Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elementarna

Warto zakończyc przyjaźń?

Polecane posty

Gość elementarna

Mam przyjaciolke z ktora przyjaznie sie prawie 4 lata z dluga przerwa, znam ja odkad pamietam od najmlodszych lat... kiedys widywalam sie z nia czesto duzo pisalam.. teraz ma chlopaka to nie ma czasu.. stwarza sytuacje tylko takie gdzie jesteśmy ona jej chlopak ja i jakis przychlast.. oczekuje ode mnie zebym znalazla sobie chlopaka zebysmy się wszyscy widywali we 4, ale dla mnie to nie jest takie banalne zeby kogos znalezc... ona ciagle nie ma czasu. Ja toleruje jej chlopaka i że z nim się widzi codzien, ale to nie ja z nim jestem zeby on byl zawsze tam gdzie ja, tylko dlatego że ja chcę z nią porozmawiać na krępujące mnie przy obcych tematy...spotkanie z nią na osobności raz w tygodniu zupełnie by mi starczyło. Rozmawiałam z jej chlopakiem mowil ze to rozumie doskonale, ale on nie chce się do tego mieszać.. mowilam jej ze to koniec to wszczyna jakas gadke zaczyna mi wypominac moje inne kolezanki, ktore w przeciwienstwie do niej mają dla mnie czas, ale nie są dla mnie tak ważne jak ona. Obiecuje i nic z tym nie robi... Pytanie moje jest takie: Czy warto dalej ciągnąć tę przyjaźń?? Kocham ją, ale wolę żeby zabolało raz a dobrze niż miałabym męczyć siebie i ją..

Gość Morze Ciche
Mysle, ze to rozsadne rozwiazanie. Nawet jezeli ta sytuacja rozwiazalby sie sama (np. zerwaliby ze soba) to zawsze bedziesz miala do niej ukryty zal.

Gość ja jako kobieta
to mówię że kobiety są głupie i naiwne żeby tak sie uzalezniac od faceta. Bezsens.

Dziękuję, że mnie w tym utwierdziłyscie.. :] znając ją zacznie okręcać dlaczego to ona czasu nie miała, zacznie walic glupie opisy a potem wypisywac... oddałam jej wieczory z chłopakiem a mnie miała po popoludniu i to raz w tygodniu, ale jeszcze jej nie pasowało, zwalała wine na chlopaka ze niby sie wkurza za ten dzien bez niej.. bzdura a teraz THE END! :)

ja jako kobieta... potwierdzam Twoje zdanie... ja nigdy nie zamieniłam i nie zamieniłabym czasu dla mojej przyjaciółki na czas chłopaka, bo są dla mnie jednakowo ważni i da się to pogodzić :)