Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzanka9000

Dziwny okres

Polecane posty

Gość grzanka9000

Przez ostatnie pół roku miałam regularny okres, co 28 dni i trwał jakieś 5-6 dni. Teraz pojawił się po 26 dniach,dostałam w środę pod wieczór, przez środę, czwartek, piątek okres był obfity, bolał mnie brzuch, a w sobotę miałam delikatny i koniec. Dzisiaj też tylko drobne plamienie (po stosunku). Czy to normalne? I jeszcze mam drugie pytanie, dzisiaj wypadają mi dni niepłodne, tak?

Gość zegarynkaaa
zależy jakie masz cykle

Gość ChlopekRoztropek
nie jestes maszyna ;) Wystarczy drobna infekcja, stres, leki i Ci sie zmienia cykl troche :)

Tak naprawde cykl menstruacyjny zmienia sie az do czasu pierwszej ciazy ;) Poza tym tak jak kolezanka wyzej napisala, stres itp maja ogromny wplyw na okres. Zeby liczyc dni nieplodne to nie jest od tak sobie. Nalezy codziennie rano mierzyc temperature ciala i zapisywac to sobie w kalendarzu. To tzw metoda kalendarzykowa o ktorej napewno slyszalas. Moze nie kazda o tym wie, ale jako ciekawostke powiem, ze kobieta w trakcie swojego cyklu ma tylko 2 dni nieplodne! Dla bezpieczenstwa przyjmuje sie okolo 4-5 ;]

Gość grzanka9000
Dzisiaj mam już normalny okres, czyli tak jakby miałam dzień przerwy, tylko lekkie plamienie było. No dziwnie.

Gość asiulabe
a ja mam przeważnie koło 4 dni czasami 5 raz zdarzyło się i był ok 3dni to normalne zażywam tabletki yasmin