Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lujizza

Czy trzeba noworodka smarowac całego oliwka po kapieli?

Polecane posty

Gość Lujizza

czy to zbedne?

Gość zimna cola
Popatrz na jego skóre czy tego potrzebuje. jak wysuszona badz skóra schodzi to tak, a jak wszystko ok to dodaj do kąpieli oliwke, ja tak robiłam

Gość azezam
kochana do miesiaca czasu w ogole nie powinno sie stosowac kosmetykow a jesli jest nieco starsze tak jak w powyzszym zerknij czy potrzebuje bo jesli skora jest w porzadku to nie ma sensu juz przyzwyczajac do srodkow osobiscie polecam kosmetyki nivea baby maja plyn do kapieli nawilzajacy baaardzo fajny i chyba w polsce nie jest az tak drogi???? a na pewno jest wydajny mi na dwoje dzieci starczylo na miesiac przy czym starszy troszke go wylal kapiac sie :)

U mnie położna mówiła, że dziecka nie smaruje się oliwką, bo zatyka ona pory. Ewentualnie można ddać troszkędo kąpieli co odradzam, o włoski są tłuste potem. Warto zastąpić oliwkę balsamami da dzieci

Gość mamamamama26
ja kąpałam w oilatum / oilan potem niczym niesmarowałam - teraz kąpie w płynie do kapieli i smaruje mleczkiem do ciała

ja małego przez parę miesięcy nie smarowałam niczym jak miał 4 miesiące zaczęłam kąpać go w balneum, a od 10 miesiaca smaruje mu buźkę i nogi (emolium lub kremem z kangurkiem-zapomniałam nazwy)

nigdy nie smarowalam.na poczatku,gdy skora byla bardzo sucha kapalismy dziecko w oilatum.pozniej juz w uzyciu byl zwykly plyn do kapieli.nie smarowalam tez nigdy zadnymi balsamami.cora na szczescie nie ma problemowej skory.

Gość ja zawsze smaruje
przede wszystkim jest to dla mojego synka fantastyczny masaż!

Gość qqqqqwertyuiokj
nie używa się juz oliwki:o wlewasz nakrętkę oilatum i wszystko gra.

Gość gość
Każda położna jak widać mówi różnia Jeśli chcesz dziecko nawilżać to albo kup mleczko balsam albo oliwką W przypadku gdy dziecko ma przesuszoną skórę czesto dzieci pzenoszone to wtedy natłuszcza się oliwką lub stosuje się oilatum

Gość ....D....
Jak maszpły z oliwką albo z balsamem do kąpieli to nie trzeba... warzniejsze jest smarowanie przed wyjsciem na dworek ..

codziennie po kapieli masuje synka -masazem shantala, do tego potrzebuje poslizgu wiec suma sumarum smaruje go calego oliwka, ew. olejkiem migdałowym

Gość a po co chcesz go smarowac czy
jak ma bardzo sucha skore na nozkach i raczkach to mozesz posmartowac.

Gość Lujizza
Dobra to kupie plun do kapieli natluszczajacy,a na spacery smarowac buzie kremem? i jaki radzicie?