Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brązowe plamienia w ciąży

dziewczyny pomózcie proszę.!!!!!

Polecane posty

Dziewczyny.!!!proszę o radę może któraś spotkała sie z takim czymś.????? Ostatnia @ 25 stycznia i nastepne krwawienie zaledwie 2 dniowe w połowie lutego.A od paru dni plamię na brrązowo.!!!więc kupiłam test i wyszedł pozytywny jestem w szoku tyle tu nie składni.!!Wizyte miałam wczoraj lekarz nie miał dobrego sprzętu więc idę prywatnie jutro.!dziwby lekarz,że poprzez badanie ginekologiczne nie stwierdził ciązy ale być może za wczesna... To nie jest prowokacja wiem,że to dziwne tak szybko to sie dzieje ale mam nieleguralne miesiączki i kurczę niewiem co jest grane....Czy któras z was tak miała.??????Proszę o rady..

jezeli to tylko brazowe plamienia tonie musisz sie martwic jezeli tylko krew sie pojawi to do lekarza

ale to brąz mieszany z krwią taki dziwny jakiś..

ja miałam podobną sytuację...niestety ciążą się nie utrzymała...test był pozytywny ale tak naprawdę ciąży już nie było...wynik testu wskzał mi ciąże poniewaz jeszcze hormony były silne...przynajmniej tak mi lekarz mówił. Zrób bthcg z krwi

być moze wszystko jest ok...moze usg nie pokaze jeszcze ciąży...chociaż??? tak naprawdę ostatnia miesiączkę miałaś ile tygodni temu???

no miesiączke miałam ok 4 tyg temu dlatego takie dziwne to dla mnie.! kurczę dziwne to ogólnie strasznie żle się czuje jestem bardzo osłabiona a bólów brzucha przy tym nie mam.Kurczę dziwne jest to,że miałam te krwawienia w połowie lutego nawet lekarz wczoraj powiedział,że nie za bardzo wie co jest grane...no cóż zobaczymy jutro co wyniknie z tego..tak czy siak dziękuje za wypowiedzi..

te plamienia to czasami takie czarne są wręcz..

Gość ja tylko
Jeśli miesiączkę miałaś około 4 tyg. temu, to lekarz wczoraj musiałby zobaczyć na USG choćby pęcherzyk ciążowy! Niekoniecznie zarodek, bo ten może pojawić się w 6tc a nawet 8tc. Jeśli lekarz nie widział pęcherzyka ciążowego, a Ty miałaś jak wspomniałaś jakieś 2 dniowe krwawienie, to przypuszczalnie poroniłaś. To jest ciąża biochemiczna, bardzo często tak się dzieje, że zanim kobieta zrobi test i dowie się o ciąży, dzieją się takie niestety rzeczy. Test może wyjść pozytywny z powodu hormonów których stan nadal utrzymuje się w Twoim organizmie. Niestety krwawienie i plamienia, jak i to że dr nic nie widzial na USG nie wróżą niczego dobrego. Ale to nie koniec świata.

powiem tak... leż jak najwiecej, moze to ciążą. Jak masz mozliwość zrób bthcg z krwi

tylko ze lekarz nie robił mi usg.!!!!jutro bedę miała dopiero.!!!a dziś to tylko przez badanie"ręczne"że tak powiem mnie badał i sam stwierdził,że nie jest pewien..kurczę ja się boje,że to nawet starsza ciąża skoro krwawiłam 2 tyg temu jakoś dziwnie i te nieregularne @...a test wyszedł odrazu dwie grube krechy..kurcze nie moge doczekac sie jutra no masakra jakaś mój organizm szaleje,że szok.

Gość ja tylko
A to zmienia postać rzeczy, swoją drogą to nie lekarz tylko jakiś przymuł, w takim wypadku kiedy test wykazał Ci dwie kreski, a masz plamienia, to jego obowiązkiem jest zrobić USG, nigdy nie chodź do tego lekarza. No cóż, skoro masz mocne dwie kreski i plamisz, to ja nie widzę powodu dla którego miałabyś czekać do jutra. Możesz być w ciąży, a ciąża powoli się ulatnia, więc siedzenie w domu nic Ci nie da. Jak najprędzej powinnaś udać się do na izbę szpitalną. Szpital, szpital i jeszcze raz szpital - jeśli plamienia nie ustają.

no to jak test wyszedł odrazu to na bank ciążą...tylko teraz trzymaj kciuki aby wszystko było ok. A ta@ w styczniu była normalna!!!! czy tez tylko jakies plamienia

myslicie,że jezeli robiłam test i wyszły dwie grube krechy to nadal jestem w ciąży czy hormon Hcg po prostu się utrzymuje//??kurczę jestem załamana.!juz dzwoniłam jadę do gina na 18 dziś dam znac co i jak.!no nie wierzę jakas paranoja jest no..

najwyżej lekarz da mi skierowanie bo wiecie bez skierowania iśc w dodatku w terminie spodziewanej @ troche to dziwne...jeżeli cos to dzisiaj dostane skierowanie najwyżej. A tamten nie ma sprzętu bo niestety z małej miejscowości jestem i usg jest raz w tygodniu w przychodni.Dlatego nie zrobił usg.

autorko - jesli piszesz ze ostatnia miesiaczka byla pod koniec stycznia, a potem w polowie lutego 2 dniowe plamienie, to mogło byc tzw plamienie implementacyjne (z powodu zagniezdzania sie jaja). Teraz jak masz plamienia, to nie najpeiej, moze to swiadzcyc o poronieniu samoistnym :( idz do lekarza jak najpredzej na usg!

też tak myslałam,że to może implantacyjne krwawienie ale kurczę to byc może owulację miałam wczesniej bo po tabletakach anty 1 miesiac dlatego tak pewnie.Juz sie nie moge doczekac wizyty siedze jak na szpilkach.No szok.!

daj znac po koniecznie :) jesli plamisz a zobaczy na usg pecherzyk to da ci cs na podtrzymanie, duphaston lub luteine, i jesli nie bedzie widac zarodka jeszcze (bo to wczesna ciaza), przed jakims 6-7 tyg, to kaze ci przyjsc ponownie za jakis czas, wlasnie gdy juz bedzieok 6 tyg gdy widac zarodek. Jesli z kolei mimo lekow podtrzymujacych dostaniesz mocnego krwawienia, to raczej poronienie :(

No cóż juz po wizycie.Usg nie wykazało żadnego pęcherzyka ciążowego po prostu nic "tam"nie ma a raczej nikogo... Lekarz powiedział,że testy ciążowe mogą pokazywać ciąże nawet do 2 miesięcy po poronieniu,.!!!szok.!!! Dziękuję osobom wyżej za pomocne komentarze.Pozdrawiam.

Ja miałam brązowe plamienia z domieszka krwi i okazalo sie że ciąza obumarla ;( na twoim miejscu pedziłam bym juz do szpitala

Gość ja tylko
Kochana nie martw się, to się niestety barrrdzo często zdarza, tyle że wiele dziewczyn nie jest tego świadomych, bo nie robią testów ciążowych, a plamienie uznają za miesiączkę która trochę zmieniła się, bo przecież róznie bywa.

dokładnie tak jak piszesz.Z tym,że ja bałam się tego że może to jednak późniejsza ciąża itp.Poza tym nigdy nie spotkałam się z krwawieniem implantacyjnym a tu takowe miałam 2 tyg temu.!a mam już dziecko widać że kazda ciąża przebiega inaczej...No cóż wiele kobiet zachodzi w ciąże potem @ sie spóźnia i wtedy pojawia się spóżniona @ to można nazwać wcześniutkim poronieniem.Wiele a le to wiele kobiet nie wie i się tak naprawdę nie dowie jak to było z nimi... Zapłodnienie i wytwarzanie hormonu hcg nie równa sie zagnieżdzeniu niestety...Pozdrawiam kobietki.

przykro mi bardzo :( ja miesiac temu przeszlam poronienie samoistne... nie doszlo do zagniezdzenia u mnie, tak jak mowisz :( trzymaj sie, pozdrawiam cieplo!