Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brat jest człowiekiem....

Mój brat jest zamknięty w sobie, bardzo mu współczuje ale nie wiem jak pomóc?

Polecane posty

Mam 19letniego brata, chłopak jest bardzo zamknięty w sobie, przejmuje się każdym złym zdaniem na swój temat, wszystko bardzo przeżywa. Nie ma żadnego kontaktu z rówieśnikami bo nie wychodzi na żadne imprezy, do szkoły nie lubi za bardzo chodzic(nie żyje dobrze z klasą), jest typem samotnika. Rodzice ciągle robią mu z tego powodu awantury, wyzywają od nieudaczników itp. Naprawdę nie wiem już co zrobic z tym problemem?

Gość wiele osób jest zamkniętych w
sobie a Twoi rodzice są podli.

Gość arz
...Pewnie to sprawa dla psychologa, ale raczej nie zdecyduje się na to... Ma jednak Ciebie...Prawdziwy skarb!

Tylko że rodzice nie rozumieją tego że on jest najwyraźniej aspołeczny. Mają od niego bardzo wysokie wymagania by chodził na imprezy, wypominają mu że nie ma znajomych itp. A on już się nawet do nich nie odzywa tylko wszystko znosi co oni mówią.

Gość arz
Musi to z czegoś wynikać... Przypuszczam,że samobójcze myśli nie są mu obce...

On był taki od dziecka.

Gość czereśniak.
Upodlenie? Zgłupiałaś? Już wystarczająco jest zakompleksiony.

Gość arz
To na pewno bardzo dobry człowiek, tylko ta jego wewnętrzna blokada... Ciężko mu... Pytanie - ile jeszcze da radę wytrzymać?!

wiem, że to okrutne ale czasem człowieka trzeba złamać żeby w końcu zabrał się za siebie, ja tak zrobiłam z facetem który za mną latał, wyzywałam go na każdym kroku wyśmiewałam się, kpiłam. On to znosił aż w końcu dostał publicznie w twarz i chyba dotarło do niego, nie odzywał się miesiąc a potem zmienił się nie do poznania. Z cioty w prawdziwego faceta. Potem byliśmy razem rok ale nie zgraliśmy się i zerwaliśmy

Gość czereśniak.
chyba mu coś uszkodziłaś w życiu nie związalbym się z osobą, ktora mnie poniżała

Gość gdyby jakis portwel lezal
upodlenie w takim wypadku nie wchodzi w gre. Co innego jezeli ktos jest ambitny i nagle cos mu sie nie uda a on sie zalamuje, wtedy nalezy mu dogadac itp zeby wstal i sie nie poddawal. A co innego jezeli ktos juz po prostu taki jest, dziwie sie rodzicom ze sa tacy, ze go dobijaja....brat jest samotnkikiem i juz, a oni co? casanowe i imprezowicza chca z niego zrobic?Moze w rpzyszlosci gdy pozna jakichs ludzi, z ktorymi sie ebdzie dorbze dogadywal to nie ebdzie taki aspoleczny, ale niektorzy tacy sa i tacy pozostaja. Tez sadze, ze rpzez rodzicow samobojcze mysli nie sa lub nie beda mu obce....masz ppodlych rodzicow.