Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smkcd

Czy ktos moze mi pomoc w oblicznieu kiedy mialam dni plodnie?

Polecane posty

Gość smkcd

zna sie ktos na tym?

Gość ale z samego tytułu
nie wyliczy się.Żeby to obliczyć musisz napisać długość cyklu no i przede wszystkim czy jest regularny!!

Gość miut
Obliczanie to jedno, a objawy organizmu to drugie. Także liczyć sobie można, tylko się nie zdziw, jak się prze-liczysz ;)

Gość smkcd
no wlasnie chpodzi o to ze pol roku temu odstawilam tabletki okres mialam idelnie co 24-25 dni, z owulacja na 9 lub 10 dniu. z tym ze raz 3 miesiace teu zdarzyl mi sie cykl 20 dniowy, a w tym miesiacu nie wiem czmeu dostlam okres w 14 dniu cyklu... przedostatnia miesiaczka byla 2 lutego nastepna 16... cale zycie mialam okres tip top jak w zegarku... no i jspolzylam 19 lutego bez zabezpieczenia... wiec juz sama nie weim jak to liczyc... nie boje sie ze wpadlam i naprawde wpadlam czy nie wpadlam nie robi mi roznicy ale nie wiem czy mam sie nastawiac na cos ewentualnie czy nie...

Gość smkcd

Gość miut
No sory, ale my tego też nie wiemy. Idź do gina, może da ci skierowanie na badanie hormonów. Skąd wiesz, że owulację miałaś w 9/10 dniu? Monitoring cyklu?

Gość smkcd
testy owulacyjne

Gość BriB
Przy tak nie regularnych cyklach radze nie współżyć bez zabezpieczenia. Facetowi korona z głowy nie spadnie jak założy gumke. Za jakiś czas zrob test ciążowy. I jak cykle sie nie unormuja to wybierz sie do ginekologa. Potrafisz rozpoznać dni płodne (śluz, ból owulacyjny, badanie szyjki)? Mialaś w tym cyklu jakieś odczucia kiedy miej wiecej wypadly dni płodne? Jeśli jesteś zielona w tym temacie, to może warto troche o tym poczytać. I nastepnym razem nie zrobisz głupstwa. Uprawialiscie seks stosunkowo we wczesnej fazie cyklu i raczej male szanse, ale nie zagwarantuje Ci że nie zaszłaś w ciąże. Pozdrawiam.

Gość Facet dość rozumny po szkodzie
tak umiem rozpoznac, z tym ze ten moj przedostatni cykl cos sie przestawil dlateog nie wiem czy to trkatowac jak wybryk wiosenny bo tu gdiz emieszkam nagle sie wiosna zrobila i temperatura z dnia na dzien zminiela sie o 10-15C, a moj organizm czesto swiruje przy tkaich skokach temperatur bo juz mi sie to kiedys zdarzalo w przeszlosci ale to byly pojedyncze wybryki. zobaczymy co bedzie z tym cyklem i czy nie jestem w ciazy i bedziemy myslec wtedy