Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu Ewa

Mój syn wybiera beznadziejny kierunek studiów!

Polecane posty

Gość DonVare
odwalic sie od ekonomii!(nie mylic z zarządzaniem)

Gość DonVare
powaznie pisze.... cytat: "śmieciowych kierunków humanistyczno-ekonomicznych" Ludziom z nizszym darem do matematyki,nauk ścicsłych bedzie nie wcale tak lekko na czystej ekonomii.Analiza,algebra,podstawy matematyki dyskretnej i rachunek prawdopodobienstwa,statystyka na IiE jeszcze więcej statytyki.matematyka ogólnie to chleb powszedni,więc z tym zestawieniem "humanistycznym" i "ekonomia" bym nie przesadzał.

Gość gusio
matma nie taka trudna, ekonomia wcale nie taka trudna, transport to lipny kierunek , tam idą Ci co nie dostali się gdzie indziej

Gość witam wieczorem
tak to juz jest z doroslymi dziecmi, ze dokonuja wlasnych wyborow. Oby tylko wlasciwych. Czasami sie noz w kieszeni otwiera kiedy slucham swoich doroslych latorosli. No cozjest tak jak ktos wczesniej napisal ich zycie. Nic dodac nic ujac.

Gość boczek999
Niech pani usiądzie z synem i przejrzy stronę www.kierunki.net/lupa. Kierunki pod lupą to dokładne opisy tego jak się studiuje na konkretnym kierunku na konkretnej uczelni.Może akurat coś się synowi odmieni i znajdzie coś ciekawszego . Jest tu mnóstwo różnych kierunków więc na pewno jest szansa że dojdziecie do porozumienia :D

Gość marcinek995
Inne ciekawe kierunki studiów znajdziecie tutaj : www.kierunki.net/wybor-kierunku-studiow Serdecznie polecam jest to najlepsza strona która pomaga wybrać świadomie studia pod swoje umiejętności

Gość Denis234567887654356
niech p******i studia, i tak nie znajdzie pracy. pewnie skonczy w tesco za 1600 netto lub makdonaldzie za 1900 w polsce nie ma pracy to na c**j komu studia

Gość aniamadzik
Po transporcie jest się specjalistą logistycznym. A tak ogólnie - studia to strata czasu. Skończyłam technikum, a teraz zabrałam się za szkolenia kosmetyczne, zamierzam koło października rozpocząć pracę, bez straty czasu na studium czy studia.

Gość gość
mój mąż skończył mechanik i budowę maszyn i teraz jest ns stanowisku kierowniczym i zarabia naprawdę fajne pieniądze. nie znasz specyfiki tych kierunków więc nie gadaj na syna bo on się lepiej orientuje od ciebie.

Gość anusek from thailand
Każdy mysli ze po studiach bedzie praca. Nie ma pracy fizycznej... A po studiach? Tylko jednostki wybitne odnosza kariery takie sa realnia niezaleznie od wyksztalcenia.W pozostlych przypadkach studia znacza tyle co szkola srednia

Gość gość
Jak mialo sie studia w latach 90 dobry kierunek jak zagraniczne firmy zaczely powstawac w polszy to na wyciagniecie reki wtedy byla praca bardzo dobrze platna.Kiedys pamietam jak bylem na cmentarzu widzialem jakis stary grob i nanim imie i nazwisko ale przed nimi tytul : Inz. Haha tak pomyslalem jakby przeciez kazdy seo tytulowan na nagrobku to co druga plyta byla by inzynier czy magister :D. W koncu moda na studiowanie

Gość ulanat
ania - tylko że szkolenia pod tą branżę to trochę zbyt mało. Oczekiwania w salonach są coraz większe, i wydaje mi się, że studia i poznana tam teoria to całkowite minimum - ale pozostawiam to twojej ocenie,

Gość aniamadzik
Znajoma tak przyjmowała do pracy. W tym momencie liczą się kwalifikacje, wszyscy wiedzą jak wyglądają studia. Owszem, istnieją kierunki na których rzeczywiście uczą, ale jak dla mnie jest to niewielki procent wszystkich kierunków.

Gość karolinabarczyk
Ja zaczynam szkolenia kosmetyczne, nie idę na studia. Jestem po technikum. Zamierzam kilka miesięcy poświęcić na odpowiednie przygotowanie się do pracy, szkolenia i wtedy dopiero będę jej szukała. Myślę, że plan jest dobry - teraz szansę na pracę mają wyłącznie specjaliści.

Gość gość
moj syn zaczął informatykę. byl w polowie studiow i przerwal bo dostal dobra prace. mowi, że teraz nikt nie pyta o papierek tylko o umieję tności. czyli reklamy marketing to dla wszystkich nawet bez papierka. studia techniczne są o wiele lepsze. znajdzie prace nawet za granica bez mrugniecia okiem , no moze nie na wysokim stanowisku.

Gość karolinabarczyk
Kiedy słyszę, że ktoś znajdzie pracę bez mrugnięcia okiem to mnie... W jakich czasach wy żyjecie? Wychodzicie z domów? Nikt teraz nie dostaje pracy za mrugnięcie okiem, niezależnie od tego, jakie posiada kwalifikacje!

Gość martakarpacz
Pracę mrugnięciem oka dostają tylko te osoby, które mogą porządne portfolio i doświadczenie. Wszyscy pozostali nie mają na coś takiego szans. Tak więc jeśli jesteś specjalistą, znasz języki, jesteś wygadany i zorganizowany to zapewniam, że pracę znajdziesz, ale nie znajdzie jej leszcz po studiach...

Gość tjaaa marketing
autorko ale masz pusto w tym lbie. ci po marketingu i reklamy roboty nie maja. transport i spedycja to jest przyszlosc. kobieto to nie lata 70 ze masz 3 samochody na ulicy.

Gość guanabanana
Kierunki syn wybrał dobre. Tylko nie bardzo rozumiem po co chce wyjechać. Matki może nie być stać utrzymać dziecko w innym mieście. Jak mu się marzy wyjazd to do roboty i na zaoczne!

Gość gość
Twój syn ma prawo wybrać studia jakie uważa za stosowne.Nie powinnaś narzucać chłopakowi jaki ma wybrać kierunek .Rozbawiłaś mnie ty Marketing i zarządzanie:D:D Prawie każdy wybiera na ten kierunek:D O pracy mogą tylko pomarzyć.Znam kilka osób które do tej pory szukają zatrudnienia.Dziwi mnie dlaczego chce wyjechać? Może podejmie pracę i zacznie studia zaocznie?

Gość martakarpacz
Pracę mają ci, którzy dbają o kwalifikacje, a nie osoby po wybranych kierunkach. Niby zrobiłam tylko szkolenia kosmetyczne w new nails, a pracę mam. Koleżanki po kosmetologii siedzą na bezrobociu. Studia produkują ludzi, którzy nigdy nie powinni na nie trafić, i to jest główna bolączka.

Gość gość
kierunek z przyszloscia ma syn glowe na karku glupia babo zrobi jeszcze logistyke i bedzie panem zarobi ok 10/15tys jak bedzie mial dobre kontakty zagranica

Gość gość
Zauważcie , że to jest post z lutego 2011 roku:D Ten chłopczyk jest już w połowie studiów i przekonywanie jego mamy o słuszności kierunku jest nieco spóźnione...:D

Gość gość
do autorki: mam 25 lat,moja kolezanka z klasy jest po pedagogice i sprzedaje gazety w kiosku, ja jestem po studium policealnym - kierunek właśnie transport i mam ponad 2 lata doświadczenia w pracy w zawodzie tj. jako spedytor w duzej firmie znanej w całej europie. Poza tym co miesiac mam kilka propozycji od head hunterów. Oczywiście oprócz studium mam mnóstwo szkoleń ukończonych i Certyfikat Kompetencji Zawodowych. Obecnie pracuje jako kierownik ds transportu. Mój mąż jest również skończył transport, od razu po studiach dostał pracę w zawodzie w jednym z oddziałów dużego operatora logistycznego. Potem w Anglii również pracował w zawodzie. Zarobki oczywiście też zdecydowanie lepsze niż średnia w naszym regionie. Syn wybrał bardzo dobrze, no chyba, że chcesz żeby siedział na zasiłku albo wykładał chemię w tesco.... podsumowując: transport to bardzo dobry kierunek studiów, w połączeniu ze znajomością języków obcych - pracę w zawodzie można znaleźć w całej europie. Transport - jako gałąź gospodarki jest najbardziej rozwinięty w Polsce sposrod wszystkich krajow UE.

Gość martakarpacz
Po każdym kierunku studiów można zarabiać bardzo dobre pieniądze, trzeba tylko chcieć. Mam za sobą jedynie technikum, uczyłam się ponadto w new nails, zawodowe szkolenia kosmetyczne. Zarabiam jako kosmetyczka więcej niż wszystkie moje koleżanki po studiach. I gdzie był sens tych studiów?

Daj mu spokój, kobieto i pozwól żyć! To jest jego życie i lepiej, by miał wybrany przez siebie zawód niż potem pretensje, że musi mieć pracę, której nie lubi, bo matka mu wcisnęła studia.

Gość gość
projekt...............szkoda pisac