Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BabyJane

Chciałabym wyjechać za granicę.

Polecane posty

Uczę się w liceum i bardzo chciałabym wyjechać do anglii. Zastanawiam się tylko czy lepiej wyjechać i studiować tam czy studiować w polsce i dopiero później wyjechać. Martwi mnie też sprawa pracy o ile zdecydowałabym się wyjechać na studia za granicę.

wszystko tak naprawdę zależy od ciebie :) musisz to przemyśleć, przeanalizować swój język, czy dasz radę za granicami Polski oraz jakie kierunek studiów chodzi ci po głowie? studiowanie za granicą jest na pewno kuszące, ale i jednocześnie trudniejsze. też się kiedyś wahałam, ale postawiłam na rodzimy kraj. obecnie jestem na wymianie z erazmusa i jak na razie niczego nie żałuję :)

Gość )))))))))
Studiowanie za granica jest latwiejsze niz w Polsce, zwlaszcza w Anglii. Trudne jest przystosowanie sie do nowych realiow, do innej od polskiej mentalnsci. Trudno jest nie dac sie wciagnac w glupia prace bez perspektyw ale nie jest niemozliwe. Powodzenia w podjeciu wlasciwej dla ciebie decyzji.

nie wiem jak jest w Anglii, ale nie powiedziałabym, że studiowanie w Niemczech czy Austrii jest łatwiejsze niż w Polsce.

To zależy od stopnia poznania języka. Jeśli mówisz płynnie i wszystko rozumiesz to jedź i studiuj co chcesz w Anglii. Jeśli masz problemy to lepiej w Polsce

Gość ale ajki jest sens studiowac
w poslce i potem wyjechac do anglii. przeciez w anglii twoj dyplom z pl bedzie g warty.

Gość fghfhfhfhfhfh
a slyszales o takim czyms jak nostryfikacja dyplomu

Gość ale ajki jest sens studiowac
taaa a wies\z ilu osobom uznaja takiec cos w UK???? szczesciarzom albo takim co to maja zawod gdzie jest bardzo niska konkurencja i po prostu brakuje specjalsitow z angielskim wyksztalceniem.

Gość studia w UK sa drogie
a maja jeszcze podrozec do 9 czy 10 tys rocznie po drugie studiujac full time nie da rady pracowac na pelny etat wiec jest bardzo ciezko sie utrzymac pracujac na part time chyba ze ktos ma bogatych rodzicow co mu beda posylac pieniazki to wtedy mozna sobie studiowac