Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sasha9204

Mój chłopak jest zazdrosny o zakochanego przyjaciela

Polecane posty

Cześć ,zwracam się do Was z prośbą o poradę. Po krótce opisze mój problem. Otóż od 3 lat mam przyjaciela. Jesteśmy ze sobą bardzo blisko i jesteśmy bardzo zżyci. Byliśmy nawet razem ze sobą przez pół roku ale rozstaliśmy się. Przyjaźń jednak bez problemu przetrwała. Od pół roku mam chłopaka - chłopak z klasy do której chodze i ja i przyjaciel. Mój przyjaciel jednak nie radzi sobie , bo mowi ze kocha mnie najbardziej na swiecie, ze z nikim juz tak nie bedzie szczesliwy i bedzie zyl nadzieja ze bedziemy jeszcze razem. Nie potrafie zrezygnowac z tego przyjaciela on chce zebym poswiecala mu duzo czasu bo ma tylko mnie. Ta sytuacja bardzo wplywa na mojego chlopaka , ktory to przezywa. Jest bardzo zazdrosny kiedy ide z tym przyjacielem do kina czy zapraszam go do mnie. Automatycznie zamyka sie w sobie i smutnieje. Mowi ze powinnam byc bardziej zdecydowana i powiedziec temu przyjacielowi ze nie chce od niego milosci a jedynie przyjazni skoro go tak bardzo kocham i chce z nim byc juz na zawsze. Ja nie potrafie zrezygnować ani z przyjaciela bo juz takiego nie bede miala ani z chlopaka ktory tak bardzo mnie kocha a ja jego. Ale ta sytuacja jest bardzo toksyczna. Co zrobilybyscie na moim miejscu?

Gość yabadabadoo
Wcale się Twojemu chłopakowi nie dziwę. Ogranicz spotkania z tamtym, a nie trzymaj dwóch srok za ogon. Tamtemu powiedz,że kochasz chłopaka i to jemu w głównej mierze powinnaś czas poświęcać.

To nie jest żaden przyjaciel, głupia babo, a Ty albo nie jesteś w stanie tego pojąć albo specjalne lecisz na dwa fronty, bo też masz ochotę na tego "przyjaciela". A chłopak powinien kopnąć Cię w zad, bo spotykając się z kolesiem, który "kocha Cię najbardziej na świecie i będzie na Ciebie czekał" zachowujesz się nielojalnie wobec swojego chłopaka.

Gość hiuh
kim jest dla Ciebie Twoj chlopak ? Kiedy ma sie chlopaka , ktorego sie kocha, nie ma sie przyjaciela ... niestey taka jest prawda ... Odwroc sytuacje i postaw sie na miejsu swojego chlopaka, moze w teyd zrozumeisz o co chodzi ...

Gość moim zdaniem//////////////////
i tak będziesz kiedyś z tym przyjacielem,a jak nie to zawsze będziesz o nim myslec,a wogóle to szkoda że juz nie jesteście razem,bo tak myslę,że żaden tzw.twój chłopak,ktokolwiek by nim był,nie zgodzi się na taki układ,który opisujesz,zawsze będzie czuł się zagrożony

Gość hiuh
a dodam jeszcze, ze wydajesz sie byc bardzo mloda os.,skoro chodzicie razem do klady. Wiec jeszcz etakich chloopakow i takich przyjacieli mozesz miec wielu. I nie obarczaj siebie ani innych slwoami "do konca zycia, czy najabrdziej na swiecie " To jednak nie wyklucza tego, ze powinnas podjac decyzje, bo niestey obu krzywidzisz . Obaj cos do Ciebie czuja . Z jednym ejstes z 2 nie zamairuszjesz byc, a takimi spotakniami z przyjacielm, neistey robisz mu caly czas nadzieje, a on coraz bardziej sie do ciebie przywiazuje ... Jesli naprawde nie wiazesz nadzieji z przyjacielem to powinnas dla jego dobra zrezygnowac ze spotkan z nim. To moze zdanie, ale zrob jak uwazasz.Powodzenia

twoj chlopak boi sie ze twoj "przyjaciel" mu ciebie odbierze rozumiesz a ty jeszcze na to pozwalasz!! pomysl kto jest dla ciebie wazniejszy bo z przyjacielem zaczynasz przekraczac taka granice ktorej nie powinnacs

Gość Dolly89
IDIOTKA

Gość fgcgfc
Zanm taka sytuacje. Jesli Ty tego nei rozstrzygniesz teraz to w przyszlosci sytuacja sama sie rozstrzygnie. Moze kiedys to zrozumiesz.

Gość fgcgfc
Bedziesz z tym przyjacielem kiedys;) Ktos dobrze tutaj napisal. Widac ze swojego obecnego chlopaka nie kochasz tak naprawde:)

nie będę z tym przyjacielem bo kocham tego chłopaka. Nikogo tak nie kochałam jak jego teraz. Jesteśmy podobnymi ludźmi, mamy podobne problemy, podobną psychikę, pogląd na życie i związek. Tak na prawdę w każdym facecie szukałam takiego kogoś jak on. I mówie mu o tym , mówie jak go kocham i nie ma się czego obawiać bo ja zawsze myśle o nim. Ale ten przyjaciel to jedyny przyjaciel jakiego mam , bez niego nie mam poza chłopakiem nikogo. A uwazam ,że nawet bedąc w zwiazku przydaloby sie miec przyjaciol.

Gość Exterminatore
pojmij wreszcie znaczenie słowa przyjaciel. Gdyby był przyjacielem, to zrozumiałby że masz chłopaka i chciałby Twojego dobra. Wczesniej czy pozniej staniesz przed wyborem, bo żaden facetnie pozwoli sobie na to, żeby jego kobieta chodziła do kina z obcym dla niego typem i jeszcze ma się uśmeichac. Albo Cię rzuci za parę tygodni, albo zjebiesz mu psychikę

Gość gruba Berta:D
tak to jest jak chce się trzymac dwie sroki za ogon:D

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to nie jest żadna przyjażń skoro on Cie kocha, zerwij z nim kontakt tak bedzie najlepiej dla Was wszystkich i nie mysl ze to Twój jedyny przyjaciel, bo z tej Waszej przyjaźni sa tylko przykrości i problemy nie widzisz tego???