Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu Ewa

Mój syn wybiera beznadziejny kierunek studiów!

Polecane posty

Gość gość
To musi byc prowo :D:D:D Innej opcji nie ma

mam nadzieje, że prowo, jak nie... Ale jesteś głupiaa autorko!!!!!!!!!! TRANSPORT I MECHANIKA TO BARDZO DOBRE STUDIA!!!! A MARKETING WLASNIE DO D**Y ZA dużo juz jest ludzi po zarządzaniu itd. Poczytaj troche o transporcie i mechanice i zobacz kim można po tym by. TRANSPORT czyli nie jazda tirem czy kierowca tylko np. logistyk w firmie, spedytor, kierownik, i na dzień dobry z 4000zł (!) a po mechanice jeszcze lepiej, praca w każdym przemysle/firmie. Mechanik czyli budowlaniec, liczenie np. obciążenia dopuszczalnego przy budowie mostu. A po zarządzaniu może iść do biura za 1500... POCZYTAJ AUTORKO! I MOWIĘ TO JAKO ABSOLWENTKA MECHANIKI I ZARZĄDZANIA JEDNOCZEŚNIE.

Gość gość
widać jaka autorka tematu jest ograniczona skoro twierdzi, że będąc inżynierem transportu można być kierowcąHAHAHAHHAH przepraszam, ale taka je

Gość rrrrrrrrrrr
widać jaka autorka tematu jest ograniczona skoro twierdzi, że będąc inżynierem transportu można być kierowcąHAHAHAHHAH przepraszam, ale taka jest moja reakcja. Kobieto ze wsi poczytaj sobie,kim można być po transporcie mozna najwyzej USTAWIAĆ takich frajerów po marketingu;]

Gość gość
Od 10 lat zajmuję się reklamą. Boże co za gówniana robota już mi to normalnie bokiem wychodzi. Od roku kombinuję jak się z tego wykręcić.

Gość gość
To jego wybór, a nie mamuni.

Gość gość
Prowokacja jak nic, mechanika to jedne z najtrudniejszych studiów... mało kto daje rade skończyć, a jak da to bezrobotny nie chodzi i głodny tez nie. A do wszystkich mamusie wybierających za dzieci co mają robić : "pieprz cie się!". Ja byłam głupim dzieckiem, które nie chciało postawić na swoim bo za bardzo mi było wszystko jedno... byle matka dala spokój. Nie poszłam do gimnazjum plastycznego, bo mamuśka stwierdziła że tam pewnie nie kładą nacisku na ważne przedmioty i pójdę potem do byłej kiej średniej - orłem nigdy nie byłam, najlepsza szkoła w mieście i tak mi nie groziła... no ale ustąpiłam. Po gimnazjum chciałam iść do technikum budowlanego, ciekawi mnie to... ale mój wybór nie spotkał się z aprobatą wiec dla świętego spokoju przytaknelam mamusi i poszłam do LO. Studia? No pomyślałam że tu mogę popłynąć, kulturoznawstwo. Ale gdzież!!! Mama juz miała gotowa riposte... administracja. Odbębnilam te studia, Odbębnilam staż, pracę pisałam i tak robotach budowlanych (nie bacząc juz na grymasy rodzicielki), potem uciekam pracować w całkiem fajnej branży, związanej powiedzmy z rozrywką... od kilku miesięcy jestem szarym pracownikiem biurowym, za 1300zl netto i rozmyślam raz na jakiś czas, otym, co by było gdybym umiała się choć raz postawić:)

Gość gość
Ty jesteś glupia?? Po studiach mechanika nie robi się tego, co po zawodowce haha sama pewnie jesteś pp tym swoim marketingu :D

Gość gość
Taaak dalej karmcie trolla

Gość gość
To niech idzie na pielęgniarstwo tak jak moja córka podciera d**y w szpitalu i zarabia 1200 zł najniższa krajowa. A mój syn ma taki kierunek jak twój syn i zarabia parę tysięcy.

Gość gość
Moja córka poszła na psychologię na uczelnię www.ignatianum.edu.pl w Krakowie. Chce potem zostać psychologiem dziecięcym i ten pomysł całkiem mi się podoba

Gość MajkiP
świetny kierunek! ostatnio zrobiłem nawet po przeprowadzce do Krakowa szakolenie w OES na B+E i działam na rynku bez problemów. Zawsze jest zapotrzeowanie na osoby z takim wykształceniem

Gość gość
no tak kierowców szukają, teraz czytałam ze w Krk też i instruktorów nowych chcą, a o budowlanej branży nie wspomnę, tam warto szukać. Trzeba zrobić kursy troche zainwestować, ale to później sie i tak zwróci nam

Gość gość
To jego decyzja. Najgorsze co można zrobić, to iść na jakieś studia na siłę, na kierunek wybrany przez rodziców. Jeśli mam polecać coś konkretnego, to na pewno tą uczelnię - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ Wprowadzą kilka kierunków, ale wszystko na naprawdę wysokim poziomie. Nie jest to uczelnia, na której tracicie czas, idziecie dla papierka - idziecie dla wiedzy i zdecydowanie was polecam.

Gość certyfikat

KURSY NIE SĄ OBOWIĄZKOWE, a na dodatek kosztują kupe kasy

Witam

Mamy najnowszy zestaw 1679 pytań testowych wraz z odpowiedziami pozwalający przygotować się przewoźnikom do egzaminu na certyfikat kompetencji zawodowych w Instytucie Transportu Samochodowego (przewóz osob i rzeczy).

W skład zestawu wchodzi plik (PDF) z pytaniami i udzielonymi poprawnymi  odpowiedziami z zakresu:
-prawa cywilnego,
-handlowego,
-prawa pracy i zagadnień socjalnych,
-zagadnień podatkowych (PIT, CIT, VAT, akcyza, podatki lokalne, podatek od środków transportu, podatek od nieruchomości i inne),
-organizacji i zarządzania przedsiębiorstwem,
-dostępu do zawodu przewoźnika i do rynku krajowego transportu drogowego osób i rzeczy,
- prawa celnego i dewizowego
- prawa międzynarodowego dot. transportu osób i rzeczy,
-bezpieczeństwa ruchu i standardów technicznych pojazdów przeznaczonych do transportu osób i rzeczy.

Do testów dodajemy symulator bez żadnych ograniczeń. W zależności od udzielonej odpowiedzi wyświetla się informacja: odpowiedź dobra, zła lub brak odpowiedzi. Na końcu każdego bloku tematycznego następuje podsumowanie poprawności udzielonych odpowiedzi. Dzięki ćwiczeniom przeprowadzanym przy pomocy tego sprawdzającego testu Twoje szanse na zaliczenie egzaminu niezmiernie wzrosną!

Oprócz tego w zestawie jest 50 rozwiązanych zadań problemowych gratis, które
obejmują zagadnienia związane z obliczaniem: kosztów, przychodów, zysku i
podatku dochodowego, płac i obciążeń na ubezpieczenia społeczne oraz pracy w
godzinach nadliczbowych, budowania rozkładów jazdy, prędkości
eksploatacyjnej i czasu pracy kierowcy.

Pytania opracowane przez szereg osób z branży

Kontakt:
testynaprzewoznika@onet.pl
gg 12306090
tel 664 613 678

ZAPRASZAM NA STRONY:

100% POZYTYWNYCH OPINII !!!