Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bliźniaczka3459

BLIZNY na twarzy po usunięciu pieprzyków

Polecane posty

Gość bliźniaczka3459

Witam, mam trzy blizny na policzku (średnice to ok. 0,5-0,7 cm każda). W tym miejscu były pieprzyki, jednak usunęłam je laserowo, strupek odpadł i niestety zostały blizny . Na początku były jasne, lecz z czasem (po roku) zciemniały. W lecie smarowałam je kremem z filtrem 50, kilka razy byłam na solarium w zimie i też używałam filtra. Jednak mimo to nie zawsze w lecie się chce paradować z grubą warstwą kremu z filtrem na twarzy :( więc zwyczajnie blizny niejednokrotnie były narażone na promienie słoneczne, ukryte jedynie pod warstwą korektora i pudru. Niedawno (w grudniu) byłam po raz kolejny u klinice i lekarka zrobiła kolejny laserowy zabieg na nich, tak jakby je ponowiła: Płaski strupek, odpadnięcie i znów to samo. Jednak już nie były po wygojeniu tak jaśniutkie jak za pierwszym razem, gdy usuwałam pieprzyki. Prosze pomóżcie mi bo już nawet pod grubą warstwą pudru je widać :( boję się, że zacznę żałować usunięcie tych okropnych pieprzyków, bo jeśli mi te blizny jeszze bardziej zciemnieją to będzie wyglądać komicznie - ni to pieprzyk ni to blizna! Czy jest możliwe że te blizny znikną całkowicie? Słyszałam o maściach na blizny ale lekarka mi powiedziała że to nic mi nie da ;( Są jakieś inne zabiegi specjalne na blizny? Peelingi? Koszta już nie grają roli - chcę sie pozbyć tych cholernych blizn!

Gość jejkujejku.....
Chirurg. Mi pieprzyki usunął chirurg i to nie plastyczny, tylko normalny z poradni onkologicznej. Nie ma śladu.

Gość bliźniaczka3459
tak tylko moje pieprzyki były dość duże, zrobił się płaski strupek (jak po zacięciu maszynką), następnie odpadł i pozostała blizna odradzano mi chirurga i to w dodatku z poradni, gdyż nie robi on tego precyzyjnie i zostają większe i głębsze blizny, a lasek usuwa tylko przebarwienie, więcej skóry nie naruszy

Gość bliźniaczka3459
a bałam się iść do chirugra głównie dlatego że to jednak TWARZ a nie plecy czy noga.

Gość współczuję.
One są tak bardzo widoczne naprawdę czy może tylko według ciebie? Ja też miałam usuwany pieprzyk, mam bliznę, ok. 0.4 cm ale wolę ja niż pieprzyk.

Gość bliźniaczka3459
tak są BARDZO widoczne i nie przesadzam, na prawdę :( żałuję że nie usunęłam najpierw jednego i nie zobaczyłam jak to potem wygląda :( i żałuję że nie sprawdziłam jak to wygląda po usunięciu chirurgicznym :( ale byłam w prywatnej klinice i widocznie kasa im zapachniała bo namówiła mnie pani doktor na usunięcie 3 od razu. i się niepotrzebnie zgodziłam :( a jeśli usunęłabym teraz te blizny chirurgicznie? wolałąbym cieniutką kreseczkę niż okrągłe ciemne blizny wielkośći pieprzyków. do kogo się zgłosić, chirurga czy onkologa? powinnam iść do lekarza rodzinnego najpierw po skierowanie? pomóżcie :(

Gość dziwny jest taki świat
Dziwne, że blizny są ciemne. Mam usunięte znamiona i pieprzyki z twarzy, pleców i szyi. Mimo, że na szyi mi siętrochębabrało i mam bliznę długości 1,3 cm i szerokości 0,8 cm to jest ona jasna, po pół roku dopasowuje sięjuż odcieniem do skóry. Może zaszkodziłaś sobie nakładaniem pudru? Ja latem Usuwane miałam na koniec lipca) wogóle unikałam słońca, jakoś to przeżyłam i teraz tych na twarzy ie widać zupełnie, na szyi też sięjuż niewiele odróżnia, na plecach mam lekką wypukłość ale tam znamiębyło o pow ok 2 cm Usuwałam u dermatologa laserem. Może masz taką skóę defektową? Wtedy po każdym zabiegu cięcia czy wypalania będziesz miała widoczne ślady. Taka Twoja uroda.

Usuwałam 2 pieprzyki na twarzy tydzien temu.Chirurgicznie, cięcie i szwy.Dzisiaj mi je wyjęli, smaruję już contractubexem, zobaczymy jak to będzie wyglądało za kilka tygodni...

Gość p.s
Ja nie cały miesiąc temu usunęlam malutkiego z twarzy , co prawda minął jeszcze miesiąc smaruje cały czas maścią Dermablizn czy coś takiego i dodatkowo liściem jakiegoś kwiatuu ale nie powiem jaki bo nie znam dostalam tylko liście ;) narazie widze w niektórych miejscach przeniki już normalnej zdrowej skóry jest to mała kropeczka ale jednak nie jest taka płaściutka do końca no i co prawda pozbywałam się tego z myślą , że nie będzie ani śladu lecz podobno blizna dojrzewa 12 miesięcy więc chyba musze poczekać :) macie jakieś rady żeby szybciej to zniknęło ?