ze zmywarka ...o ile w ogole ja posiada. Dla mnie rowniez smieszne jest to co nawypisywala, no ale co tam... przeciez temat nie o tym. ;)

tak tą mam dopiero pól roku wcześniej mialam inną. Ogólnie zmywarka w moim domu obecna jest od 7 lat. Wiem co piszę. I nie rozumiem koleżanko z czarnymi cyferkami dlaczego tak strasznie czepiasz się mojej osoby? W sumie nie moja brożka. Jak dziewczyna chce to niech sobie nawet kupuje każdego dnia 15 butelek i je wyrzuca po jednokrotnym użyciu. Dla mnie to po prostu nie do pomyślenia ze komuś się nie chce umyć jednej buteleczki, schować do szafki zeby byla przygotowana na następne karmienie tylko woli sobie robić jakieś kosmiczne zapasy. A potem co? 15 kubków niekapków, z 10 zestawów zastawy stołowej dla niemowląt? No bo po co myć po posiłku jak mozna zebrać i umyć hurtowo :P

Gość do 3.14159265
zmywarka jest do zmywania, a 3.14159265 to pi, czyli w skrócie p i z d a , a ona jest jak wiadomo do jebania

Alez ja sie ciebie nie czepiam, ani nie kaze nikomu kupowac zadnej konkretnej ilosci butelek. Gdzie ja cos takiego napisalam? Smieszy mnie tylko twoje zacietrzewienie. Jestes przekonana, ze zadna zmywarka nie splukuje detergenu (co jest oczywiscie bzdura, ale jak ktos ma byc spokojniejszy to mozna dla 110% pewnosci przeplukac sobie butelki goraca kranowka). Jestes przekonana, ze nalezy stosowac 4 srodki do zmywarki (choc o tym 4 to slowo daje jak zyje nie slyszalam?) podczas gdy od lat ludzie z powodzeniem korzystaja z jednego. Jestes przekonana, ze nalezy plukac do czyta wszystkie naczynia przed umieszczeniem ich w zmywarce (co jest kolejna bzdura). Wreszcie jestes przekonana, ze potrzeba do niej kilkunastu butelek. No ludzie... Wez ochlon. Przeciez to litania absurdow. Dobranoc! 🖐️

Znowu piszesz ze soba pod wieloma nickami? Aha. To juz wiem z kim mam doczynienia. Nie warto z toba gadac, bo ty nigdy nie piszesz prawdy, wiec ani nie masz zmywarki, ani najprawdopodobniej dziecka. Jestem zniesmaczona twoja wulgarnoscia. Dobranoc. 🖐️

Nie , nie musisz stosować 4 środków możesz jeden- tabletkę albo żel somat Tylko ze w skład tego zelu czy tez tabletki wchodzą właśnie te wszystkie środki- myjący, nabłyszczający, antybakteryjny itd itp. Nie istotne czy się wsypuje każdy osobno czy daje jeden kilka w jednym. To jest po prostu porcja chemikaliów. Nawet producenci je reklamują jako 3 w 1 czy tam somat 7 w 1 i to wszystko co pisze to nie bajka tylko tak jest. Niektórzy kupują taką tabletkę i finito inni wolą wszystko kupić osobno i zobie zrobić własny mix według potrzeb (np do szkliwa więcej nabłyszczacza niż do kubków i talerzy). Bardzo wątpię żeby wszystkie te chemikalia były w 100% spłukiwane bo np taki nabłyszczacz właśnie na tym polega ze ma zostać na szklance a nie całkiem zostać spłukany. A mnie się to źle kojarzy jeśli myślę o zestawieniu tego środka i butelce dla maluszka. Jasne ze można przepłukać gorącą wodą. Tylko po co? Czy to wtedy jest oszczędność czasu? Wody? Czego? Jaki to ma sens?

Gość ojciec dziecka. Mam zmywarkę
Pi ma racje, nie chodzi o to, żeby nawrzucać do zmywarki tone jedzenia, tylko normalne brudne naczynia, ja wstawiam wszystko jak leci, strzepuje resztki do śmietnika, mam zmywarke 6 zmysł, która bada spływającą wodę i w odpowiednim momencie przestaje myć, a mam ja już prawie 7 lat. Jest zajebista

Nie wiem dlaczego się uparłaś że jestem ta samą osobą, która cię wyzywa. Jestem mamą 2 dzieci, teraz już w wieku przedszkolnym i pisze cały czas pod tym samym jednym nickiem. Nie wiem kim jest tamta osoba i nie wiem skąd twoje przekonanie, ze to ja?

Gość co????????????
do szkliwa więcej nabłyszczacza niż do kubków i talerzy co? rany kto sie w to bawi? i co za kazdym razem zmiejszasz lub zwiekszasz dozowanie plynu? do dupy. przecież jestes uwiązana do tabletek jednofazowych dopóki nie zurzyje sie cały płyn który wlałaś. to bez sensu. poza tym zmywarka wszystko dobrze płucze wrzątkiem, a jak nie chcesz nabłyszczacza na butelkach czy naczyniach, który nota bene nie jest szkodliwy jak ludwik, to mozesz go spłukać. moim zdaniem dziewczyny i ten chłopak wyżej mają rację!!!

Gość co????????????
nabłyszczacze nie są szkodliwe, a nawet przepłukanie butelki to żaden wysiłek. wystarczy odkręcić wodę w kranie i luz., to tyle. nie zmywasz wtedy, oszczędzasz czas, woda się nie leje jak przy myciu i spłukiwaniu z piany. po co sobie utrudniać życie???? :) ej no ludzie???

Gość co????????????
chyba ciebie, bo aż zaczerniłaś sobie nicka z tego powodu! wow aż dwa posty na koncie! :D ciekawe gdzie je zostawiłaś???? a taki nieekscytujacy temat?

Może faktycznie ja jestem zacofana bo jakoś nie wpadłam na to zeby się obstawiać butelkami i czekać caly dzień żeby je myć hurtowo. Po prostu tak jestem nauczona ze jak coś zjem, wypije to zmywam po sobie. Miałam po 2 butelki dla dzieci i przeżyły a ja nie czułam się specjalnie przemęczona ich myciem. No ale czasy się zmieniają więc może faktycznie teraz się kupuje hurtowe ilości.

Gość ojciec dziecka. Mam zmywarkę
A potem jak taka kupi zmywarke to nieuzywa, bo wszystko myje recznie, po zjedzeniu bo tak sie nauczyla. Moja tesciowa tak robi - musze wszystko szybko chowac do zmywarki, bo jak czasami zostanie z dzieckiem to wszystko myje w łapach, szkoda wody

Gość do Ojciec dziecka
:D To tak jak moja mama!!! Dokladnie identyczna jak twoja tesciowka! Lol :P Mam zmywarke, ale ona sie predzej zamortyzuje nieuzywana, bo ta tylko Ludwik i druciak uznaje. Pierdzielony PRL wypral ludziom bereciki. ;)

Gość do Ojciec dziecka
Ma *** a nie Mam

Gość pytanie hop
Ja kupiłam 4 butelki właśnie z myślą o zmywarce. 250 ml. Ale nie żadne drogie, tylko polskie Lovi. W końcu butelka jak butelka i najczęsciej cały trick lezy w smoczku. Do nich dokupiłam na próbę smoczki różnych firm pasujące kształtem: 2 Aventu, 2 Mothercare i 4 Fisher-Price. Te ostatnie są w Carrefourach na promocji od wielu miesięcy, więc można skorzystać i różnią się od innych, bo są kolorowe. Zamierzam karmić naprzemiennie (częściowo butelką). Mam nadzieje że system się sprawdzi. Smoczki uspokajające też kupiłam 4, dwóch różnych firm (2 dwupaki) w dwóch różnych kształtach na próbę, ale nie wiem w sumie po co... szkoda, że nie były w sprzedaży pojedynczo. Teraz prawie wszystko jest w wielkopakach niestety... Nawet jak ktoś chce kupić paczkę chusteczek do pupy na próbę, to musi brac od razu 4-paki, lub w najlepszym wypadku 2-paki, nawet nie wiedząc czy nie będą uczulały dziecka. Bezsensu.

Gość pytanie hop
...wielopakach znaczy się

Gość .....................ludde
W sumie wpadlas na madry pomysl z tymi smoczkami do butelek. :)

Gość dfgsdhftjdk
w oszą promocja butelek, przy zakupie 25 kolejne 15 gratis

Gość Auchan, a nie Oszą
:P

Gość Ekspert Philips Avent
@Niedługo mamusia sebulka, ze swojej strony polecam złote butelki Philips Avent. Piszesz, że będziesz zmuszona karmić tylko butelką, dlatego też polecam, żebyś od razu kupiła większe butelki 260 ml. Nie zaszkodzi, jeśli kupisz 4-5 sztuk. Ważne, żebyś dobrała wielkość smoczków do karmienia do rozwoju dziecka. W Twoim wypadku będą to smoczki z wolnym przepływem pokarmu czyli z 1 dziurką. @15 butelek???, piszesz, że butelka Philips Avent posłużyła Ci tylko kilka dni. Możesz napisać co się z nią stało? Jeśli butelka się uszkodziła polecam zareklamowanie jej w miejscu zakupu. @nie rozumiem zbytnio, jeśli zdarzy się, że butelki Philips Avent przeciekają przyczyn należy poszukać w dwóch źródłach: po pierwsze w nieprawidłowym zakręcaniu, po drugie w wadzie produkcyjnej. Aby prawidłowo zakręcić butelkę należy postępować wg instrukcji: smoczek dołączony do butelki Philips Avent posiada zawory odpowietrzające (małe podwójne otwory w podstawie smoczka), a plastikowa zakrętka do butelki posiada w gwincie cztery otwory, umożliwiające prawidłowe funkcjonowanie zaworków antykolkowych. Aby prawidłowo zakręcić butelkę, co najmniej dwa zaworki odpowietrzające w smoczku powinny się znaleźć w otworkach w gwincie. Jeśli skręcasz butelki w opisany powyżej sposób, nie powinny one przeciekać. Jeśli tak się dzieje, powinnaś zareklamować je w miejscu zakupu. W razie jakichkolwiek pytań, piszcie na adres ekspert@philips.com. Jestem do Waszej dyspozycji. --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.