Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojesieomalenstwo

twardy brzuch w ciazy i fenoterol :(

Polecane posty

Gość bojesieomalenstwo

dostalam przykazanie od lekarz lykac te okropne tabletki, ktore jak pisze w ulotce przyspieszaja prace serca dziecka i moga zaburzac jego metabolizm :( wszystko przez twardy brzuch... tylko ze ja tak mialam od poczatku ciazy... czy to zly objaw? lekarz powiedzial ze nie mam sie przjmowac, ale te tabletki... czy sa tu mamy z twardymi brzuchami?

Gość ja mam tak od poczatku ciazy..
teraz jestem w 25 tc. nawet lezalam z tego powodu 2 tyg w szpitalu na obserwacji. lekarze tam byli zgodni ze jezeli nie skraca sie szyjka to jest ok. tylko trzeba ja kontrolowac... pytalam sie o ten lek to powiedzieli ze on dziala tylko kilka dni i daja pacjentka w zaawansowanej ciazy no i jest jednak szkodliwy.. potem moj lekarz prowadzacy powiedzial ze faktycznie jest skuteczny ale szkodliwy i tylko lekarze starej szkoly go jeszcze przepisuja... ale skoro przepisal ci go lekarz to bierz zebys potem nie pluła sobie w brode ze nie posluchalas.. ale dla pewnosci idz do innego lekarza na konultacje - najlepiej takiego ktory caly czas sie doksztalca, jezdzi na sympozja i jest na biezaca z wiedza medyczna.. a w ktorym tyg jestes?

Gość ja mam tak od poczatku ciazy..
a z lekow to bierze sie luteine, no-spe w razie koniecznosci i magnez.

Gość bojesieomalenstwo
29... chodze do dobrego lekarza wlasnie... przynajmniej taki sie wydaje, wybierajac go sugerowalam sie wieloma czynnikami... teraz przedewszystkim boje sie o malenstwo :( nie przyszloby mi do glowy ze twardy brzuch to moze byc cos zlego... oby wytrwac jak najdluzej...jeszcze przeciez 3mce...

Gość bojesieomalenstwo
luteine bralam i juz odstawilam, magnez caly czas

Gość bojesieomalenstwo
juz nie wiem co myslec... poki co bede zazywac, skoro tak mi przepisal moj lekarz...

Gość najpierw idz na konsultacje.
fenoterolu nie wolno odstawic - trzeba brac do chyba 36 tc.

Gość moja znajoma pamiętam
brała fenoterol, ale później musiała brać staweran po pół godz od przyjęcia fenoterolu.

Gość bojesieomalenstwo
no nic musze poki co zazywac... moze ktoras z was jeszcze miala twardy brzuch w ciazy???

ja brałam cordafen i coś na swoje serducho bo miałam bardzo wysoki puls ;) 1 twardnienia miałam w 13 tygodniu kolejne w 15-16 i od 19 codziennie mi towarzyszyły,w 28 wylądowałam w szpitalu z rozwarciem i skurczami,leżałam 2,5 tygodnia i mnie wypisano do domu ze wskazaniem odpoczynku,nic nie noszenia itp.czyli miałam sie obijać,urodziłam w 40tc :)

Ja biorę fenoterol od 28 tc. Jak każdy lek nie pozostaję obojetny dla organizmu, ale trzeba wybrać mniejsze zło. U mnie brzuch twardniał za często i zaczęła skracać się szyjka - stąd zalecenia lekarza. Jeśli nie jesteś pewna, idź na konsultację do innego specjalisty.