Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu Ewa

Mój syn wybiera beznadziejny kierunek studiów!

Polecane posty

Gość po prostu Ewa

no wczoraj to tak mi ciśnienie podniósł tym swoim gadaniem że nie mogłam...z takim podejściem to on powinien od razu to pracy iść. w tym roku syn zdaje maturę i wymyślił sobie że pójdzie NA TRANSPORT!!! myslałam że zemdleję, kim można po tym być???kierowcą???Ja go namawiam od prawie roku żeby poszedł na zarządzanie i marketing bo podobno nie są trudne a teraz marketing,reklamy są wszędzie i poza tym wszędzie potrzeba kierowników!!!! a jemu jakiś transport się upatrzył...a jak go spytałam czy ma jakiś drugi upatrzony kierunek to wypalił...MECHANIKA i konstrukcje maszyn czy jakoś tak...jeszcze lepiej,bedzie w smarach upaplany łaził :/ jakby tego było mało to on jeszcze chce wyjechać a w mieście jest uniwersytet :/ jak mu wybić ten pomysł z głowy???

Gość dziaddek
pasem po ryju

Gość teska44
jego studia jego nauka jego zycie

Gość sdfgdsgddfgds
Ja jestem na transporcie i uważam że to zdecydowanie lepszy wybór niż "zarządzanie i marketing".Jeśli skończy to będzie potrzebnym inżynierem a nie bezrobotnym po marketingu :P

Gość a ja sie troche nie zgodze
swietny kierunek - teraz marketing i zarzadzanie to beznadziene studia, juz nikt nie patrzy na taki dyplom - twoj syn lepiej norientuje sie na rynku pracy wiec lepiej go wspieraj bo w tym wypadku to On ma racje

Gość po prostu Ewa
no i kim on chce być???kierowcą po studiach???albo mechanikiem jakimś???chyba lepiej żeby kierował innymi albo projektował reklamy bo pełno tego jest teraz

Gość pieeesek
ceń syna za niezależność :O źle pomyśl że mógłby spieprzyć Ci do seminarium :D studia są po to by nauczyły myśleć ;) firma nauczy go pracować i będziesz :classic_cool: aby uczelnia miała prestiż :)

Ale Twój syn myśli przyszłosciowo :) nie to co ty... Zarzadzanie jest przereklamowane... Owszem, nie sa to trudne studia, bo dla przygłupów... Juz tyle tego bydła wyszło, że pracy na najblizsze stulecie sie nie znajdzie w tej branzy.. A transport... super kierunek :) i porządne pieniadze po tym są :)

Gość sdfgdsgddfgds
po prostu Ewa "no i kim on chce być???kierowcą po studiach???albo mechanikiem jakimś???" Ty wiesz w ogóle w jakiej pracy można pracować po tym kierunku??Że piszesz takie brednie??(chyba sam nic skończyłaś ten marketing :P) Kierowcą żeby być to nie trzeba studiów skoczyć tylko mieć prawko :P

Jeśli mu narzucisz swój kierunek i go zmusisz ( nie wie jak) żeby go wybrał pewnie nie go obleje i szkoda tylko czasu, niech sam zadecyduje chce w życiu robić w końcu ma swoje lata, poza tym marketing i zarządzanie to najgorszy kierunek nikt już nie chce tego studiować bo za dużo ludzi po tym. Sądzę, że jego kierunek jest bardziej trafny, będzie robił to co lubi,a to najlepszy krok w przyszłość.

Gość thtraha
naprawde mamy tepe spoleczenstwo, mechanika to jeden z najbardziej rpestizowych kierunkow ale co ty durna babo mozesz o tym wiedziec :D

Gość po prostu Ewa
No nie wiem ale ja go zawsze widziałam jako biznesmena albo prawnika a on chce w smarach sie babrać :/

po prostu Ewa - to Twoim zdaniem każdy kto skonczy zarzadzanie ma być kierowac ludźmi?? To powodzenia zyczę z takim mysleniem... I widac, jak niska jest twa wiedza, gdy sądzisz, że po transporcie mozna zostac wyłącznie kierowcą...

Gość monikdoro
to on ma wybrać co chce robić. zgodnie z własnymi zainteresowaniami i predyspozycjami.

Gość jestes glupia tyle ci
powiem. syn mlody a mądry naprawde

Gość po prostu Ewa
no dobra ale skoro tak lubi samochody czy co on tam będzie się uczyl na tej mechanice czy na transporcie to czemu do technikum samochodowego nie poszedł????

Współczuje mu takiej matki:( może też mieć swoją firmę transportową i nie musi się babrać w smarach. Boli, że matki mogą mieć tak utartą wizję przyszłości swojego dziecka...

A kto mu każe w smarach sie babrać?? :) Podejrzewam, że gdyby chciał to robić, to wystraczyłoby pójśc do technikum mechanicznego :) a nie na studia na transport :) Najlepiej to znajdź sobie w necie uczelnie z tym kierunkiem, są one najczęściej na Politechnikach i zobacz, jakich przedmiotów tam sie uczy... A dlaczego uważasz, że po transporcie nie można zostac biznesmenem?? Myslę, że szybciej niz po Zarządzaniu..

Gość już to napisano
powtórzę w litanii zbrakło jednego "od mamusiek uchowaj nas Boże"

Gość pewnie prowo a jak nie
to autorko prosze, zobacz oferty pracy ... teraz jez boom na pracownikow logityki/transportu

Gość sdfgdsgddfgds
W jakich smarach babrać się??Co Ty gadasz?? Ja studiuje kierunek Transport i nigdy w żadnych smarach się nie babrałem! I na Tym kierunku nie uczą jak zostać kierowcą !!!!!!- skąd Ty takie brednie bierzesz??

Gość ehhhhhe
powiedz mu żeby se lepiej na dziwki poszedł a nie na transport

Gość ze tez nikt nie zauwazyl
ze to prowkokacja. dalabym 2/10 ale ze tu wszyscy lykneli jak pelikany to dam 5:D

Gość gbbvcbcvbcbvcvb
To nie jest nawet prowokacja to oczywista szydera,trzeba być głąbem by się nabrać:D

Gość bumcykcyktralalala
to chyba prowo, transport i mechanika to dobre kierunki, nie to co milionowy absolwent marketingu :O

Hahaha, na transporcie uczą się na kierowców...dobre.

Gość ojfknjb
ja mam podobny problem ale z corka a nie z synem...corka konczy LO i sie jej pytam na co chce isc a ona do mnie wypalila ze na...MECHATRONIKE!!! i bedzie jedyna dziewczyna pewnie na roku :( no ale jej wybor,szanuje to.

Gość do gbbvcbcvbcbvcvb
podejrzewam, że autor prowokacji ostro szydzi ze zwolenników śmieciowych kierunków humanistyczno-ekonomicznych i takich właśnie mamusiek po zawodówkach które goowno wiedzą o dzisiejszym szkolnictwie :D

Gość tak se czytam te bzdury
No na pewno nei zostanie po tym kierunku astronauta:D heheeheheheh Chociaz kto wie:P