Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia lipiec 2011

Jak szybko po porodzie sn wypisują do domu?

Polecane posty

Gość monia lipiec 2011

I czy jest jakaś różnica między weekendem a pn-pt? Czasem słyszę że ktoś był już w domu 6-8h po porodzie, ale to chyba nie w Polsce?

Gość matka a
po 3 dobach od porodu. chyba,ze dziecko ma zoltczke albo cos

Gość lepiej się z tym pogodzić
Różnie i zależy od szpitala. Ja urodziłam o 10 we wtorek, a w środę o 11 byłam już w domu. Koleżanki, znajome, rodzina wyszły po 2-3 dniach.

Gość monia lipiec 2011
1 dzień - bardzo fajnie :) Właśnie się zastanawiałam dlaczego u nas tak długo się dziewczyny w szpitalu trzyma a w niektórych krajach wracają jeszcze tego samego dnia.

Gość mamachichi
za moich czasów-3lata temu-w drugiej dobie po porodzie, jak nic się nie działo, rodziłam w wawie na inflanckiej

ja leżałam 3 dni, ale ogólnie chwalę sobie to, bo o każdą pierdołę mogłam zapytać pielęgniarkę albo położną, nauczono mnie prawidłowo trzymać dziecko, kąpać, przystawiać do piersi. Potem w domu zostałam postawiona przed faktem dokonanym, bez pomocy mamy, teściowej, czy koleżanek. Nie wyobrażam sobie, że miałabym wyjść dobę po porodzie, chociaż wiem, że w wielu szpitalach jest taka możliwość

Gość mamaa 2 chłopców
ja urodziłam w środę o 8 rano a wyszłam w sobote po 12 rodziłam w częstochowie na Mickiewicza

Gość ja mialam porod w katowicach
rodzilam w piatek o 5 rano a w niedziele o 11 wyszlam, wiec w weekendy tez wypuszczaja, zalezy od szpitala no i waszego samopoczucia

generalnie 2-3 dni. a czy jest różnica miedzy weekendem a dniami pracującymi - pytanie czy w weekend bedzie mial kto zrobić Ci wypis. ale to zalezy od szpitala i jego kadry.

Wygląda to bardzo różnie. Zależy od szpitala ale również od stanu zdrowia noworodka. Ja np urodzilam w srode wieczorem a wyszłam w niedziele po poludniu. Powodem była żółtaczka córki i konieczność naświetlań. Ale podobnie jak ktoś przede mną chwaliłam sobie tak długi pobyt bo po pierwsze mogłam porządnie odpocząć (w domu to wiadomo - trzeba zrobić coś do jedzenia, posprzatać, uprać.... a w szpitalu wszystko pod nos). Po drugie, maluszek porządnie przebadany, miałam mnóstwo czasu i możliwości żeby nauczyć się "obsługi" noworodka, prawidłowego przystawiania do piersi itd.. Ale to że akurat mile wspominam długi pobyt w szpitalu zawdzięczam temu że byłam sama w sali (mogłyśmy z małą spokojnie się wysypiać, odwiedziny bez ograniczeń i generalnie czułam się trochę jak na wczasach) oraz fajnemu personelowi, który był miły, życzliwy i odpowiadał chętnie na wszystkie moje pytania, a wiem, że różnie z tym bywa :) A weekend nie jest żadną przeszkodą w wypisaniu ze szpitala - w moim przypadku wypis mąż odebrał w późniejszym terminie.

Gość monia lipiec 2011
Dzięki dziewczyny!