Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawaOna

złoto

Polecane posty

Gość ciekawaOna

Witam Wszystkich. mam pytanie do osób orientujących się w ceni złota. Mam do sprzedanie złoto bransoletkę (żółte złoto mieszane z białym + zielone i białe kamienie) nie mam pojęcia jakie to kamienie. wczoraj byłam z t bransoletką u złotnika., waga bransoletki do 8 g/. Pani złotnik zaproponowała mi cenę 45 zł za 1 gram , zaś w drugim sklepie dano mi już cenę 55 zł za 1 gr. nie podobają mi się te ceny ponieważ wiem , że białe złoto jest droższe od żółtego a dla mnie policzono je jak jedno . w jaki sposób mam dogadać się , że złotnikiem by zapłacił mi za nią więcej? na allegro sprawdzałam, że takie bransoletki ok 10 g kosztują ok. 1.500 zł . a mi dano 300-400 zł. poza tym wiem , że cena złota radykalnie wzrosła , i domyślam się, że chcą mnie oszukać ... ktoś poradzi mi coś?

Gość juz wiesz
nigdy nie dostaniesz od złotnika tyle ile byś chciała ... po pierwsze jest to już używane.... wątpie czy dostaniesz za używaną 300-400zł nowe złoto można w tej cenie kupic a ty chcesz za używane.. Najwyżej zobacz na allegro -wystaw licytacje albo jak uważasz...

Gość Ale Ty sprzedajesz bransoletkę
do złotnika jako złom, a nie jako wyrób, który on potem sprzeda. Myślisz, ze dostaniesz 1500 zł? Cena za gram złomu złota jest niższa niż za gram wyrobu.

U złotnika policzyli ci tak jak w lombardach. Czyli o wiele mniej niż jest prawdziwa wartośc tej bransoletki. Ja proponowałabym isc do jakiegos jubilera i nie mówic im ze chcesz ja sprzedać, tylko spytac sie czy są w stanie ocenić wartośc tej bransoletki. Być może te zielone kamyczki to nie tylko cyrkonie ale jakies kamienie półszlachetne.

Gość ciekawaOna
rozumie, że jest ona używana ale cena złota waha się pomiędzy 60-70 zł za g (tak tak cena złomowa)

Gość ciekawaOna
a może iść jutro na autogiełdę? Tam przychodzi dużo ludzi, pewnie dadzą mi lepszom cene

Gość ciekawaOna
wkuurwiaja mnie ludzie podszywający się pod mój nick Cena skupu złomu złota w przeliczeniu na 1 gram pr.585 25.02.2011 - 72,98 zł więc coś tu jest nie tak