Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie domam

Pytanie do mam 2.6 latków/pilne

Polecane posty

Gość pytanie domam

Kobiety mam do Was pytanie. Mój bratanek ma 2.6 lat i nie mówi jeszcze wyraznie ani płynie, jak sie go pytam -Ile masz lat? odpowiada Zbyszek. A jak pytam jak masz a imie? odpowiada Zbyszek. On sie wogule nawet nie stara zrozumiec oco go pytam. Czy to jest niepokojace? prosze o odpowiedzi bo niemam dzieci a martwie sie ze jest jakiś uposledzony:/

Gość Sama jestes uposledzona !!!
Niektore 3 latki jeszcze nie potrafia odpoiedziec a ty od 2 i pol latka ymagala bys zeby plynnie mowil i moze jeszcze pisal popawnie ortograficznie zal Prookacja 0=10

Gość cegla1998
Moze nie umie powiedziec albo nie wie ile ma lat.

Gość pytanie domam
kurcze, może i jestem uposledzona bo nie znam sie na dzieciach. Ale zeby nie wiedzial ze pytam o wiek lub imie? inne dzieci juz umieja w angielskim to powiedziec. Czytałam na forach to juz wierszyki znaja a on nie umiem sie znim godadac:/ jak moza nie wiedziec ze pytam o wiek lub imie? moze ma cos nie tak z głowa?

Gość pytanie domam
cegła on wie ile ma lat , ale nie wie do czego to służy;/ jest głupi w dodatku kupe robi jeszcze w pieluche, masakra. ale siku na szczescie sam sie zamyka w wc i zrobi sam.

matko jedyna !! Ty lepiej sie zajjmij soba bo naprade jestes uposledzona .

Gość pytanie domam
dla czego nie potrafisz mi wytłumaczyc czegos o co prosze? tylko wyzywasz mnie od ....... napisz lub uswiadom mnie ze nie mam racji. napisalam nie znam sie na dzieciach a martwie sie o niego.

Gość ja pisałam o tekstilu
martw się lepiej o sibei, on wyrośnie, wszystko będzie z nim ok, a z toba już chyba nie...

Upośledzony? Moja córka ma ponad 3 lata i jeszcze jak się jej o coś pytam, to zazwyczaj mówi "nic". Jak pytam ile ma lat, to na palcach pokaze i powie 3, ale rzadko sie jej to zdarza. Jak sie pytam jak ma na imie, to chyba nie bardzo wie o co chodzi :-) Mieszkam w UK moze dlatego też ma opóźniony rozwój wymowy, ale to nie jest uposledzenie kobieto. Są dzieci, które zaczną w wieku 3 lat dodawac i odejmowac, ale z wymową super nie jest i są dzieci, ktore w wieku 4 lat jeszcze pampersy noszą. Nie nazywaj tego uposledzeniem, bo najwyrazniej chyba nie wiesz co znaczy dziecko lub tez czlowiek uposledzony... no, chyba ze sie mowi o kims złośliwie.

Dziecko 2 i pol letnie nie musi jeszcze mowic niektore dzieci dopiero zaczynaja mowic jak maja 3 latka albo i wiecej Moje [ponad 2 letnie dziecko nie potrafi poiedziec wierszyka ja nie wiem gdzie ty to wyczytalas ... A ze inne dzieci potrafia po angielsku to napewno to watpie zeby cos z tego rozuialy tak im wpajaja ze na takie pytanie odpoiedz tak

pytanie do mam Idź do lekarza, ale nie z dzieckiem a ze sobą, bo przeczytaniu Twoich wypowiedzi aż mi słabo. Dziecko dziecku nie jest równe w rozwoju. Ja znam 12 miesięczne dziecko, które czysto wypowie "rower" i powie "aleś ty pięęęękna". Wie co sie do niego mówi i odpowiada jak "stary". Jedziesz po nim, a nie jest twoim dzieckiem. NIe wiem jak tak mozna powiedziec o dziecku, ze jest głupie. 2 Latka nie upowazniają go do tego ze musi juz robic na nocnik. Inne mamy juz od 4 tygodnia zycia dziecka trzymaja nad nocnikiem, a to takie nie zdrowe trzymac dziecko w pionie, ktore nawet nie potrafi samo trzymac glowki w gorze, czy siedziec :/ Ty lepiej nie miej swoich dzieci, bo to co sie z Toba dzieje, to juz jest przestrzał niesamowity. Wyzywac dziecko od uposledzonych i głupich. Twoje dzieci, to ja sobie ich nie wyobrazam. Mature beda w wieku 2 lat zdawac hmmmm? A jak nie beda potrafiły je zdac to chyba je osierocisz, bo to przeciez wstyd, zeby 2 letnie dziecko nic nie potrafiło - moim zdaniem to prowokacja, a jak nie to gratuluje inteligencji i zrozumienia.

Sama jestes uposledzona !!! Niektore dzieci mowia po angielsku jak mieszkaja w Anglii czy rodzice do nich mowia w tym jezyku. Jest on łatwiejszy do wymowy i prosciejszy jak jezyk polski. Moja jak miała roczek, to po angielsku do 10 umiała liczyc i duzo teraz po angielsku mowi, łatwiej jej przychodzi. NIe ma ć, ź, ż, rrrrrr, tu jest prawda, ale nie wierze w to, zeby matki polki mieszkajace za granica uczyly dzieci swoje co pierwsze angielskiego a nie polskiego :/

Gość pytanie domam
o i nie mogłaś tak odrazu? weszłam a forum chyba wrzesien 2008 i tam pisza mamy o swoich dzieciach w tym wieku co umieja, pampersy juz dawno pozegali, a ze jak córa miała 15 mies mowiła jak tata ma na imie i jest doktorem. I ze do 20 licza po polsku i agielsku, piosenki, wierszyki po 10 juz znaja:/ kolory znaja wszystkie. Jak mialam sie nie martwic skoro bratanek nie wie kiedy pytam o lata a kiedy o imie??? myslalam ze jest uposledzony. i ze brat musi isc z nim do specjalisty od głowy.(neurologa)

A ja nie rozumiem czemu tak najechalyscie na autorke???Czy naprawde brakuje tu dzisiaj normalnie reagujacych kobiet?Przeciez autorka sie tylko spytala i napisala ze sie martwi,nawet nie wiadomo ile dziewczyna ma lat i czy ma jakies doswiadczenie z dziecmi.Zamiast jej normalnie odpowiedziec od razu na nia najezdzacie,masakra.Autorko dziecko jest jeszcze dosyc male i ma czas na nauke,nie martw sie na zapas.Pozdrawiam wszytskich.

Gość pytanie domam
nie chce go obrazac tylko chcialam sie dowiedziec czy to jest normalne? że nie rozumie oco go 2,6 latka pytam? ja jeszcze nie chce dzieci mam dopiero 19 lat ale za 10 lat może:)

Gość pytanie domam
wzasadzie rozumiem ich czemu na mnie najechały. Ze nazwałam swojego bratanka uposledzonym i głupim. Tak nazwałam go potym jak porównałam z innymi dziecmi w tym wieku z watku z wrzesnia 2008 chyba;/ bardzo go kocham , swojego bratanka i ciesze sie ze jednak nie miałam racji i bede czekać jak wkoncu sie znim porozumiem:) jutro go ucałuje i przeprosze na uszko za niesfore mysli. dziekuje Wam

Za 10 lat, to twoje dziecko moze byc uposledzone. Pamietaj ze kolo 30-tki lub po istnieje dosc duze ryzyko syndromu downa jesli dziecko jest pierwsze. Ma 19 lat, wiec dzieckiem nie jest i powinna wiedziec o tym, ze dziecko dziecku nie jest rowne, a nie wierze w to by dziecko 15 miesieczne umiało az tyle. W wieku 5 lat wysłano go juz na studia, pisali o nim w gazecie? Jak matka posiwci dziecku mnostwo czasu, to takie dziecko w wieku 3 lat moze i odejmowac i dodawac sie nauczyc, ale jesli dziecko uczy sie 2 czy 3 jezykow na raz nie licz na cud, bo to jednak jest praca, a dziecko jest male i szybko sie meczy. 10 wierszyków, liczy do 20 w 2 czy 3 jezykach, gdzie ty wyczytalas takie bzdury? wierzysz w nie? napisz tu jak sama na wlasne uszy zobaczysz lub uslyszysz, bo przeczytasz jakies bzdury, ktore są na wysokosci przesady totalnej, a potem twierdzisz ze bratanek jest uposledzony. POza tym jak dziecko nie mowi za duzo, nie idzie sie z nim do neurologa buehehehe a do logopedy. Ukonczyłaś choc podstawówke?