Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja28399

praca w solarium, opinie???

Polecane posty

Gość maja28399

witam zastanawiam sie na podjeciem pracy w solarium, jest cos co powinnam wiedziec znac itp? jestem uczennica 2 klasy liceum, praca ma byc w kazdy weekend.

Gość moim zdaniem przesadzasz
praca banalna ale i nudna, szefowa na pewno zrobi Ci krótkie szkolenie, co masz mówić w razie ewentualnych pytań klientów, pokaże obsługę włącznika solarium, kasy fiskalnej i tyle :)

Gość maja28399
tak wiem ale zastanawiam sie czy ja bede musiala sprzatac te łóżka bo kolezanka pracowala i mowila ze musiala sprzatac a tam czesto wlosy łonowe były, fuuj

Gość maja28399
a to spoko!:D tym ze nudna to raczej sie nie martwie:D wlasnie szukalam czegos takiego by za bardzo sie nie przemeczac:D chociaz wiem ze nie keidy siedzenie na tylku bardziej wykancza:D

Gość maja28399
marny podszyw!!

nudna praca wykańcza, bo się strasznie dłuży. tak bedziesz musiała przecierać je specjalnym plynem odkażającym taki w spray'u i recznikiem papierowym nic trudnego

Gość maja28399
to mniej wiecej ogarniam, bo raz na jakis czas wybiore sie na solarium wiec wiem ze to nalezaloby do moich obowiazkow, zastanawialam sie czy cos jeszcze specjalnego potrzeba:)

obsługa solaria jest prosta, ale wiadomo, że wymaga małego szkolonka, bo tego umieć nie możesz skoro nie miałaś nigdy z tym do czynienia, ew. może wymagać obsługi kasy fiskalnej. ale tam nie powinno być żadnych kodów więc ogarnięcie tego to pikuś

Gość maja28399
dzieki wielkie za odp!;) zobaczymy co z tego wyjdzie:D

Gość a gdzie autorka
praca marzeń:D:D:D

Gość tikit
ja prowdziłam niedawno własne solarium...i powiem szczerze niema łatwiejszej pracy tyle ze...ciągnie cie do opalania;/ale praca fajna czysta i pachnaca...muzyczka gra i jest miło

Praca w solarium jest banalna jak się człowiek wkręci,ale oczywiście zdarzają się upierdliwi klienci z głupimi pytaniami, i tu należy mądrze wybrnąć. No i oczywiście się podszkolić z kwestii typu promieniowanie,szkodliwość, dobrać czas opalania oraz kremy bo jest ich mnóstwo o nazwach nic nie znaczących,czy robią plamy czy też nie, czy brązują ,przyspieszają itd Ale generalnie praca bardzo łatwa no i nudna niestety.Jeśli się przy okazji uczysz to spokojnie pracując w solarium możesz nadrobić zaległości w szkole:)

Gość maja28399
wlasnie moja kuzynka jakos od pol roku pracuje w solarium, i jest mega opalona wszyscy jej mowimy zeby juz przestala, teraz postanowila sobie ze bd chodizla tylko raz w tygodniu a i tak trudno jej wytrzymac, mam nadzieje ze ze mna tak nie bedzie;)

Gość tikit
ja mam teraz solarim w domu prywatnie i tez mnie ciagnie ale chodze rzadko raz na 2 -3 tyg.ale jak to prowdziłam byłam codzinnie na 15min;/....ale praca prost mówie ci niezastanawiaj sie ....wystarczy uśmiech....

Gość maja28399
dzieki wielkie za odp! teraz jestem przekonana co do tej pracy sama nie wiem czego sie obawialam, bo duzo osob mowilo mi ze wlasciwie nie ma nci trudnego i jest przyjemnie, takze dzieki jeszcze raz bo jestem teraz w 100% przekonana;)

Gość maja28399
jeszcze tak przegladam ogloszenia, (ja mam pracowac u znajomej mamy) ale z ciekawosci sobie ogladam i znalazlam cos takiego Kolejna rekrutacja do solarium SUN w Krakowie. Praca w części męskiej -> praca w stroju kąpielowym. Stawka 14 zł netto + bon na korzystanie z solarium. Wymiar: 3/4 etatu lub cały etat. Wymagania: dyspozycyjność + mile widziana kasa fiskalna. Lokal posiada ochronę. Mile widziany status ucznia/studenta. Praca w części męskiej -> praca w stroju kąpielowym.

Gość maja28399
ucielo mi reszte, pierwszy raz spotykam sie z czyms takim wiec mnie zaintrygowalo. widzieliscie kiedys dziewczyne w solarium paradujaca w stroju kapielowym???

hehe nie no to już przesada, nie chciałabym paradować w stroju kąpielowym w jakiejś męskiej części. w ogóle dla mnie facet + solarium to mega porażka! ja nie lubie opalenizny solaryjnej, pracowałam jakiś czas i nie korzystałam z niego ;)

Gość maja28399
no wlasnie ja jestem w szoku i nie moge sobie tego wyobrazic jakos:D jak to wyglada hah:D ja tam nie mam nic do facetow korzystajacych z solarium ale zeby dziewczyna paradowala w stroju ;o

taka chodząca reklama mająca zachęcać facetów, no way.

Gość wxwewedwe
praca dla leniwych!

Gość pataki
Praca dla leniwych?? zalezy jakie solarium bo sa rózne a co do sprzatania lozek to obawiam sie ze bedziesz musiała to robic i wlosami lonowymi to bym sie srednio przejmowala bo ludzie potrafia nasikac w kabinie do kosza a nawet zrobic grubsza sprawe oczywiscie tampony i inne rzeczy to standard.. Ja akurat pracuje w centrum i nie brakuje tez narkusów ktorzy w koszu zostawiaja strzykawki raz na jakis czas, takze jak ktos popracuje to niech oceni bo tak na odleglosc to mozna sobie tylko snuc domysly. Pozdrawiam

Gość gość
Ja pracuje w solarium od jakiegoś czasu i jestem zadowolona może to nie jest praca marzeń,ale nie urobisz się jakoś specjalnie tylko włączanie i sprzątanie i w sumie nic więcej i tak kilka godzin :-D no,ale wiadomo jak to w solarium dużo się nie zarobi ale mimo wszystko polecam ;)

Gość gość
Tak jak pani wyżej. Zdecydowanie zależy jakie solarium. W moim mieście pracuję w najbardziej wziętym solarium i w okresie zimowo jesiennym jest po 30-40 osób dziennie, natomiast w lecie spokojnie 100 osób. W mniej popularnych solariach dziennie jest w okolicach 10-20 osób. Przede wszystkim trzeba powiedzieć, że klienci solariów (a jest to środowisko dość zróżnicowane) są bardzo specyficzni. Odniosę się jeszcze do tego, że wszystko zależy od solarium: jedne są bardziej że tak powiem swojskie/osiedlowe gdzie jest raczej stała baza klientów,większość się zna i mało kto robi problemy, ale jeżeli chodzi o większe solaria, umiejscowione w centrum miasta, to klienci są prawdę mówiąc każdy z innej parafii i nie ma takiego luzu( trzeba zachować profesjonalne podejście). A przechodząc do sedna tematu: klienci są wymagający, podejrzliwi i przede wszystkim uważają że im się wszystko należy, i właściwie nic w tym dziwnego bo ktoś płaci dość duże pieniądze (bo przepisy cały czas każą podnosić ceny) i daje zakładowi duży kredyt zaufania, klient w końcu rozbiera się do naga w miejscu publicznym! Ja szczerze mówiąc na początku swojej pracy zwątpiłam w ludzkość ...to czego można się naoglądać i nasluchac w solarium to po prostu temat na książkę, i wcale nie taką zabawną. Po pierwsze nie każdy przychodzi na solarium się opalic...niektórzy panowie przychodzą sobie zrobić dobrze, i naprawdę dość dużo jest osób pijanych, są też na innych środkach i to wszystko chyba żeby sobie podkręcić fazę. Tak jak pani też powiedziała wyżej, niektóre panie sikają do koszy mimo tego że drzwi obok jest toaleta, zostawiają na wierzchu kosza podpaski, papierki którymi wycieraly spocone tyłki,czasem na łóżku jest krew (prawdopodobnie mają miesiączki, a wtedy nie wolno chodzić na solarium). Ja miałam przez pewien czas załamkę przez tą pracę...myślałam że klienci mnie lubią, dobrze wykonuję swoją pracę, a potem się okazywało że skarżą się kolezance z drugiej zmiany i to nie na poważne rzeczy tylko były takie hasła jak : "co to za wybiedzone dziecko pracuje na solarium". Generalnie tu jest naprawdę dużo patologii, kobiety przychodzą żeby móc obgadywac i zawsze coś na ciebie znajdą, to że wyglądasz jak menel, a inny powie że jestes złośliwą suką, ktoś inny że nie znasz się nawet na pracy bo źle doradziles czas opalania i panią piekła skóra itp itd...a to wszystko to jest kwestia doświadczenia klienta, nie da się idealnie komuś doradzić, a jednego dnia pani idzie na 10 minut na chłodne łóżko a drugiego na 10 minut na bardziej rozgrzane i składa skargi na solarium że jesteśmy niepoważnie, więc już nawet kierownik naszego solarium na te wszystkie komentarze przymyka oczy bo nic się z tym nie da zrobić. Teraz już dość długo tutaj pracuje, niebawem będzie rok i kompletnie to wszystko mi nie przeszkadza i bynajmniej nie dlatego że mam wszystko gdzieś i robię co chcę, lecz zrozumiałam te wszystkie ludzkie zachowania i już wiem jak na nie reagować! Pijanego klienta bez wahania wypraszam z solarium, paniom które zostawiają bardzo duży wręcz nieprawdopodobny bałagan zwracam uwagę aby to troszkę ograniczyły i ogólnie ludzie już widzą że mi zależy na pracy, na ich bezpieczeństwie i się odpłacają życzliwością. Jednak jak dobrze by nie było zawsze pozostają kwestie takie jak totalny brak poczucia że robi się coś w swoim życiu więc trzeba dobrze wykorzystać każdy dzień wolny aby potem iść do pracy z pozytywnym nastawieniem. Trzeba znaleźć sobie jakieś zajęcia( czytać książki, rysować, pisać, planować dzień wolny, poznawać klientów i z nimi jak najwięcej rozmawiać). Wazna jest też kwestia płynu do dezynfekcji łóżek... Jest bardzo silny bo musi wybić wszelkie bakterie i grzyby i czasem po dniu pracy kręci się człowiekowi w głowie, w ciągu dnia trzeba cały czas pić wodę bo siłą rzeczy wdycha się ten środek i on podrażnia gardło, więc pod kątem zdrowotym jest to NIEBEZPIECZNA praca. Łóżka mają 11 000V , jak coś pójdzie źle to interes idzie z dymem, więc baaaardzo ważne jest dbanie o to bezpieczeństwo! I o porządek! Jeżeli jest się osobą leniwą( a takich jest w tej branży najwięcej niestety bo wszystkie dziewczyny myślą że mogą się opierdzielać cały dzień) to proszę nie wykonujcie tej pracy bo zagraża to bezpieczeństwu klientów! Dla mnie jest to szczególna kwestia bo jako stały pracownik przeszłam już przez całe grona dziewczyn na zastępstwa (kilka dni w miesiącu pracy, czasem wcale) i zadna nie robi tego co należy do jej obowiązków przez co potem. Trzeba przyjść 2 godziny wcześniej do pracy żeby wszystko ogarnąć... Naprawdę przykre. PODSUMOWUJĄC: Jako praca dorywcza i jeżeli jest się osobą życzliwą polecam, natomiast na dłuższą metę naprawdę się należy zastanowić!!!

Gość gość
Dodam jeszcze, że zaletą tej pracy jest dość duża niezależność, ale to też w dużej mierze zależy od przełożonego. Ale generalnie to przychodzisz rano i otwierasz samodzielnie solarium, przygotowujesz je do użytku, potem po prostu robisz swoje i starasz się żeby klienci byli jak najbardziej zadowoleni a wieczorem zamykasz...i tyle. Żadnych natrętnych współpracowników, nikt nad tobą nie stoi, nie patrzy ci na ręce i można się skupić na swoich zajęciach gdy jest mniejszy ruch :) ale warunkiem jest samokontrola! Jest wszystko okej jeżeli się przykladasz i cały czas masz czyściutko :) A co do klientów to wiesz że robisz swoją pracę najlepiej jak umiesz i wiesz że jesteś od tych obgadywaczy i złośliwców mądrzejszy i niech to nie robi na tobie wrażenia bo jesteś tu tylko w pracy :)