Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiejaca dietowac?

stosuje diety a tyję

Polecane posty

witajcie mam problem, waże 78kg przy 172cm i zaczyna mnie to wkurzać zaczęłam ograniczać jedzenie, zamiast jeździć do pracy chodzę, a mimo to zamiast chudnąć tyję.. co mogę robić nie tak? mój przykładowy jadłospis: sniadanie: jogurt naturalny i płatki fitnes, kawa z mlekiem II sniadanie: jabłko, banan lub mandarynki ok 12: 2 kromki chrupkiego pieczywa z serkiem z ziołami, wędlina, pomidor lub ogórek lub papryka po 15 obiad: jakas zupa, albo mieso i do tego więcej surówek jak ziemniaków w międzyczasie herbatki ziołowe bez cukru lub woda wieczorem jakaś kanapka czy ktoś mi coś podpowie?

Gość policyjny donosiciel
płatki fitnes to bomba kaloryczna, banan też:D

na co możnaby zamienić banana i płatki? płatki fitnes na otręby? jakie płatki byłyby najlepsze?

- za mało masz ruchu - za duże odstępy pomiedzy posiłkami, lepiej jesc mniej a często

a czy golonkę można zmienić na michę bigosu?

Gość stasiek pytalski
serek z ziolami to tluszcz i chemia.

Gość ghjghm
ćwicz!

Gość ghjghm
przyspiesz swoj metabolizm, ćwicz!

cały czas ćwiczę. mam nową grę na kompa i ćwiczę codziennie po kilka godzin

moim problemem jest duzy brzuch, cwiczyc nie za bardzo lubie, spacery moga byc? wtedy jak dlugo?

Gość stasiek pytalski
posilki odstep od 3-6 godz max 4 posilki dziennie,woda mineralna,2 owoce,jogurt naturalny,wedlina drobiowa,mieso drobiowe,ryby,ryz,ziemniaki,makaron,chleb razowy Kazdy w odpowiednich ilosciach. Dieta do 1000 - 200kcal.Zalezy ile wazysz.Dlugie spacery.

waze 78kg nigdy wcześniej tyle nie wazylam:( czyli musze zrezygnowac z platkow fitnes? bananów? i więcej się ruszać? wiecej nabialu pomoze? czy zaszkodzi? np kefiry? gdybym zaczela jesc?

duży brzuch? masz problemy z hormonami?

kup se te kijki do łażenia i łaż.

nie, nie mam problemu z hormonami ale jak tyję to głównie idzie mi w brzuch i boczki

Gość regewger
zbadaj poziom TSH

te kijki to idotyczne sa:D zawsze skrecam beke z ludzi co z nimi chodzą:D no way nie dam sie na nie namówić:D

te kijki to idotyczne sa zawsze skrecam beke z ludzi co z nimi chodzą no way nie dam sie na nie namówić a widzisz ! być może śmiesznie to wygląda , ale działa na cały organizm. Czas przestać się śmiać:D te kijki to wspaniały pomyśl!

Gość regewger
przy takim odżywianiu powinnaś choć trochę chudnąć, albo co najwyżej nie tyć. Dobrze Ci radzę zbadaj poziom hormonów tarczycy. Stawiam, że masz niedoczynność. Brak hormonu tarczycy spowalnia metabolizm i powoduje właśnie wzrost wagi. Sama odkryłam ten problem jak przy Twoim wzroście ważyłam 80 kg. Miałam na prawdę spore problemy na tym tle, bo niedoczynność mam prawdopodobnie od urodzenia i podczas leczenia przytyłam aż do 94 kg!! Dopiero teraz przy odpowiedniej dawce leku waga nieco ruszyła w dół... jak masz jakieś pytania to pytaj..

Gość sdklfmeklfnksdngkd
Ja "odchudzam" się od stycznia. Noszę ubrania rozmiar mniejsze, mniejszy cellulit, więcej energii a ważę kg więcej niż przed dietą :D Wprowadziłam jedynie więcej ruchu w ciągu dnia, ale takiego żeby porządnie się spocić :D Jem jak jadłam, nie głodzę się ale i też nie napycham do bólu i ... powoli zmieniać garderobę na mniejszą. A ważyć waże tyle samo :D

Gość gugruguruguuuru
stasiek pytalski posilki odstep od 3-6 godz max 4 posilki dziennie,woda mineralna,2 owoce,jogurt naturalny,wedlina drobiowa,mieso drobiowe,ryby,ryz,ziemniaki,makaron,chleb razowy Kazdy w odpowiednich ilosciach. Dieta do 1000 - 200kcal.Zalezy ile wazysz.Dlugie spacery. sorry ale chyba cie pojebało stasiek!! 5 posilków dziennie, male porcje najlepiej odstep czasu 2,5-3 godziny! musisz rozruszać swóje trawienie. nigdy nie rób odtepu wiekszego niz 3 godziny miedzy posiłkami. bardzo wazne jest regularne spozywanie posiłków. zamiast owoców, jak poczujesz głod po ostatnim posiłku- możesz opychac sie kapusta kiszoną. z bananow zrezygnuj, w ogóle z owocami ostrożnie, jak juz tak lubisz to możesz jabłko na drugie sniadanie lub kolację. przykładowe menu dla ciebie: 8.00 Jogurt naturalny, łyzka siemienia lnianego 11.30 jablko, mandarynka 14.00 sałatka z gotowanego kurczaka: szatkujesz kapuste pekińską, dodajesz ogórka, koperku, kukurydzy, brokołów, pieczarkę (wedle uznania), gotowanego kurczaka, sos z oleju (kup jakis zdrowy olej do salatek) lub jogurtu naturalnego. takiej sałatki mozesz zrobic duuuuużo, byleby piers byla jedna mała dobrze poszatkowana 17.00 chrupkie pieczywo+ szyneczka z kurczaka, ogórek 19.00 jedno jajko na patelni+ wiorek masła, pomidor w trakcie takiej diety gwarantuje ci ze nie bedziesz głodna a schudniesz:)

z tą tarczyca to nie wiem.. moze faktycznie powinnam zrobic jakies badania, bo nigdy nic nie wiadomo dzięki za ta przykładową diete;) wracajac do tych platkow to nie mialam pojecia i teraz patrze a tam w 100g ponad 1500 kalorii!:( a te platki to mi znajoma polecila, bo mialy mi pomoc:)

Gość stasiek pytalski
kijki zastapi orbiterk,przynajmniej tak mi sie wydaje.

Gość ghjghm
z tymi kijkami to musisz sie poradzic jakiegos instruktora jak ich uzywac moj chlopak jes wfista i mowi ze ludzie uprawiajacy nording walking czyli te kijki zle ich uzywaja, w ogole bezsensownie